u biti sam sve napisao u naslovu... znaci pokusao sam instalirati osx sustav (mislim da je snow leopard) na macbook air preko usb-a jer nemam dvd drive... da budem iskren ne znam sta sam sve pokusao, uglavnom sada mi je sustav prazan, znaci kada upalim laptop samo mi se vidi folder kako blinka (znaci obrisao sam snowleopard), ali nazalost nemogu instalirati novi sustav jer ne znam kako to mogu napraviti pomocu usb-a?! kako napraviti bootable usb sa snowleopardom (ili neki drugi osx)?
naravno da moze..ali bi trebalo da imas negde jos jedan Intel Mac...pa da napravis boot usb...za Snow,ili Lion..za PPC mozes i na starim mashinama... ne znam da li moze nekako direktno sa dvd na usb,gde jos uvek nema sistema....mozda neko zna..:)
hmmm... a pomocu windowsa napraviti bootable usb macosx?
Pomoću Windowsa jako teško, najbolje bi bilo ako znaš nekoga tko ima Mac i onda je to stvarno jednostavno pomoću Disk Utilitya.
Druga opcija koju može pokušati je Apple Remote Disc. Instaliraš komad softvera na Windows računalo i onda bi trebala biti opcija negdje Remote Install Mac OS X. Pokreneš to i onda restartaš Macbook i držiš Option tipku. Nisam 100% siguran da je tako jer nisam nikad radio, ali guglaj malo, ima dosta o tome. Računala, naravno, moraju biti na istoj mreži, po mogućnost host da je povezan kabelom.
Treća opcija bi ti bila nabaviti externi USB optički pogon.
ah steta... nemam drugi laptop... a i ovaj zelim prodati, a nemogu prodati dok ne stavim novi sustav... vjerojatno cu nekako morati nabaviti taj superdrive... pa ako nekog znate tko to prodaje... tu sam ;-)
lp!
mozes i programom Carbon Copy Cloner,da kloniras sistem,ali opet sa drugog Mac-a...jbg..ima li neko u tvojoj okolini....
Ako imaš na USB-u install od OSX-a onda potraži na netu ChameleonBootloader ili boot123, koji možeš snimiti na taj USB ili čak drugi pa da imaš bootabilnu instalaciju (hehe male čari hackintosha)
Evo prati ovaj link: http://www.hackint0sh.org/f184/85608.htm
bojan.c mislim da nisi shvatio! on ima mac ali nema sistem na usb-u da bi mogao reinstalirati sistem!
Ako si u Splitu ili bližoj okolici dat ću ti ja ext hd na kojem je Lion pa ga instaliraj.
pozdrav,
imam samo windows 7 znaci tu mi treba neki program s cime bi napravio bootable usb... a na usb-u sam bio stavio neki dmg osx, ali nekako nezeli se instalirati...
hvala ti damirst, ali iz zagreba sam...
Imaš li nekoga da ti da dvd na kojem je Lion pa da ga prebaciš na usb i tako instaliraš?
pa mislim da nije dosta da samo prebacim na usb?
Ja sam prije neki dan napravio preko disc utilitya bootabilni Lion na usb-u. I sad, sve sa tog usb-a prekopiram na dvd i pošaljem ti ga, a ti taj sadržaj samo prekopiraš na svoj usb. Dal bi to prošlo? :-)
pozdrav,
evo ako netko moze pomoci... damirst mi je sve stavio (kako je napisao gore u postu) na dvd i danas sam dobio dvd i sve sam kopirao na usb i... NECE... gdje smo pogrijesili? meni nakon restartanja sa usb driv-a (EFI boot) prikaze titrajuci folder (sa upitnikom)-apple logo-i zabranjeni logo
Ben ti miša, opet neće! :-( Očito da smo negdje pogriješili i da ne može onako kako smo zamislili. Ako ti se ne javi netko sa nekim savjetom i prijedlogom, pošalji usb pa ću ti napraviti bootabilni Lion na njemu.
Ne moze vam to tako raditi, Boot sector vam se ne kopira, tako samo datoteke kopirate.
Da bi vam bilo bootabilno mora biti svaki bit identičan, zato se i radi disk image.
Neka on tebi posalje USB, ti preko Disk Utilitya restoraj image i vrati mu USB.