Ne mogu vjerovati. Ukratko: Danas mi je dosao iPhone 4s; 64GB unlock, iz Nizozemske. Napravio "restore fom backup", upgredao na 5.1 i sve odlicno...Brz kao munja, fotic stvarno odlican, i ono sto mi je stvarno bilo vazno 64GB. Sve pet, ali vidim da je na 3G-u i idem ga iskljuciti, kad ono sok. Ne moze se iskljuciti 3G!!! Odguglam i stvarno je tako. pise na sve strane. Ne bi me to toliko mucilo ali baterija curi na ocigled. Signal 3G-a je jadan i on ocito stalno zuji ponaokolo i trazi signal. Strasno. Neupotrebljiv uredaj, s baterijom koja ce se ocito potrositi za nekoliko sati. Ako je to nekakav Apple-ov glupi burek napredne Amerike i njihovih glupih i brzih mreza, a uvaljuju nama sirotima skupe aparate koji ne rade duze od nekoliko sati, stvarno cu ih nakon svih sranja pozdraviti. Otkada znam za sebe imam Mac-ove. Sada ih imam u firmi i oko nje 28! 28 Mac-ova i brdo drugih Apple-ovih djida! Toliko sam bijesan, jos od doba kada su i glupi primitivni mobiteli imali kameru, a oni je nama uskracivali, preko sms delivery statusa i ostalih gluposti koje nam daju (ili ne daju) na kapaljku, da cu mrtav hladan napustiti tu Apple glupu filozofiju i preci na odvratne PC-je i Androide, i barem cu znati na cemu sam. Kako stvari stoje, na boljem, i jeftinijem. I na kraju da spomenem i to, da sim sa pin-om, nakon sto se uredaj digne ne moze otkljucati! Kaze da je sim zakljucan, ponudi otkljucavanje, upisem pin, i on ga otkljucava sto godina i ne otkljuca. Kada ga onda stavim u lock i podignem, odem u sim i probam off i on, i bilo sta, nista. Nista. Mogu pikati po prozirnoj tipki do besvjesti i nista. Onda moram sim izvaditi i staviti u 4-tvorku, koja radi normalno. Bijesan sam jer sam imao velika ocekivanja, koja su nakon svega splasnula. I ovaj post je rezultat toga. Ali i preporuka svima koji su mislili bubnuti 800¢, da dobro razmisle. Ako Apple ovo ukloni (sto cisto sumnjam) kroz nekoliko dana, povlacim sve, i ispricavam se. Ali glavni razlog sumnji da je to nesto sta je tako zamisljeno i fiksirano, je taj, da mi nakon restore-a nije htio instalirati App Download Meter for Wi-Fi/ 3G/ EDGE/ GPRS. Kada sam ga ponovo htio instalirati, odbio me je opet zbog nekog errora. Tada sam otisao na iTunes-e i skinuo ga iPhoneom koji me je izvjestio da je ovaj update besplatan jer sam vec prije kupio. I sta se desi? Desi se to da se App sada zove Download Meter for Wi-Fi/ 3G/ GPRS. Uocavate razliku? Takvo je i sucelje same aplikacije. Edge je za nas smrtnike s Balkana i iz trecih svjetova stvar zaborava i nemoci.
Poslovan sam covjek, kojem treba stabilan i funkcionalan uredjaj, uredjaj koji radi. Koji radi sve sta treba u ovom brzom novom svijetu, sa mnostvom raznih formata informacija. Od toga zivim i zato ne jailbrekam, jer zelim opustenost i stabilnost. Volim pametnu i lijepu tehnologiju, i nemam problem u glavi sa placanjem tih skupih "igracaka". Ili sada, napokon i ubuduce imam?
http://appadvice.com/appnn/2011/10/the-iphone-4s-–-3g-or-else
Prior iPhones allowed users to turn 3G on or off to save battery life. With the iPhone 4S, however, this option is no longer available. This discovery comes courtesy of one of our readers, Nathan.
On the iPhone 3GS and iPhone 4, users are able to go Settings > General > Network and turn 3G on/off. Turning 3G on, according to Apple’s own admission “loads data faster, but may decrease battery life,” which, naturally is true. However, the 3G option isn’t available following the same path on an iPhone 4S.
As Nathan explains:
The option to only use a 2G signal has been removed from the OS so there’s no way to save that battery life. Really not happy at all about that. I hope this benefits someone. If I had known I honestly wouldn’t have brought the phone. Keep in mind, this exclusion doesn’t mean iPhone 4S users in a 2G (Edge) only area cannot connect, because they can. Rather, now you don’t have the option to downgrade when 3G is available. We aren’t sure why Apple removed this option for the iPhone 4S, but kept it for earlier iDevices. After all, the option remains on the iPhone 3GS and iPhone 4 even with iOS 5 installed.
We thank Nathan for this tip.
Updated: As some of our readers later told us, this feature was NEVER available on Verizon iPhones.
ak nis drugo moze te brinuti zbog zdravlja jer te mobitel najvise zraci kad mu je slab signal a ovak stalno trazi jedan pa drugi pa izracunaj ;)
meni je vecinu vremena ugasen jer mi netreba tak da je ovo debilana....sva sreca tu je JB pa radis sta hoces a ne sta oni hoce ;)
I vrhnje na slag danas: Od ranog jutra zove me jedan klijent i pita zasto se ne vide njegovi baneri na portalima (koji su dio vece kampanje po raznim medijima, od koje je internet 30% budgeta). Odem ja scekirati i u safariju se nesto vidi, nesto ne, u Firefoxu isto tako, Opera isto etc. Ok, stvar u prefsima i plugsima itd. Nazovem ga, to mu kazem, a on mi kaze da je bas sada vani sa nekim drustvom i htio im je pokazati to sve, ali se nista ne vidi. Pitam ga na cemu surfa, a on kaze: pa iPhone i iPad! Onda mu ja objasnjavam: pa znate Apple Vam to ne bas , pa to Vam se na tim spravama ne bude vidjelo i sva ta sranja s Flashom. A on zasuti i pita me: pa koja je onda svrha takve kampanje? Jebote nako toliko nebuloznog rada, gomiletine koraka da bi se uopce doslo do realizacije ideje, njezine produkcije i svega oko toga, a ponajvise pozamasnog novca i gomile zivaca, covjek ne moze pogledati svoju kampanju zbog glupih debila u Appleu. Sik.
Da se flash banneri neće vidjeti na iPhoneu i iPadu si trebao unaprijed misliti. I sam Adobe je odustao od razvoja Flasha za mobilne platforme.
Na tebi je da prilagodiš ponudu jer već ima domaćih firmi koje nude bannere u HTML5.
Gle Beli, ako jos uvijek radis kampanje na webu u Flashu onda je problem u tebi, ne u Appleu. Tvoj klijent je u potpunosti u pravu, pa od toga Flasha cak i Adobe dize ruke.
ne možete odmah napasti čovjeka jer je cinjenica da i dalje je vecina u Flashu, ...ok, neka ponudi novi "format", al daj malo skulirajte i malo ljepši ton koristite. Ima pravo biti nabrijan i subjektivno izrazit svoje nezadovoljstvo za sve i sva. Ovo s 3Gom je prefucking glupo. za ne vjerovat!
To sto se 3G ne moze izgasiti ima jako puno smisla. Koji je number one adut iPhone-a 4 S? Vjerujte mi, nije kamera. Po cemu se iPhone 4S razlikuje od ostale plejade smartphone-a na trzistu? Da... tako je, Siri. Siri je, ruku na srce, jedini adut, kojim Apple raspolaze, a to se i vidi u marketingu. Sada iskljuci 3G i sto ces dobiti? Siri komunicira sa serverima, treba mu za to brza mreza, 3G mreza ili WiFi su jedine opcije. Apple to zna. Iz Appleove perspektive nema nikakvog smisla da ljudi gase 3G, jer im Siri ne bi vise delao kako treba. Sada zamislite HRPETINU tehnicki manje osvijestene ekipe, koja ne bi znala zbrojiti 2 i 2, koja bi iskljucila 3G i onda bi se ta ista ekipa cudila kako im Siri odjednom steka. Zamislite koliko bi bilo kritike na Apple-ov racun! I ne samo to. Zamislite kako bi to izgledalo vani, kada bi ista ekipa ponosno pokazivala frendovima/poznanicima kako dela Siri, a Siri nikako ne bi delala, jer je 3G ugasen... brzo bi se sirio glas o tome kako Siri nije nis koristi, kako to ne radi kako spada i samim time bi Apple izgubio na kredibilitetu, jer cijelu marketinsku kampanju bazira upravo na Siriu.
@Beli - sto se tice baterije. Cisto sumnjam da je problem u 3Gu. Poznato je da iPhone 4S ima problem sa baterijom. Probaj sljedece. Napravi BackUp svog iPhone-a 4. Zatim napravi restore na iPhone 4S, ali taj restore neka bude s ranije napravljenog backup-a cetvorke. I vidi kako ce ti se baterija ponasati. Nekima je na taj nacin nestao problem s baterijom. Sto nas dovodi do toga da nije problem u hardveru.
Hvala dieselRI
ETO SVI: O tome govorim od samog pocetka. Ljudima sam nedostupan, na autocesti Zagreb-Karlovac, u sred Zagreba i tko zna gdje. Dobivam SMS-ove o propustenim pozivima. Nije rijec o igri neceg revolucionarnog ili primitivno hardverskog. Rijec je o tome da se ne moze iskljuciti 3g. Posto imam oba iPhone-a; i 4 i 4s, vidim enormnu razliku. Molim vas, nemojte mi braniti filozoviju da vam ruze cvjetaju, svi vi koji ste na 3G-u. Ne vjerujem vam, i ne mozete me uvjeriti u suprotno. Branite tko zna kakvu izmisljenu pricu da zastitite svoju investiciju u uvjeravanju samih sebe da je sve ok. Ako i je tako, iPhone-om se sluzite vrlo minorno ili nikako, i u tom slucaju baterija ima sansi da potraje nesto duze. Dozvoljavam i mogucnost da na iPhoneu 4, 3G drugacije funkcionira u smislu biranja Edgea ako nema 3G-a, ali cinjenicno stanje je da baterija na 4s sumanuto curi i da sam za 21. stoljece previse ljudima nedostupan. Ako glupa SIRI treba 3g (a treba), zasto lijepo kao i sve ostale aplikacije kada ih pokrenes ne zatrazi da se upali 3G. Mislim, znate o cemu pricam...To i zadnji kreten moze napraviti.
Nisam opusten, ne uživam u telefonu, i brinem se oko gluposti..
U cemu tocno da uzivam? U tome da moram imati punjac sa sobom stalno? Da pazim koliko brzo citam Jutarnji ili sam na AppAdvice-u npr, ali moram paziti da mi ostane malo baterije da se mogu cuti s frendom, jer smo u gradu, i moramo se polovat za kavu? U cemu da tu uzivam?
Neka nam vrate mogucnost da ugasimo ovo sranje od 3G-a i tocka.
ajd odlicno! vise kao povratna informacija samo applea! barem imas dojam da slusaju korisnike tu i tamo! :D
mislim da je ovo fakat bio malo hrabriji eksperiment, i moguce da im je trebalo nesto povratnih informacija od samih uredjaja! dali vezano za siri, ili za neku buducu verziju iphonea... vidjet cemo!
Ne kuzim koji im je bio cilj iskljucivanja te opcije, pol Zagreba nema jos 3G kak spada, cim se udaljava od centra grada, signala nema ili slabi, al ima i slucajeva kao npr. Gornji grad (strogi centar grada), ne mogu uhvatit 3G. Zamislite kak je u Albaniji tek.
katastrofa, ja sam 3g palio samo kad sam negdje u hodu na brzinu htjeo pogledati nešto na netu ili za razgovore preko voipa..
Mogu misliti koliko će trajati baterija u nekim manjim sredinama lijepe naše..
Pročitao sam da je netko spomenio uklanjanje opcije za gašenje 3g-a ali nisam vjerovao da su to stvarno napravili..
Nisam znao za taj problem, stvarno užas. Al mislim da Apple time želi natjerati operatere da ponude 3G tamo gdje ga do sada nije bilo..
Lose! Javi kako ti se ponasa baterija!
Treba ugasiti Celular Data u prefsima i onda se isključi 3G, bar tako pišu na forumu. Treba provjeriti tko ima 4S ako je tako.
Cemu poanta iphonea ako se ugasi podatkovni promet? Notifikacije, push mail, icloud... Na prvom predstavljanju iphonea Jobs ga je opisao kao tri uredjaja u jednom! ipod, telefon i internet device! Dakle kad iskljucis data promet, gubs barem 33%! :)
Ne kužim ni ja, ali su tako napisali.
al pise da ima EDGE, na sluzbenom siteu. Pa to je opaka debilana. Nemoj te me zezat.
MarioM said: al pise da ima EDGE, na sluzbenom siteu. Pa to je opaka debilana. Nemoj te me zezat.
Ima EDGE kad nema 3G signala, al to je smrt za bateriju, nisam vidio gluplji potez od ovog, al iskreno.
blaženi ip4..
update info 4s: Baterija curi naocigled. Iskljucivanjem Cellular Data ne dobiva se bas nista, osim beskorisnog telefona na kojem mozes pregledavati slike. Za sve ostalo screenovi sa obavijestima da trebas ukljuciti Cellular Data. Totalna glupost, jer to uredjaj dovodi u nivo telefona od 1 kune. Da postoji shortcut na te pokretace odredenih funkcija (sto je imao Sony Ericcson prije 6 godina, na "glupom" symbianu pod najnormalnije!) jos bi to nekako pretrpio, ali ovako je to surfanje po menijima. Fuj. Neki debil tamo je zaprdio kako su oni svemir i buducnost i kao treba maknuti Edge jer ga vise nigdje nema. Sebicni seronje, samo svoje guzice gledaju, i boli ih za cijeli svijet. Takvi kreteni su mi inace u zivotu nesto sto ne mogu i ne zelim shvatiti. Jednostavnost, sirina i razina svijesti razlikuje ljude. Oni koji imaju ovakav komplet su najvece face, a ovakvi napuhanci jadnici koji tlace svijet pozicijom koja im se desila iz tko zna kakve usput nabrane frustacije. Tako jednostavna sitnica???? kome je to smetalo i zasto???? Dok ovo pisem, sa 84% baterija je pala na 80%. Krcka i trazi mrezu stalno. Mozga si bili Edge ili 3 Fucking G, Edge ili 3G... A ono sa Sim karticom i dalje mi je misterija. Ne dozvoljava da imam pin na Sim-u. Zapravo, kada ga ukljucim i upisem on kaze da Otkljucava, i tako nikad ne otkljuca. Onda moram natrag na 4-vorku i iskljuciti Pin. Bolesno. Nije da ne znam, i da sve znam, nego mi se neda brate vise. Ne da mi se vise. Tocka. Ne kupujte to govno, ako ne isprave tu banalnu nama ovdje, krucijalnu "sitnicu".
a kad vec nudis takve usluge mogao bi im bar rec da si skinu browser koji podrzava flash pa ce vidjet to sta hoce
@Beli Probaj ugasit Siri u opcijama, pa onda pogledat jel se moze ugasit 3G... Negdje sam procito da za Siri obavezno treba 3G konekcija.
MarioM said: ne možete odmah napasti čovjeka jer je cinjenica da i dalje je vecina u Flashu
ok, ali on isto tako ne moze odmah napadati jer je cinjenica da je Flash na mobilnim uredjajima sada i sluzbeno mrtav!
Edge said: Negdje sam procito da za Siri obavezno treba 3G konekciju.
sada stvar vec ima smisla! bilo mi je nelogicno da se samo tako onemoguci gasenje 3Ga, ali obzirom na siri, sad mi je jasnije! bit ce da postoji mogucnost gasenja 3Ga nakon sto se gasi siri! @beli probaj pa nam javi!
"sluzbeno je mrtav" od prije nekoliko dana, treba malo vremena da se stvari promjene, ...no ovo s 3Gom je daleko veca stvar, ja planiram po 4s 25. kad dođe al me ovo totalno zbediralo. Uz to cijene u tmobu su stravične, ....razlika između free uređaja (4) i uređaja za člana teama 1500 je 100 kuna, što nema veze s mozgom! Čitam po forumima o tom 3G gašenju i rekao bih da nista od toga, ...ljudi kazu da je moguce da neke mreze imaju okranicenja, neke ne....sto se tiče gašenja i paljenja 3Ga. Sve mi to malo smrdi. Činjenica je da i dalje vecina operatere po zemljama sirom svjeta najbolje funkcioniraju na ne3G signalu.
MarioM said: Činjenica je da i dalje vecina operatere po zemljama sirom svjeta najbolje funkcioniraju na ne3G signalu.
Činjenica je da u HR 3g signal stalno varira čak i u većim gradovima. Zbog stalnog prebacivanja i traženja 3g signala baterija se prazni puno brže nego što bi trebala. Izbacivanje jedne jednostavne opcije u settingsima nema nikakvog smisla za dobar dio tržišta na kojem apple plasira svoj uređaj. Onda lijepo ograniči prodaju na sjevernu ameriku, zapadnu europu i još par zemalja i bok..
kolko vidim na https://discussions.apple.com/thread/3390012?start=0&tstart=0 raspravljaju o tom problemu i netko je napisao da jedino sta mozes napravit u vezi toga je ostavi applu feedback http://www.apple.com/feedback/iphone.html , pa MOZDA se apple smiluje od silnog feedbacka i vrati tu opciju natrag
ja bih rekao da je situacija losija nego sto si ti @rak21 napisao, ...ja u Dugavama doma jedva hvatam 3G. Ove godine sam putova uz obalu, ...katastrofa, veci gradovi jos kako tako, ...al ono, maknes se malo i nula bodova. Bas lose i mislim da je to vrlo nekorektno od njih. Mislim, testirao sam 4G od Vipa, i bas sam s ekipom komentirao, ...testiraju svi kao 4G a jos im ni 3G ne radi kako spada.
FinchyLuka said: kolko vidim na https://discussions.apple.com/thread/3390012?start=0&tstart=0 raspravljaju o tom problemu i netko je napisao da jedino sta mozes napravit u vezi toga je ostavi applu feedback http://www.apple.com/feedback/iphone.html , pa MOZDA se apple smiluje od silnog feedbacka i vrati tu opciju natrag
Nemam ja kaj njima slati feedback, ne zivimo svi u New York-u koji je 99% prekriven 3G-om, a oni bi trebali razmisljati malo o svojim retardiran postupcima. Jednostavno necu kupit njihov iProizvod i bok. Svaki Android na kojem se moze iskljucit 3G je bolji od ovog shita.
imam 4S od 14.10.2011. kupio sam ga isti dan cim je izasao. 64gb model no to je nebitno. baterija mi je ista kao i na cetvorci, koristim obadva i istovremeno ih punim razlika u bateriji bude 3-4% na obadva mi radi 3G jer nisam stalno u podrucju pokrivenim wlanom. imao sam jedino problema kad je izasla beta verizja ios 5.0.1 ja sam ga odmah stavio (developer sam) i nisam isao na clean restore pa je tada malo pojacano baterija curila. napravio clean restore i vratio backup s iClouda i ok. u cetvorci imam njemacki t-mobile i imam stalno 3G a u 4S imam neki FONIC podmreza vodafona i los je jako ali eto jeftini pozivi prema inozemstvu pa ono kako kazu nuzda zakon mjenja, los im je i GSM signal i 3G tako da dosta vremena on trazi signal. nisam probavao mjenjati kartice pa da vidim s ovom njamckom sta ce biti al me to ni ne muci, dosta ga koristim i drzi dan i pol baterija i meni dosta. siri radi ok, sve je ostalo ok tako da..a sad sto ne podrzava flash pa to je jos od prvog iPhonea tako svatko tko je procitao ista o appleu trebao bi to znati.
problema je kod nas sto 90% ljudi nezna funkcije iPhonea i koristi ga samo za sms i poziv. nedaj Boze kupiti koji app u app store-u ili nesto slicno. bitno je na spici izvaditi iPhone i to je vrhunac. ne zelim ovim nikoga uvrijediti nego samo navodim primjer. LP
@mačak lagano utjesno, al svejedno nije korektno da se 3G ne može ugasiti, već vidim koliko bi me (će me) to živciralo. Slazem se i za ovih 90% al to nema nikakve veze s konkretnim problemom, no istina je. Uz to Tmob ima vrlo nekorektne cjene iPhone uređaja i jako me zanima čime bi me oni mogli privuci. Totalni su debili. Na kraju cu kupiti slobodan uređaj jer mi je razlika u cijeni 100 kuna. Hello!!!
"In return you got the iPhone 4s. This one only got one modul/chip for everything (CDMA's in there, too) It's a Qualcomm RTR8605 Multi-Band RF Transceiver. As a result you can not easily switch 3G off anymore! They even say it will be hard to change this with a software update or a jb tweak...."
mačak said: problema je kod nas sto 90% ljudi nezna funkcije iPhonea i koristi ga samo za sms i poziv. nedaj Boze kupiti koji app u app store-u ili nesto slicno. bitno je na spici izvaditi iPhone i to je vrhunac. ne zelim ovim nikoga uvrijediti nego samo navodim primjer. LP
S ovim se u potpunosti slažem! Upravo zbog toga i na svakom članku po portalima koji su vezani za iPhone ima tako puno negativnih komentara. Koliko sam puta samo pročitao da su korisnici iPhona glupi i koriste ga samo za pokazivanje. To je donekle i istina. (naravno da postoje iznimke) Koliko sam puta samo prijateljima (poznancima) radio update softwera ili pravio App Store acc. i još puno takvih banalnih stvari..
juka28 pa da to je to, zalosno sto nitko nece pogledati malo i pokusati nesto. vecina uzme na ugovor 2 god plate ga masno i boje se bilo sta raditi na njemu jer ipak se radi o velikim novcima. kad je vec tako onda ga bolje ne kupovati.
marioM da nazalost ovo ne rijesava problem ali eto ja mislm da ga koristim malo vise (zbog posla) nego ovako netko za ajmo reci normalne potrebe, i naravno prvo mora proci mjesec dana da uredjaj malo dosadi jer smo mi svi kao djeca kad dobiju novu igracku pa ne pustaju iz ruke.
jedino je dobro sto dosta mladih sve vise i vise pokazuje zanimanje za izradu aplikacija (pa tako i sam) to je veeliki plus appleu s moje strane.
@Beli - S obzirom da radis u toj struci morao bih pod hitno nauciti sto je HTML5, ili zasto Apple nikad na ipadu ili iphoneu nebude imao flash podrsku.
Sto se rice iskljucivanja 3G na 4S, mislim da ne treba raditi veliku famu oko toga, ja 60% dana provodim gdi je pokriven 3G signal, ne racunam onaj dio putovanja gdi ga nema, a ostalih 40% odlazi na wifi ili na u krajnjem slucaju edge. A nisam iz Zagreba. Pa mi baterija izdrzi po dan i pol – dva, ovisi sta radim, bitnije je po meni da iskljucite neke skrivene servise koji brutalnije trose bateriju. Ljudi, morate se naviknuti da stvari tipa notifikacije, push mail i ostalo, jednostavno cukaju bateriju, kako na iosu tako i na androidu.
@ therrlu
Jako dobro znam sta je HTML5. Klijent ne zna. A kada inzistiramo i objasnjavamo, misle da muljamo. Ovdje je bila rijec o web banneru. Na kraju je cijena izrade takvih animacija postala kriterij (zalosno, jer nas 18 zivi od kreative, kampanja i strategija), pa oni uvijek nakon svih nasih ponuda, na kraju imaju nekog svog telca koji krpa flash, uvjerava ih da je to svemir i naplati im 15 kuna.. Ali cemu ja to ovdje objasnjavam i zasto. Danas je toliko tesko prezivjeti u mojem core businessu, da mi se place. Svi prvo kazu da nemaju budget, a onda narucuju!? Vecina klijenata hardverski je na razini prosjecno debilnog PC-a koji ne moze plejati mp4, mpeg2, mov... nego samo primitivne AVI-je, mpeg 1, ili WMV, tako da je ta uzasna svemirska razlika potuno nepremostiva. Govorio sam u proslim postovima o tome kako Apple koliko pomaze u hardware-u i software-u, toliko odmaze u ovim banalnostima plajanja ove primitive od formata i salje nas u svemir daaaaleko od tih nasih klijenata, koji DA, ne znaju nista osim telefonirati, i za account misle da racunovoda u Americi. I sta? i sta sad? Ljudi imaju lovu, od koje mi zivimo, kupovinom Apple-ovih proizvoda pomazu njima, i svima nama koji zelimo da ta ideologija prezivi i nadzivi onu drugu koja nas ne zanima. A onda, oni na kraju krajeva ne moraju nista niti znati, jelda. Dovoljno bi bilo pritisnuti prstom da stvar radi. Pa upravo je Appleova filozofija OS-a tu revoluciju napravila. Mocan jednostavan i covjeku po mjeri. Zasto si onda uskracuju trziste? Ma znam i odgovor...svi trebaju na Apple prec, i tocka.
Daj molim te. Imaj malo povjerenja. Naravno da znam sta treba poiskljucivati. Znam i rastaviti svaki, sve ostale softverske i jailbreak gluposti, i znam mu dusu.
@ mačak
Zao mi je, ali ne vjerujem ti. I ja imam dva: iPhone 4, i iPhone 4s. Jedan pored drugog. Zivim u Zagrebu na Britancu u potkrovlju, a ured mi je u Mesnickoj u potkrovlju. Kazem u potkrovlju, zato sto je utoliko iskljucena mogucnost spike oko losijeg signala i ostalih parapretpostavki. Provjereno isto je i u Osijeku, Ogulinu i Splitu. Dakle, sve je iskljuceno i baterija curi sumanuto. iPhone 4 je krasan mali stroj, sa baterijom koja stvarno traje, i ustvari uopce nisam obracao paznju na nju bas nikada dok nisam uzeo iPhone 4s. Njega ostavim preko noci pored glave i sa 100% prije spavanja u 7:30 ujutro je na 75%. iPhone 4 je 99%. Moram te razocarati, ali nasa mala domovina ima jako los 3G, i najnadrkanija antena 4s-a ne moze tu nista napraviti. Centar glavnog grada drzave, a mene ljudi cuju sa prekidima i javlja im da sam nedostupan. Eto, to je empirijsko iskustvo, jednog Apple fana. Uskratili su nam mogucnost da odjebemo 3G i budemo balkanski primitivci, koji se vise niti telefonirat ne mogu. A ako kojim slucajem i uspiju dobiti normalnu vezu, moraju brzo pricati, jer ce im baterija iscuriti.
Svima koji planiraju kupiti 4s ponavljam: NE MOZE SE ISKLJUCITI 3G. To iscrpljuje bateriju do te mjere da ga moram puniti nekoliko puta u danu, pri potpuno normalnom koristenju! Razgovori znaju biti isprekidani uslijed loseg signala i cesto ste nedostupni!
Svi koji imate iPhone 4, toplo preporucam ostanak na istom, jer osim veceg prostora od 64GB ne dobivate nista. Brzina? Razlika se vidi u igricama, koje su mi onako povremeno tu i tamo. U svemu ostalom razlika u brzini je toliko minorna da se vec nakon dan dva uopce ne kuzi jer se na nju naviknes. SIRI je jos uvijek glupa, a za Hrvate jako glupa. Eto toliko. Hvala na paznji.
@beli potpuno si u pravo za sve što si napisao. Cijelodnevno koristenje 4s i 4...baterije neusporedive. Ovaj skoro mrtav, a 4 ni do 50% nije pala. 4s ostavis otvorenog 3 minute i bat od 5-6%. Signal je tragedija, ....fucking traaaaagedija!!! Vec vidim kako ce to izgledati kad, recimo, krenem malo prema obali....Jos malo cekanja da to poprave, a onda se uzasavam jailbreaka, to mi je katastrofa, al nece biti druge. SIRI je stvarno lagano retardirana, a i to sto kazes za brzinu, ....nemrem rec da vidim neku veliku razliku. Kod spremanja fotki je ocita, ...i to je to, ....igricama nisam sklon, bar ne onima sa zahtjevnijom grafikom. Ne razumijem zasto su tako zasrali. Sto je smetala mogucnost gasenja 3Ga, fakat ne kuzim.
Ja koliko god se trudio ne mogu shvatiti što vas taj 3G toliko pati. Ja ga NIKAD nisam gasio, nije ni Osijek cijeli prekriven 3G signalom pa OK. Opustite se i uživajte u telefonima, nemojte se brinuti stalno oko gluposti. To što će baterija trajati malo duže so what? Napunite ga i OK.
eagleone said: ak nis drugo moze te brinuti zbog zdravlja jer te mobitel najvise zraci kad mu je slab signal a ovak stalno trazi jedan pa drugi pa izracunaj
Al opet nije dokazano da mikrovalovi stete, istina je da zagrijavaju molekule vode u tijelu,a to se moze osjetiti tijekom duzeg razgovora. :D Trajanje baterije nije glupost, to je jedna od najbitnijih funkcija mobitela, i logican je potez kad si u prostoru di nema 3G signala, iskljuciti 3G iz opcija.
kovacevic031 said: Ja koliko god se trudio ne mogu shvatiti što vas taj 3G toliko pati. Ja ga NIKAD nisam gasio, nije ni Osijek cijeli prekriven 3G signalom pa OK. Opustite se i uživajte u telefonima, nemojte se brinuti stalno oko gluposti. To što će baterija trajati malo duže so what? Napunite ga i OK.
baterija ne traje malo duže nego dosta duže, mrzim svakodnevno punjenje a 3g mi nikako nije vrijedan min. 30% vijeka baterije (svakodnevnog a i generalnog; ciklusi ciklusi..).
Opušten sam, uživam u telefonu, ne brinem se oko gluposti..
OK mislim da je 30% vijeka baterija ipak malo pretjerivanje :) Ajd, ajd, probam ugasiti pa vidim.
@kovacevic031 lol, pa ne znam sto ti tu ima biti jasno ili nejasno...rekli smo cinjenice, nit vise nit manje. Stvar je navike, ...ja sam 3G palio samo kad bi mi trebao, inace ne. Zasto bih? I ne bih to nazvao glupostima, ...zasto polazis samo od sebe? Navike ljudima su drugacije.
fishka said: jer cijelu marketinsku kampanju bazira upravo na Siriu
i upravo to je ono najžalosnije..
Ipak bi trebali imati mogucnost odabira.Sad ce mnogi koji nece rabiti siri morat imat uključen 3G.Ja imam loša iskustva sa 3G-om.Na svakom ajfonu do sada 3g mi je jako kratio vijek trajanja baterije pa ga rijetko ukljucujem a i nije mi nešto potreban pored Wifi.Nadam se da ce apple sa novim apdejtom vratiti tu mogucnost.
@rak21: zar je žalosno ako marketinsku strategiju baziras na nećem recolucionarnom, umjesto da se upustis u hardversku utrku, koja ionako vise nema smisla. Meni je drago sto Apple u svojim reklamama ne naglašava MHz, pixele, ram... Meni je drago sto se bazira na stvarima koje će ti olakšati zivot, mozda ga i promijeniti. Siri je samo početak.
Svaka čast SIRI-u ali ja sam bez signala i totalno nedostupan.Svi me pitaj zašto mi je phone isključen.Nitko me ne može dobit jer sam na vipu kojem je 3G signal izvan centra Rijeke jako slab a iPhone jednostavno teško prebacuje na Edge.Samo mi piše vip i di su mi signali od mreže nema niti jedne crtice!Kako to riješit?A iskopčat data nije opcija jer nema wifi-a.
@fishka Probao sam sve i isto je.
i jos nesto. Vibrate je na 4s smijesan u odnosu na 4-tvorku. Potpuno bezazlen. Ne osjeti se u tihoj sobi, a da ne govorim o hlacama i jaknama u gradu. Ne valja i to je to. Pisu i size korisnici 4s ponaokolo i o tome...
@Beli fakat kuzim tvoju ogorcenost, ali iskreno ne vjerujem da je problem s baterijom "samo" zbog nemogućnosti iskljucivanja 3Ga. Evo ja na cetvorci nikad ne isključujem 3G, pa cak niti kada sam doma na wifi mrezi, a smatram se hard-core userom. Istina, radim u uredu i uvijek imam kabel kod sebe, da mogu iPhone napuniti na kompu ako zatreba. Međutim, neki dan sam bio na nekoj ultradosadnoj edukaciji, bez kompa, bez punjaca. Cijelo vrijeme sam mailirao, surfao.. iPhone 4 mi je taj dan izdržao od 7 ujutro sve do navecer oko 11 sati, kada sam ga stavio puniti, a i tada je jos bio na preko 10%. Ljudi se svugdje žale na problem s baterijom kod iPhone 4S, bit će to riješeno sljedećim software update-om. A sto se vibre tice, to je lose. Da nisi mozda naletio na neki škart primjerak? Uvijek je moguće. Treba vidjeti koliko će ljudi u HR biti zadovoljni, sad kad je ovdje krenula prodaja.
Hoće li fiški netko nacrtati neke stvari jer objašnjenjem se ništa ne postiže?
Sad ste mi dali mislit. Za 2 mjeseca mi ističe ugovorna obveza, i ako se do tada nešto ne promijeni oko mogućnosti paljenja i gašenja 3G-a mislim da ću opet kupiti Iphone 4.
P.S. Može li netko tko ima Iphone 4s napisati ukratko sve prednosti i mane, i time pomoći nama ostalima koji smo u nedoumici šta da kupimo, Iphone 4 ili Iphone 4s?
Ma nadam se da će izaći JB pa će valda ubaciti tu opciju ako se vec prepotentni apple ne odluči za tu opciju.. Mada, negdje sam čitao da to možda ni nije moguće jer 4s ima novi AIO čip za edge, 3g i wifi..