Davno kad sam tek piknula minija našla sam temu tj. netko me uputio na temu gdje je quad služio da funkcionira alt v kao makey da je y > z i sl... ja to nemrem naći, može pomoć?
Mislim da bi to trebalo biti kad u Input Sources izaberes Croatian - PC, za @ nisam siguran ali y i z bi sigurno trebali biti okrenuti.
eh da z i y mi se promijeni ali @ moram shift i alt... No dobro nema veze
Ako ti ova kombinacija s Croatian - PC ne odgovara i želiš razmještaj i kombinacije još više prilagodit sebi, imaš besplatni program Ukelele (google is your friend) s kojim možeš sve mijenjati.
skinula sam ga ali, nisam našla konfu koju je davno netko stavio online
Bog Cozmika, ovaj program Ukelele je odličan - možeš importirat konfiguraciju koju već imaš na Mac-u i onda je samo malo prilagodit da odgovara tvojim zahtjevima. Ja sam npr promijenio: alt + v = @, alt + a = { , alt + s = } i još neke. Spasilo me je.
Za sve koji žele, na ovom linku mogu skinuti potrebne datoteke i korak po korak upute da promijene layout tipkovnice na ovaj koji se meni pokazao odličan (glavno je alt + v = @) http://dl.dropbox.com/u/1624364/Modificirani%20croatian%20pc%20layout.zip
Kao što Bruno reče, importiraj postojeći layout (croatian ili croatian pc) i promijeni ono što želiš. Spremi tu datoteku u Library/Keyboard layouts, odradi restart ili log out i odaberi ga u System preferencesima.
meni to ne radi
EDIT: poštelano!
HVALA HVALA HVALA HVALA....