Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• papittovenga
  • Life_10
  • jzelez
  • judgedredd
  • eagleone
  • BAXA
  • zeljkofilipin
  • elviszd
  • Pandurantt
  • SFSoM
  • glatki03
  • Boom22
  • Rissien
  • Nick
  • vjeko
  • JustBlaze
  • andela
  • olymp
  • angel
  • Salko

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
  • Pozdrav ekipa.

Imam iMac 27" zadnji model sa 4GB rama... Htio bi kupiti još 8GB dakle neki pack 2x4, pa me zanima što bi preporučili, čitao sam da onaj Crucial se pokazao ok u radu sa iMacom a nije neka ogromna cijena za 2x4 kit valjda oko 50-55$

Što vi mislite ? šta da zražim ?

• 12 Komentara sorted by
  • Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Za 21.5" postoji ovo, ali mislim da ne paše s 27":

http://www.ifixit.com/Apple-Parts/iMac-Intel-21-5-Inch-EMC-2428-Dual-Hard-Drive-Kit/IF173-002?utm_medium=frame_module_bottom&utm_term=imac_intel_21.5%22_emc_2428&utm_source=ifixit_guide&utm_content=required_tools

i ove upute, koje i nisu baš jednostavne:

http://www.ifixit.com/Guide/Installing-iMac-Intel-21-5-Inch-EMC-2428-Dual-Hard-Drive-Kit/6434/1

Za 27" sam našao ovaj link, pa pročitaj sve linkove koji su unutra.

http://www.ifixit.com/Answers/View/45249/New+iMac+27+with+second+hard+drive+SSD

Sažeto, može se, jer ima jedan višak SATA konektor, treba Y adapter za napajanje što isto nije problem. Najveći problem je to što u mjestu za montažu ne postoje vodilice za 2.5" diskove, već njih Apple ugrađuje zajedno s SSD-om. Pa ako te vodilice uspiješ nekako izmisliti nije problem ugraditi SSD.

EDIT: A evo i iskustva nekoga ko je ugradio:

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=989287

Post edited by soic at 2011-11-29 07:27:42
  • gledam upravo hvala... samo me zanima na koju foru mogu dati doživotnu garanciju...

• E to ti ne znam. Dva puta sam kupio preko njih memoriju za MBP i zadovoljan sam. Dostava je brza i nisam platio nikakvu poštarinu i carinu.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Pa sto je tu cudno, vecina memorija ima ili 5 god. ili dozivotnu garanciju.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • E pitanje... postoji li u iMacu mjesto predviđeno za strpati onaj SSD ili to samo dobiješ ako uzmeš SSD...

Odnosno dali bi mogao imati SSD ali da ostane i 1TB u njemu ?

• Ne znam kako je kod iMaca i ima li mjesta za SSD. Znam da su tu neki pisali da bi u laptopu umjesto optike ubacili SSD.

Bolje da ti na to pitanje odgovori netko tko je stručniji i bolje upoznat s tim.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Tako vjerovatno može i kod iMaca. Izvadi se optika i u njega se stavi recimo taj od 1TB za arhivu, a radni SSD se stavi umjesto tog HDD-a. I stroj samo što ne leti.

• ok to sam pregledao i vidio da ima umjesto optike... i sad baš gledam ponudu koju su mi slali ( i nisam prihvatio jer je bilo preskupo ) sa 256GB SSD + 1TB ali da optika ostane?

256GB kao sistemski mi je nepotrebno sa 64-128 bi bio zadovoljan, uglavnom čitao sam na nekom forumu da može ostati optika ali samo uz neki orginalni konektor od appla koji stavljaju samo ako uzmeš njihov SSD... u prijevodu ako želiš imati sve moraš baš od njih uzeti bezobrazno skupi SSD...

plan... piši propalo...

uglavnom :) budem si 2x4GB poklonio u nadolazečim blagdanima...

• Evo ti Tip..

For anyone interested in upgrading their new 27" iMac with an SSD drive, it's a fairly painless process, I found it to be a little easier than the previous 24" iMac (refer to the teardown guide at ifixit.com if you're interested in the process of taking it apart).

I installed my SSD drive but noticed that when I was installing Snow Leopard the system fans seemed to be running very high. I discovered the 'HDD Fan' was ramped up to over 3200RPM. Remembering back to installing the SSD drive, there is a connector connected to the jumper block of the original hard drive (in addition to the SATA and Power cables). I traced this wire back to the motherboard and discovered that it is marked as 'HDD Temp'. I'm not quite sure how Apple gets a hard drive temperature from the jumper block of the hard drive but after shorting the two terminals of this connector with a little piece of wire the fans behave normally.

So just a tip for anyone else who might be considering installing an SSD drive...

• ... hmmm da čitao sam to...

no ne vidim di je lik rekao da je dodao taj SSD sa postoječim HDDom... koliko ja vidim on je zamjenio a ja bi htio soluciju da taj HDD ostane jer kad se uzima drito iz appla ima ta mogučnost ali skupa, no imaš i SSD i HDD i SuperDrive ostaje... a ja sam za sad samo naišao na solucije pikni SSD a umjesto SuperDrivea ubaci HDD...

• Puno hvala, detaljno objašnjeno, no prava zajebancija za napravit, dakle kad uleti lova ne gine jedan mali SSD za OSX :)