Kupio sam ovaj kabel - MDPort to DVI, ali nikako ne mogu dobiti sliku na monitoru. Čak sam kupio 2 različita kabela i opet ništa. Dobijem potvrdu koji monitor je spojen, ali monitor nikako da se upali, tj. on je upaljen, ali nikako da se pojavi slika.
Čak sam probao na drugom monitoru, noviji model, drugi tip (drugi proizvođač monitora), ali opet ništa.
Na taj DVI izlaz spojio sam dodatni priključak (DVI to HDMI) i spojio nekoliko različitih TV-a i sliku Maca dobijem na svakom TV-u, ali monitori jednostavno ne šljakaju.
Dali postoji neka "caka" ili nešto što se mora napraviti ili se slika mora samo pojaviti.
Sve sam probao, mijenjao što-šta u Settingsima, ali ništa. Kažem, monitor prepozna, napiše koji je model monitora, naziv sve, ali slike nema.
Čak sam i sada naručio Mini DisplayPort to VGA pa da monitor direktno spojim na kabel (pošto je monitor VGA, ali sam konvrtorom VGA to DVI spajam na stolni komp, kao i što spajam na taj Mini DisplayPort do DVI kabel).
Ne znam, zabrijao sam da se mora spojiti direktno VGA na kabel, jer kao da taj mali konverterčić VGA to DVI zeza.
Dali je netko imao sličan problem i kako ga je riješio, odnosno da mi pomognete ako postoji neki "trik" da to riješim.
Ne pejo, svi DP to DVI konverteri rade, moras shvatiti da je cijelo vrijeme rijec o istom digitalnom signalu i HDMI je u igri. U cemu se svi razlikuju je da HDMI ne podrzava analogne signale. Display Port isto tako ne podrzava analogni signal dakle VGA, odnosno ne podrzava nativno. Za podrsku je potreban aktivni konverter, dakle u adapteru se nalazi chipset koji odraduje posao.
Ono u cemu je kvaka su konverzije digtalno na analogno. Dakle DVI na VGA. Kvaka je sto DVI sucelja imas nekoliko.
Ti si spomenuo nikako ne kupovati DVI-I, no tamo je implementirano integrirano rjesenje, kadra je prenositi i digitalni i analogni signal, stoga oznaka I u nazivu.
DVI-D (samo digitalni signal, single-link i dual-link modovi) DVI-A (samo analogni) DVI-I (integrated – digitalni i analogni)
Probaj u preferences uključiti mirror u opciji displays, a onda te pita za rezoluciju. Pokušaj uključiti neku rezoluciju koja bi odgovarala tvome monitoru. Ja sam tako uspio natjerati neki lg monitor da radi na macbooku.
Probao, ne radi. Probati ću sutra ponovo, ali znam da sam i to isprobavao i ništa.
Mozda ti je nesto krepucnulo, ne kuzim, to jednostavno na macu sljaka odmah bez ikakvih podesavanja.
Nesto je do kabela. Dakle koristis kabel, a ne adapter?
@darkoc ne, opet probao i ništa... :(
@Tommee koristim kabel. Ali koristim dva različita kabela, od dva različita proizvođača. Doduše, kupio sam ih na ebayu za 100 Kuna, ali opet, trebali bi raditi. TV radi i to preko tog kabela i dodatnog adaptera, a monitor neće.
Koristim ovako:
Monitor kabel VGA ➜ mali adapter koji ze dobije uz monitor da se spoji VGA monitor na DVI grafičku karticu ➜ kupljeni kabel Mini DisplayPort to DVI ➜ koji je spojen u MacBook.
Čekam da dobijem još kabel koji ću spojiti direktno VGA u Mini DisplayPort pa da vidim...
Idem sada googlati, da vidim dali je netko imao isti problem...
Evo našao sam problem:
"Mini DisplayPort to DVI, then connecting another cable from DVI to VGA does not work because the Mini DisplayPort to DVI cable converts to DVI-D not DVI-I, so there is no analog signal to transport to VGA. A DVI to VGA cable also will not physically connect to the Mini DisplayPort to DVI cable. So if you want to convert from Mini DisplayPort to VGA, you must purchase the Mini DisplayPort to VGA cable."
Znaći koliko sam shvatio, stvari stoje ovako:
Ili HDMI to Mini DisplayPort.
Aha, jasno. Sorry. :D
Znaći moj kabel je smeće, to je poanta cijele priče. Kupiti novi i gotovo, jelda?
Izbrisao sam ono moje gore, da ne dijelim pamet, a nemam pojma. :D Btw. Što da radim s tim kabelima sada? Dali to nekome može poslužiti?
Ma kabeli ti valjaju ali ne za ono sto tebi treba.
Tebi fali aktivna komponenta koja u tom lancu vrsi konverziju sa digitalnog na analogni signal. Na zalost ti taj problem imas zbog stare obreme (monitor). Dakle monitor je vga, a mac ti ima displayport izlaz. Tebi treba apple mini displayport to VGA ADAPTER. Mozes ih kupiti sa ebaya i radit ce. Ali adapteri.
A ja opet imam problema sa spajanjem iMac-a i TV-a. Koristim hdmi kabel koji sam prije koristio za gledanje filmova sa PC na TV i prije par dana sam kupio u iStyle adapter sa thunderbolt na hdmi i nikako ne mogu dobiti tv na iMac-u. Odem na detect display i nista mi ne prikazuje ali koliko sam vidio pa netu pun kufer ljudi ima takav problem.
Spajas mini display port na HDMI, jer radi se o video signalu. Da li je tv prebacen na pravi ulaz? Daj malo detalja sto se dogodi. Koji tv je u igri. mac bi ga trebao naci od sale...
Pa nista se ne dogadja u tome i je problem :D Sve je spojeno kako treba. Radi se o ovom tv http://www.ciux.com/index.php?page=shop.product_details&product_id=1689&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=71 Kao da tv uopce ne dobija signal sa porta
Ma daj tu nest ne stima, ja imam panasonic U seriju i S seriju, doduse plazme al mora to raditi samo tako. Moram pogledati doma.
@Tomme bio si u pravu. Sada sam bio sa Macom i priključcima kod frenda koji ima trgovinu računalne opreme i isprobali smo kabel na jednom novom LG LED monitoru koji ima DVI ulaz/izlaz i ne da se je slika pojavila odmah, nego momentalno. :D
Znaći kablove mogu probati, samo moram napomenuti da je to za monitore sa digitalnim singnalom i DVI izlazom.
E da, dali i monitori koji imaju VGA izlaz mogu biti digitalni ili su svi analogni? Dali je glavno da je monitor digitalni, bez obzira na ulaz/izlaz (dali je priključak VGA ili DVI) ili je to baš do priključka?
Hvala! ;)
Planiram kupiti mini display to hdmi na njuskalo, pa spojiti mac na telku pa me zanima hocu li time dobiti i zvuk ili samo sliku?
ja sam ovaj adapter kupio i ima zvuk. http://www.ebay.com/itm/Mini-DisplayPort-Thunderbolt-HDMI-Adapter-w-Audio-/260877257788?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbd7f0c3c#ht_500wt_1228
Ovisi koji Mac, jer ne propuštaju svi zvuk kroz DP. Ovdje imaš popis koji to mogu: http://support.apple.com/kb/HT4241
soic said: Ovisi koji Mac, jer ne propuštaju svi zvuk kroz DP. Ovdje imaš popis koji to mogu: http://support.apple.com/kb/HT4241
Moj macbook pro je model prije thunderbolta, tako da cu moci.. jebeno..
TCvetkovic said: ja sam ovaj adapter kupio i ima zvuk. http://www.ebay.com/itm/Mini-DisplayPort-Thunderbolt-HDMI-Adapter-w-Audio-/260877257788?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbd7f0c3c#ht_500wt_1228
Ja sam našao na njuškalu neki za 100 kuna, vidim da je ovaj skoro duplo jeftiniji no treba mi hitno..
Pejo said: E da, dali i monitori koji imaju VGA izlaz mogu biti digitalni ili su svi analogni? Dali je glavno da je monitor digitalni, bez obzira na ulaz/izlaz (dali je priključak VGA ili DVI) ili je to baš do priključka?
Hvala!
Monitor kao uredaj jest digitalni stroj. Nacin na koji se prenosi signal odnosno izgled signala je analogni. Nakon sto sinal dode do monitora slijedi A/D (analogno u digitalno) konverija. VGA, odnosno bilo koji port, ne definira samo standard i izgled toga prikljucka vec i vrstu signala koja se moze njime prenositi, analogno/digitalno.
VGA ili Video Graphics Array je analogni video standard za prijenos slike. Naravno ovisno o prikljucima na monitoru sam monitor moze prihvacati bilo analogni bilo digitalni signal ovisno o chipsetu koji doticni posjeduje. No VGA je samo analogni i to je to.
juka28 said: Planiram kupiti mini display to hdmi na njuskalo, pa spojiti mac na telku pa me zanima hocu li time dobiti i zvuk ili samo sliku?
Ja imam ovaj kabel i radi odlično. Daje zvuk, sliku i sve. Ali sada imam i ove Mini DisplayPort to DVI koji isto daju sliku na TV (uz mali dodatak koji imam, a to je mali komadić koji se priključi i koji daje DVI to HDMI izlaz - oni koji spajaju stolna računala na TV znaju kako izgleda ovaj priključak, odnosno konverter), ali ove ću prodati. Ne trebaju mi.
@Tommee hvala na objašnjenju. ;)