Zanima me postoji li servis (ili neki underground lik) koji to radi i koliko naplaćuje jer stvarno nemam namjeru kopat po svom iMacu... I ako neko zna cijenu konkretno bilo bi super.
http://eshop.macsales.com/item/OWC/DDMBSSD060/
To je video sa detaljnim uputama za MBP, pa potraži tu negdje video za ugradnju u imac.
Ja sam također mislio platiti nekome da mi to ubaci, ali nakon šta sam pogledao video predomislio sam se, jer stvarno izgleda jednostavno!
Ma znam da nije teško, ali treba skidat prednje staklo, a i ako mi neki servis to napravi dobit ću garanciju. Pitanje i dalje stoji.
Bog Clark Kent, mislim da bi se u zagrebu iServis pozabavio s time. http://www.iservis.hr/iservis/iServis.html
Ja sam se raspitivao za ugradnju SSD-a u Macbook pro i za to kod njih nije bilo problema.
Ako se dobro sjećam ti si iz Splita, pa ne znam jeli ti ovo deal breaker? Možda možeš nazvat iServis i pitat znaju li oni za neki (underground) servis u Splitu.
Nadam se da je pomoglo, pozdrav
Ako si iz Splita pogledaj tu. Čovjek je stvarno odličan!!
heh kod MBP je to lako, skines poklopac, izvadis stari stavis novi :)
kod imaca trebas maticnu vaditi i antenu za wifi i superdrive i onda ga selotejpom zalijepit za kuciste jer ga nemas gdje zasarafiti. ili uzeti neki bracket :)
Ili mozda sloziti kao eksterni disk,ne znam dali bi to islo na iMac-u? Ovako nesto http://eshop.macsales.com/item/OWC/MS8USSD060/
Ni cut to je shit obicni eksterni. Savjetujes covjeka u krivom smjeru. Da li znas koja je propusnost usb i firewire portova? A ujedno covjek treba SSD, dakle vjerojatno time i brzinu koju on nosi. Paradoks, brz disk koji komunicira preko sporog sucelja.
Tommee said: Savjetujes covjeka u krivom smjeru.
Nisam ja savjetovo nikoga,nego samo pitam kako bi to islo.
Salko said: ne znam dali bi to islo na iMac-u?
Ok, sori. Samo sam dodao. Treba malo razmisliti, pa makar i prilikom razmisljanja jer nije sve tako banalno, Radi se o vrlo skupim stvarima (SSD) koje u formi eksternog diska nece pruziti niti priblizne performanse koje se od njih ocekuju. Jenina iznimka su eksterni thunderbolt SSD diskovi koji su brutalno dobri i brutalno skupi, LaCie Little Big i Pegasus R4/R6.
Ma iz Splita sam, ali studiram u ZG pa ću pogledat iServis... fala
Evo da ti ja kažem iz prve ruke ugradnja u iServisu bi te došla oko 800 kn + naravno ssd
@Shrek To mi je ipak čini malo previše...
Inače je gradnja oko 200 kn ali za imac trebaju kopče koje koštaju oko 500 kn zato je tolika cijena
??? kakve kopče? Može malo detaljnije? Daju li garanciju na to???
A to su kopče ili nosači za ssd jer se drugačije ne može montirati, meni su rekli da garancija ostaje
Ma kojih 500kn. I uz ssd idu nosaci. pa disk ide na mjesto standardnog 2.5" diska.
Jučer sam dobio novi ssd i s njime sam dobio i neki nosač, ali mislim da meni neće trebati jer ssd mislim ugraditi u MBP, a i narućio sam preko neta nosač za njega. Ako ti treba nosać i ako bi ti ovaj moj mogao koristiti, dat ću ti ga. :-)
@Damirst: Hvala, ali još nisam uopće siguran da ću ugrađivat SSD pa ga radije daj nekome kome odma triba :-)
Ako su te kopče u ssd-u onda je ugradnja oko 200 kn
neidu nosaci uz sve ssd diskove, ovisi od samog proizvođaca, recimo uz corsair-ove, i mushkin-ove diskove dolaze, dok primjerice uz ocz mislim da se nedobiju, svi nosaci su jednaki, standardni, i mislim da se jako povoljno mogu nabaviti i posebno....
cijena ugradnje nije skupa, samo dijagnostiku sam platio 180kn, kad mi se mac nije palio, inace ugradnja napajanja u obicni pc se naplacuje 60-ak kuna, mac je ipak nekoliko stepenica iznad