Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• iBoki
  • kiFla
  • mujagawudakhi
  • Kikachica
  • mravec
  • hrle
  • dragonflyqueen
  • wilijam
  • Mico
  • vojnikpero
  • kizo1712
  • Dottore
  • radikaldub
  • jabuka_lover
  • Tomek
  • Phantom_Lord
  • kvaju
  • DanijelMpower
  • ileo
  • aida1956

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Baterija za Macbook
  • Hello ekipa :) Trebam jedan savjet. Planiram zamjeniti A1280 bateriju u svom alu unibody macbooku pa me interesira dali mi preporucate originalnu ili zamjensku. Nekako nisam siguran da ce mi originalna imati veci lifetime tj i ovako joj je dosta mali. I prije nego je prebaeno 300 ciklusa je otkazala tj trenutno traje par minuta (probao sve resetove i sheme :)). Jedino bi bilo ok kad bi mi trajala bar 2-3 godine ali si to nikako ne mogu izracunat prema svojem koristenju posto mi je stalno na punjacu a mac kupio vec rabljeni. Bilo kakav savjet je dobro dosao.

Macbook 13”, 2.0, 5GB, unibody alu.; iPhone 4, 16gb; iPod Nano 3g
  • 7 Komentara sorted by
  • Te nove baterije bi trebale raditi oko 1000 ciklusa bez opadanja kapaciteta, a onda još bar 500-tinjak prije nego skroz rikne. Ti imaš neispravnu bateriju. Je li vidiš da je nabubreno kućište negdje? Imaš li garanciju još?

Stare (zamjenjive) baterije su mogle izdržati 400-500 ciklusa dok ne riknu. Moja na Macbooku 2,1 je doživila 450 i nešto prije nego što je jedna ćelija otišla

Da je službeni Apple kod nas, dobio bi novu bateriju besplatno i van garanciju 99%, a ovako s Apcomom teško.

• Nisam siguran da ta nova koja ima 1000 ciklusa radi tj pase u moj. Tj. pitao sam u 2 ducana, poslao serijski broj mac-a i rekli da mi pase samo stara. :-/ . Ili ta nova ima isto oznaku A1280 samo je rade "jacu" sad ? U nasem Storeu mi kazu da nove koje narucuju za taj moj mac su "po starom" tj. manje ciklusa nego nova sa oko 1000. Kuciste joj nije nabubreno nigdje, garanciju nemam jer je mac late 2008 (13" aluminium). 2,1 macbook je bijeli, nije li ? Nisam siguran da su ugrađivali iste i u aluminijskog kasnije. Ova moja je izdrzala cca 300 i sad ne drzi vise uopce, valjda nije adektvatno "pazena".

Post edited by Shinobi at 2011-11-20 08:04:32
  • Aha, nisam uopće išao za tim da je zamjenjiva baterija. Nekako mi se činilo da su svi unibody modeli imali integrirane baterije. Sad sam pogledao i tvoj ima odvojivu.

Da, onda je 300 ciklusa relativno normalno, ako baterija nije baš tip-top pažena. Moja je tako dugo doživila jer sam je stvarno pazio.

Kad je crknula, naručio sam e e-baya neku za koju je pisalo genuine Apple battery za nekih 300-tinjak kn (one baš kopije su bile mislim između 100-200kn). Nisam baš 100% siguran da je i ova original, ali nije ni ona jeftina kopija jer ima sve natpise iste kao i originalna baterija, ali mi se nekako izrada kućišta čini drukčija od originalne stare. Zasad ima 161 ciklus i traje kao i originalna.

Mislim da ti se isplati naručiti s e-baya, samo malo pročakaj, nemoj najjeftiniju.

• Thnx na savjetu :) . Vidio vec te genuine na ebayu. Nego, daj mi reci...koliko dugo sad vec imas tu bateriju i kakav joj je health na tih 161 ciklusa ? Kolko ti odprilike drzi sa surfanjem, pisanjem, smanjem brightness, BT off itd kad radi na bateriju ? Isto imas aluminium unibody macbook ?

Post edited by Shinobi at 2011-11-20 10:18:45
  • Ma nemam, imam Macbook 2,1. To je plastični bijeli, mislim mid 2007. Sad je health na 96%, ali nisam odavna kalibrirao, vjeroatno će ići gore još koji postotak nakon kalibracije.

Traje mi isto kao i u originalu, samo cifre baš i ne znam točne, surfanje vjeroatno izdrži 3, 3 i po sata, mogu se vjeroatno odgledati dva filma u komadu. Ali nisu to baš usporedive vrijednosti s tvojom konfiguracijom,

• Kuzim. Svejedno, thnx. Mozda bi mogao probat sa zamjenskom. Ima jos tko kakvih iskustva sa zamjenskima?

Post edited by Shinobi at 2011-11-20 11:08:49
  • Jos netko ? Bilo tko ? :) Iskustvo sa zamjenskom ili neki savjet, sto bolje uzet ?