Ma znam da thunderbolt podržava brži protok podataka s compa na comp... valjda. Je li mi tko može objasniti za što se može sve koristiti thunderbolt.
Za sve za sto se moze koristiti PCIx + prijenos slike preko DisplayPorta.
Na PCIx teoretski mozes bilo sto spojit. Razne kontrolere (usb, fw, bt), zvucne, graficke, mrezne i ostale kartice itd. Dakle mozes imat ultraportabilni laptop kao sto je MacBook Air s nekim usranim specsima i eksterni monitor tipa Apple Thunderbolt Display u kojem imas usb kameru, mikrofon, zvuncike, hubove, lan, a jednog dana vjerojatno i jacu graficku, zvucnu itd.
....mene isto zanima jel se može gdje kupiti neki adapter koj bi bio kao usb hub ili tako nešto, ali da se ukopčava u thunderbolt? ili moraš imati taj ultraskupi monitor da bi mogao koristit thunderbolt za neke druge stvari osim external displaya?
Thunderbolt USB hub se tesko moze isplatit jer bi takav uredaj u sebi morao imati vlastiti USB kontroler i ne bi mogao kostati manje od "obicnog" USB huba, niti bi po icemu bio bolji. Jednostavno nema potrebe za Thunderbolt USB hubom dok na stroj stane bar 1 USB konektor.