Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• penac
  • merfi
  • Wikiboo4
  • MrNice
  • Skorpio
  • Riki
  • maxus
  • Shrek
  • Zoki_Zg
  • MarkoAF
  • werfter
  • techno46
  • AndyBoy
  • _matija_
  • nix1001
  • Andy_Boy

Tko je online (1)

• Daklem, kupljen 5.11, novi novcati. Radi samo dok dodem kuci sa posla, znaci cca 4 sata dnevno. Kad ono desni gornji kut, eto prasine iza lcd-a. 3 godine garancije imam, samo me zanima dal je netko slagao taj problem preko Apcoma i dali mjenjaju cijeli LCD panel ili samo ociste i vrate natrag? Ako stvarno samo ociste evo iMac oglasnik dijelu i uzimam samo Thunder display.

Post edited by Dottore at 2011-11-23 15:13:09
  • 39 Komentara sorted by
  • Evo poslao u utorak u Apcom, sada stigla natrag. Ekran milina, bez mrlja i bez zutila. Sad da vidimo dal ce se to opet ponovit, uz stroj dosla i dijagnostika i servisni list na kojem pise kvar i part number od Applea. Tako da nece proci da je prasina kriva

• Ja sam imao isti problem,stvar je u tome da je to prasina izmedu stakla i lcd panela i to se ne mijenja nego cisti. Slao sam ga u apcom i bio je gotov kroz dan - dva.

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Meni je prašina u samom LCD-u...

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Ako imas garanciju, to ti moraju zamijeniti.

• problem s prasinom na staklu ispred LCD-a je vise manje stalan .. ponavlja se . mozes to i sam rijesiti lako .. ili ti apcom rijesi .. ako je pod jamstvom zamjenit ce sto ne valja tj. lcd panel ako je bas u panelu ..

iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Nemam vise garanciju :)

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Danas doslo odobrenje od Apple da ce mjenjat cijeli display, da je to iznimka sto ce zamjenit, bla bla bla. Mene zanima dali se vama nakon zamjene opet vratio problem smudgeva pa ako se problem vraca ide on u oglasnik i uzimam mini + tb display

• Kad ci trebao da izadje novi iMac mislim novi po dizajnu drugaciji od ovoga trenutno????

iPhone 5
    Macbook pro 13"
  • matijavz said: Mene zanima dali se vama nakon zamjene opet vratio problem smudgeva pa ako se problem vraca ide on u oglasnik i uzimam mini + tb display

Nisam siguran, ali mislim da se taj problem javlja zbog zagrijavanja komponenti iz displaya.

Kaj nemaš ti MBP 15"? Zašto njega ne spojiš na TB display nego bi kupio minia?

• Ma taj problem se javlja jer lcd panel nije zatvoren kako treba, nego se dopusta da dode prasina izmedu panela i backlighta. Da imam i MBP ali on je cesce na poslu ili u torbi nego kod kuce, pa sam ubo malu zver :) evo ti i slikica da vidis familiju

http://twitpic.com/7jxke7

Post edited by matijavz at 2011-11-26 06:16:27
  • Vidio već na twitteru. :@ + zaboravio si od od svojeg ženskog dijela kućanstva MBP. :)

Al da, veliki je problem to sa displayem na iMacu. Sretno.

• Zenin lap se ne dira :) Sad cekam da dode novi display pa ga vozim u Apcom.

• Meni su danas u Apcom-ovom servisu rekli kako ne mjenjaju LED display kada ima prašinu jer da to Apple više ne odobrava. Obrazloženje je kako to nije tvornička greška već "enviromental issue"

iMac 21'5⎪iPhone 4
  • lopovi...strasno

imam isti problem na 4 imaca i to je katastrofa...dovoljno da me odvrati od kupnje istog dok ne dodje do radikalne promjene u izvedbi

malo previse to kosta da bi tako radilo

• Cudi me stvarno da jos nije tuzba pala, barem u SADu

• @aomasic - seru, nije istina, seljačine obične

• @aomasic ako ti nezele zamjenit probaj sa prijavom nadleznim institucijama, posto je to design greska, a ne greska korisnika.

• misliš da će to pomoći? dok netko proreagira, isteći će mi garancija...

iMac 21'5⎪iPhone 4
  • Zasto ne? Ovdje se radi o cistom tvornickom nedostatku uredaja, ciji popravak na svoj trosak pokusavaju izbjec. Tebe ne bi trebalo zanimat sta Apple njima kaze jer si ti kupio racunalo od Apcoma, ti imas pravo da se kvar/nedostatak otkloni u garantnom roku. A oni jako dobro znaju da je to njihov problem, a ne okolina u kojoj se radi.

• Kad smo vec kod domacih Apple servisa, meni su punih mjesec dana drzali novi monitor (otislo napajanje nakon tjedan dana) jer "Apple nije jos poslao dio". Nit sam dobio zamjenski, nit su mi produzili garanciju jer "Apple to ne da".

Appleov nesluzbeni komentar na tu pricu bolje da ne cujete jer nece nista promijenit :(

Post edited by ficho at 2011-12-08 18:07:16
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Znaci ostaju samo prijavi DI, jer kupca ne zanima kako ce to oni rijesit, jer kupac treba dobit ispravan proizovod i ne zanima ga rasprava izmedu proizvodaca i prodavaca. Nego ficho bas zbog tvog slucaja sam i odustao od Tbolt monitora.

• Da fakat, ficho kak je to zavrsilo, vidio sam po twitteru da si pisao ali nikad nisam vidio kako je zavrsilo.

• Zavrsilo je tako da me gospodin Kreso iz servisa nazvao nakon tocno mjesec dana i rekao da mogu doci po monitor i pokusavao svu krivnju svaliti na Apple. Ma uzas, al sretan sam da je napokon doma. U meduvremenu je izasao i jos onaj 1 update (ili 2?) za Mac mini Thunderbolt firmware tako da sad nema vise ni djecjih bolesti koje su ga patile prvih tjedan dana dok je radio :D

Monitor je stvarno odlican i steta ga je ne uzet samo zato sto se 1 od X prodanih pokvario. Sve se kvari, za to sluzi garancija.Za to sto tu garanciju i ostala prava kod nas ne mozes iskoristit kako spada nije monitor ni Apple kriv.

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Znaš šta ću ti reći, taj Krešo i koliko ga ovi prče da nesmije sve priznavati, on je neki filozof teški, ako vidiš tak, i tak je, šta imaš filozofirati, pitaš Apple jer prizna ili ne prizna i gotovo, nemoj mi sad tu izmišljati da nije, kad je, ebote pa nismo mi svi kreteni.

Tak ti je i meni sa hardom na imacu27, kupio tri komada, i jednom od njih hard ruži, ja velim: ekipa imam 3 ista imaca i samo ovaj ruži, na kraju je ispalo da normalno radi i da nema potrebe za zamjenom harda, reko ok, radit će, imam 3 godine garancije, briga me.

A u drugu ruku, razumijem ih "POWERCOM INC., Britanski Djevičanski Otoci" a i nemreš mi voziti Panameru Turbo na pošten način :D

Post edited by therrlu at 2011-12-11 08:15:49
  • Eto I na mom novom 21i imacu prašine ..izdrzao 3tj,divno:)

• Ako je prasina samo u gornjim rubovima ekrana onda dolazi iz vana. Jel iko od vas probao selotejpom oblijepiti staklo i aluminij na imacu? Mozda se nece javljati?

Inace moze se sam panel razdvojiti i obrisati ta prasina. Ne mislim na prasinu izmedju ekrana i stakla, nego unutra :) ima na nekom forumu jucer sam gledao kako se to radi.

Gubi se garamcija naravno :/

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • Pa i dolazi iz vana, od kuda bi i dosla? :) Dok je pod garancijom ide on u Apcom pa nek mjenjaju panele.

• a mogla je i iz unutra, jer cooleri uvlace zrak isto pa se prasina nakuplja po ploci...

• znam neke ljude sa jednog drugog foruma,koji su vec po 3..4 puta nosili u servis...i iz tog istog razloga,sam u poslednjem momentu uzeo MacPro+Acer AL2423W....i prezadovoljan sam..... nego da vam ne stajem na muku..meni bi secer opet skocio...uhhhh

-iPhone2g
    -PowerBookG4 1.67...
    -PowerMac G5 2.0 dual..
    -MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
    -AppleTv2+JB...
  • Evo moj ide opet u kutiju i na zamjenu LCDa, ponovno smudgevi u gornjim kutevima ekrana, za divno cudo u roku od 4 dana stigao novi. Sutra saljem pa tipkam dal ima kaj novog kroz dan dva. Znaci novi lcd je izdrzao 9 mjeseci te je ovo drugi puta u godinu dana da latest imac 27 ide na zamjenu ekrana. GG

• Meni taman na isteku garancije počele te mrlje dolaziti (prošlo ljeto), i dao ga na garanciju i zamijenili mi LCD, i nije prošlo pola godine, i opet mi počele mrlje dolaziti, i još mi se sitni mrtvi pixel pojavio. Nisam imao više garanciju, ali sam im svejedno poslao mail,evo koji sam savjet dobio! :D " Moj savjet je da direktno kontaktirate Apple opisete im problem i zatrazite zamjenu LCD-a. Po njihovom odgovoru i ako je pozititivan slobodno nas ponovo kontaktirajte. "

• Komedija, sreca kaj imam jos vise od 2 godine garancije pa ce mjenjat ako treba i 10 puta

• mene je zato strah uzeti thunderbolt display, a moram... nadam se da ima opcija da uzemem sa 3 godine garancije

• meni npr. imac 27 kupljen prije 2 godine radi svakodnevno 10-ak sati i nikakvih problema sa monitorom zasad nema

• Dal se radi nesto intezivno na njemu tipa video/foto obrada?

• od zahtjevnijih poslova se vrte w7 preko parallelsa na kojima radi visual studio i dota 2 :D

• Stigao mac sa servisa, ekran ko bebica. Budemo vidjeli kako dugo