Ja bi ti preporučio MacBook Pro najslabiji 13". Cijenom povoljniji od Aira, a kasnije možeš još ugradit dodatni RAM i/ili SSD.
Razlika u cijeni između Minia, Proa i Aira je velika, pa ovisi i sa koliko novaca raspolažeš.
Sasvim ok je da se radi po 8 sati na dan na njemu. Ja imam MBP na poslu i radi ček i duže od toga.
Ovaj MacBook Pro koji si naveo je model sa početka godine i ne znam da li će ih biti više oko Božića, sada imaš novi model sa 2.4 GHz i 500 GB hard diskom.
iStyle i Store imaju studentski popust.
Makar vecinu privlaci taj dizajn air-a, i dostupnost SSD-a, meni je Pro ipak Pro. Stoga bih u svakom slucaju otisao na taj model. Mozda pocetno nemaju neke velike razlike, ali Pro se lagano moze i nadograditi. Uostalam, ulazak u Mac svijet nije the end, tek ces tada otkriti jos masu stvari pa ce ti apetiti i porasti :) Ja moj Pro, doduse 15 ne gasim danima, tako da slobodno samo deri :)
Ja bih ti samo tako preporucio Air, bez razmisljanja. Za ovo sto si naveo je brutalan, nenormalno brz zbog ssd kombinacije. Ove fore sa nagovaranjem na dodatnu ugradnju memorije i ssda padaju u vodu jer prvo dok nades jebeni disk kostat ce te ko suho zlato + ram. Dakle finalna cijena mbp ce biti visa od mba. O masi i dizajnu da ne govorimo. Ja imam minija i izbacio bih ga iz igre.
Air ima i vecu rezoluciju displaya od Macbook Pro 13" (1440x900 je od Air-a, od Pro-a je cca 1280x800)
Također preporuka za Air i zbog ostalih stvari.
Mugler said: Ne znam zasto je moj post prebacen kao zadnji Kad bi trebao biti 3ci po redu?
Kod prvog komentara, desno, stoji ti opcija Date Added i Votes, stisni Date Added da ti bude kao i na ostalim forumima.
Uz minija ti treba monitor. Da li ti kupuješ stolno ili prijenosno računalo? Ako nije bitno, možeš onda i minia uzet.
Mislim da garancija vrijedi, tipkovnica je njemačka, ali se OS može prebaciti na US.
Ovo ti je popust za studente u HR. http://www.istyle.hr/ponuda/info/edukacijski-popust/
Koji god da kupiš, bit će ti i više nego OK.
Da li ti je to prvo apple racunalo?
Onda air. Kad sam kupivao prvi mac kupio sam minija uvjeren da je to sve sto mi treba jer sam bio uvjeren da mi prijenosnik zaista ne treba jer mi eto, nije trebao. Prevario sam se. Dakle savjet ako imas novca MBA 13", ako ne onda minija.
Sad puno je razloga zasto ali to je moj dobronamjeran savjet buduci ces imati najbolje od oba svijeta, desktop i prijenosnog.
Tommee said: jer sam bio uvjeren da mi prijenosnik zaista ne treba jer mi eto, nije trebao. Prevario sam se. Dakle savjet ako imas novca MBA 13", ako ne onda minija.
Kažeš da uzme prijenosno, a ako ne Air onda Minia. Ko je tu lud? Pa ako nema za Air onda neka uzme MBP.
pozz svima ... ja sam isto tako se dvoumio izmedju minia i mb white-a i prosle god na bozic sam si uzeo white i iskreno prezadovoljan sam sa mac prijenosnikom ... ono totalno sam zacaran lakocom rada na macu ... baterijom... 7,8 sati... dizajnom...a koristim white za potpuno iste stvari koje i tebi trebaju ... tako da ste strane mislim da prijenosnik mac je mrak mrak a s druge strane ove godine sam vidio novi mac book air i odusevio sam se :) i imao sam ga priliku koristit tjedan dana i neznam kaj da ti velim osim da je perverzija i sad evo opet na bozic i ja i cura uzmimamo macbook air 13 jel iskreno za to kaj nama/ tebi treba mislim da nema bolje stvari na svjetu :)
TCvetkovic said: Kažeš da uzme prijenosno, a ako ne Air onda Minia. Ko je tu lud? Pa ako nema za Air onda neka uzme MBP.
Sorry, lapsus.
Htjedoh reci ako nema para (jer ako ima za mbp imat ce i za air). A ako je bas na knap sa novcem za ulazak u apple svijet ce mu biti dobar i mini.
Tommee said: (jer ako ima za mbp imat ce i za air)
Razlika između MBP i Air (256 SSD) je 3000kn, a ako uzme MBP early 2011 onda još i više.
Zasto si odmah naveo 256 Gb verziju, zasto u ekstreme?
Pricamo o zadnjoj verziji mbp i mba. I naravno da se radi o airu 13", 128 ssd. I dalje tvrdim da je za ono sto je covjek naveo mba bolji odabir. Krajnji odabir je njegov, a moj savjet dobronamjeran.
imaš popust u istyle na model macbook prp-a od 13˝ 2.3Ghz što znači model stariji od sadašnjeg. Ja sam ga kupio 15.12. i super sam zadovoljan (vjerovatno jer mi je to prvi mac XD) ali svejedno. popust je od tadašnjih 9800kn na 8000kn što je jako puno. Jedino ako si baš zapeo za air onda slobodno jer sam ga i ja htio ali ipak popust je presudio :)