Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• selma
  • papa_Strumpf
  • Dariobo
  • matijavz
  • neo123
  • penzo
  • asafa972
  • valkalinic
  • metalni
  • siiNke
  • Febo
  • Shinobi
  • Josip R.
  • plejka
  • zeljkofilipin
  • tequin

Tko je online (2)

Postupak instalacije OS X na PC
  • Stavio sam skidati Kalyway 10.5.2 DVD Intel AMD s torrentom i tražio sam po netu postupak instalacije OS X na PC. Pošto nažalost nisam neki kompjuteras nego samo dizajner zanima me dali mi netko može pomoči s instalacijom OS x-a. Ako možete stavite postupak instalacije, naravno ako vam nece puno vrijemena odnijeti. Hvala!
    Post edited by Unknown User at 2008-06-07 00:59:57
  • 10 Komentara sorted by
  • Zaboravio sam staviti, da ovo radim samo da bi probao Leopard dok ne dobijem MAC. Toliko sam nestrpljiv da cu sve napraviti da ga stavim na PC.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • prvo reci koju konfiguraciju imas.

postupak ukratko: napravi posebnu particiju koja je fat 32
    ubaciš kalyway te ga bootas
    pričekaš dok ti se ne pojavi os x
    ak ti se pojavi os xonda je ok al ak ti zaglavi na crnom ekranu gdje svašta piše npr still waiting root ili nješto drugo onda to nije dobro
    poslat ću ti tutorial za instalaciju al prvo moram zanti dali ti to radi, tj sami početak
  • Komfiguracija je
    matična: DFI LAN PARTY x68
    proc: Intel P Core 2 Dou 1.89
    ram: 4GB
    HDD: 2x500GB + 1 od 160GB di ce ici OS X (ako bude mogao :D)
    VGA: 2x 3870 ATI Radeo ali posto vijerovatno nece raditi na Cross Fire onda cu samo jednu ukljuciti ili staviti 2600Pro
    To je to...
    Idem sada kupiti DVD jer sam ostao bez njih :( pa cu probati dali ce mi uopce dignuti OS X...

Hvala na pomoci!
  • vrlo jednostavno... stavis dvd i instaliras... ono najbitnije je da ti disk mora biti FAT 32 a ostalo ce ti sve Leopard napraviti... ako si ikada do sada instalirao bilo koji windows onda ti o ovo neče biti problem...

Mene zanima jedna stvar... imam instaliran MAC OS X Leopard na računalu i sve je super.. jedino me tipkovnica zeza... zapravo sve radi super osim tipke z i y obratno su stavnjene nogo kod windowsa... jeli to normalno ili se to moze promjeniti. Hvala!
  • Y Z kod Maca tako stoje,moraš se priučiti. ;)
  • said:

vrlo jednostavno... stavis dvd i instaliras... ono najbitnije je da ti disk mora biti FAT 32 a ostalo ce ti sve Leopard napraviti... ako si ikada do sada instalirao bilo koji windows onda ti o ovo neče biti problem...

Mene zanima jedna stvar... imam instaliran MAC OS X Leopard na računalu i sve je super.. jedino me tipkovnica zeza... zapravo sve radi super osim tipke z i y obratno su stavnjene nogo kod windowsa... jeli to normalno ili se to moze promjeniti. Hvala!

Dobro kaže Scorpio, to je QWERTY koji je standard na Macovima i ako se misliš dugo družiti sa Mac OS X-om najlakše i (efektivnije) ti je priviknuti se na taj layout, zbog nekih kratica koje se u OS X-u intenzivno koriste , nrp + Z ti je undo u svim aplikacijama... itd
  • Da pokusavam se naviknuti... aj nije neki problem... ova njihova tipkovnica je tako mocna da cili dan nesto pisem... moram sada prodati pc i kupiti macbook ... e da vas pitam dali se moze staviti bilo koji mis na usb npr Razer itd...
  • U principu samo ga uštekaš i voooooooozi! :D
  • Ludilo a ja se mucim s ovim nekim blesavim sto imam... :mrgreen:
  • Kod windowsa ti važi ona poslovica: "Zašto bi bilo jednostavno ,kad može biti komplicirano."
    A za OS X ne trebaš pogađat ! Djeluj !!! :D