Vjerujem da dosta vas je vec nesto narucilo preko Ebaya. Ja sam tek nedavno izvadio web karticu, pa sam se poceo zanimati za kupnju preko neta. . . Najvise me zanima carina, kakvih ogranicenja imam, bilo to u kolicini ili cijeni, jel prolaze Fake stvari (cuo sam da spaljivanje fake stvari na carini naplate 800 kn !! ). Htio bi to cuti iz prve ruke, vasa iskustva, jel bilo problema. . .
Takodjer sam cuo za stranicu http://www.ioffer.com/ , ima predobrih stvari, jel moguce proci da ti ne naplate carinu, a i da naplate kolko bi to kostalo?
do 200 Kuna. Ja sam imao 3 majice u vrijednosti od 226 Kuna i to su mi carinili.
Mafija said: Micek sve prolazi, slobodno možeš naručiti bilo što, nema veze koja je cijena! Samo neka lik napiše da je gift i stavi nekih 4-5$ da vrijedi. Ako uzimaš nešto skuplje i ako ti stigne i sve je uredu, možeš se javit liku da ti nije stiglo nakon mj dana i vrate ti pare nazad. jebena stvar! Sretno!
Nije istina. Danas više ne prolazi gift (ili vrijednost na paketu), jer u carinarnici znaju da se sve to kupuje na netu i koliko su približno cijene. Oni ne gledaju dali piše gift ili ne, već vrijednost robe. Svi šalju kao gift, ali to ne dira carinike. Vrijednost koja se može kupiti je teoretski do 200 Kuna, s tim da carinici imaju (uz račun) donekle i pravo slobodne procjene. Imam podosta iskustva sa carinarnicom u rijeci, kao i carinicima.
I da, nešto najgore, ali to mi je stvarno odvratno da netko nešto kupi i onda kaže da nije dobio kako bi mu se vratile pare. Pogotovo za $5 ili $10. Pre jadno.
Zbog takvih kao ti, sve manje ljudi se odlučuje za slanje u Hrvatsku jer misle da su nam zakoni u kurcu, da su nam carinici, carina, pošta i dostava u kurcu, pa ćemo na kraju kupovati drek, kada nam nitko ništa ne bude htio slati u HR.
Mafija said: Ako uzimaš nešto skuplje i ako ti stigne i sve je uredu, možeš se javit liku da ti nije stiglo nakon mj dana i vrate ti pare nazad.
.. i onda ispadneš lopovčina idiotska ko ti.
Vidio sam da si napisao u ovom topicu napisao da popravljaš iPhone. http://www.mackorisnik.com/forumi/#/discussion/comment/141603
Prijavit ću tvoj odgovor adminu pošto nam ne trebaju potencijalni prevaranti na forumu.
Mafija said: Ako uzimaš nešto skuplje i ako ti stigne i sve je uredu, možeš se javit liku da ti nije stiglo nakon mj dana i vrate ti pare nazad. jebena stvar! Sretno!
Mafija said: Brini se ti za sebe, a ja ću za sebe! Kissy kissy...i da što ako popravljam...što je u tome loše...zamisli zavisti...najgora čovjekova mana...
vrijednosni kriteriji su ti duboko poremećeni, žalosno je samo što ti i takvi poput tebe toga nisu svjesni.
ne postoji normalan, kulturno odgojen čovjek odrastao u obitelji poštenih ljudi, koji bi bio zavidan nekome kao što si ti (čitaj: lopov, prevarant, lažljivac i ponosan na to. bljak).
Kao što ti je već napisano - teoretski sve iznad 160kn ti mogu cariniti. Osobno mi je nedavno prošla pošiljka od cca 50 eura bez carine.. Uvijek ti je kocka na pola..
Već smo neko vrijeme na crnoj listi ebay prodavača zbog ovakvih. U zadnjih mjesec dana plaćam više nego što bih inače, jer ovi najjeftiniji više ne šalju u HR. Na paketima mi uredno dolazi vrijednost napisana čak i duplo od one koliko sam taj predmet i platio. Valjda da se osiguraju oko povrata love ako im se paket "zagubi". Gadi mi se takva ekipa koja je sposobna muljati na taj način, kad je prodavač već izvršio svoju obavezu.
ajmo reci da ti do nekih 400 kn ne naplacuju carinu! zna se desiti da i skuplje stvari prodju bez carine, ali na to ne racunaj! kad te ocarine, placas 23% poreza, i 5% carine! (ovih 5% se racuna na cijenu+pdv) fake moze proci, ali isto ne racunaj na to, jer kao sto si napisao, u slucaju da ustanove kako se radi o replici, mogu ti naplatiti "troskove unistenja" iste!
*upravo sam pogledao stranicu sa linka, i prepuna je fejkova (satovi konkretno), pa pripazi!
@kinsif mala ispravka, ne carini se roba cija ukupna vrijednost ne prelazi 160kn (sto bi znacilo cijena predmeta + shipping ne smije prelaziti iznos od 160kn)
tak je vec pola godine se naplacuje 160 kn :( nazalost ALI... ja nikad nisam platio carinu a iskreno svaki dan dolazi nesto iz kine...usa...hg...itd itd.... a dolazili su mi poprilicno veliki i skupi paketi... isto tako pazi na fake robu jel ak otvori iz zajebancije na licu mjesta reze to nozem ;)
Edge said: Ja sam tek nedavno izvadio web karticu,
Kakva je to "web" kartica ?
Dottore said: Kakva je to "web" kartica ?
Posto imam racun u OTP banci, preko obicne VISA Electron kartice se ne moze kupiti nista preko net-a tj. kartica nije prihvacena, pa se mora izvaditi posebna prepaid kartica ( u ovom slucaju "WEB card" koja omogucava kupnju preko neta.
tomislavpecek said: mala ispravka, ne carini se roba cija ukupna vrijednost ne prelazi 160kn (sto bi znacilo cijena predmeta + shipping ne smije prelaziti iznos od 160kn)
moja greska!
A kakve su ono fore da se narucena roba posalje kao "gift" , jel to daje kakve prednosti na carini?
Web kartica je zgodna stvar. U biti je to obična VISA, samo što s njom možeš potrošit samo onoliko koliko imaš uplaćeno na njoj. To svakako povećava sigurnost kod plaćanja preko neta - pogotovo tamo gdje ostavljaš baš broj kartice (a ne ideš preko paypala i sl.)
Da sve ne bi bilo tako super, pobrinula se OTP banka, koja NE omogućuje uplatu novca direktno na račun od te VISA kartice. Znači iz druge banke NE mogu uplatiti novce na tu web VISU. Moram imati tekući u OTP banci, a naravno, ako ne želim dolazit u banku svaki put kad želim prebacit novce na web VISU, moram imat i internet bankarstvo.
Super ideja koja se ne isplati (ako nisi samo u OTP banci).
Mislim narucit jedan paket koji kosta 59$, covjek je reko da ce na paket pisat 20$ da izbjegnem carinu, jel prolaze te fore?
Meni prošlo, al sve ovisi o tome što narucujes..
I ja sam primjetio da sve manje prodavača šalje u HR. Nadam se da nas neće totalno od.ebakos jer dosta kupujem preko ebaya.
Bez obzira o kome se radi i o kolikom iznosu, nisam za to da se netko prevari!!
Uzeo sam iPod Touch 2G nekada, platio 1300kn, a nisam platio carinu! To jel ćeš ju platit ili ne ovisi koja je carinarnica u pitanju! Nađeš si vezi tamo i samo rokana!
Kakvi prevaranti? Pa čovjeku sam pomogao da nemora platit carinu!
Brini se ti za sebe, a ja ću za sebe! Kissy kissy...i da što ako popravljam...što je u tome loše...zamisli zavisti...najgora čovjekova mana...
Micek sve prolazi, slobodno možeš naručiti bilo što, nema veze koja je cijena! Samo neka lik napiše da je gift i stavi nekih 4-5$ da vrijedi. Ako uzimaš nešto skuplje i ako ti stigne i sve je uredu, možeš se javit liku da ti nije stiglo nakon mj dana i vrate ti pare nazad. jebena stvar! Sretno!