Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• TonySoprano
  • sbogadi
  • Ivy
  • vanjichh
  • dale_cooper007
  • tonixxx16
  • mojca
  • Chelavy
  • Saby1978
  • papa_Strumpf
  • junior
  • borinem
  • nizg
  • ameliepoulain
  • Nessie
  • vukohr
  • Clark Kent
  • Jose233
  • Bernard
  • zipce

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
SSD u Macbook pro
  • Pozdravljam ,

htio bih na Macbooku Pro zamijeniti hard s SSDom. Mislim da će mi 128gb biti dovoljno, pa pišem s ciljem neke preporuke. Čitao sam o SSDovima, no ipak mislim da samo brzina pisanja/čitanja nije dovoljna za kupnju. Stari hard bih stavio u Optibay, a SSD bi bio na primarnom mjestu i služio kao boot drive. Čak i da ne stavljam optibay, meni odlično! Dakle, na njemu bi bio OS, neki osnovni programi koje svakodnevno koristim, a sad ostalo više-manje za multimediju, nije mi ni bitno. Nadam se da sam dovoljno rekao :)

Usput, ako netko ima nekih iskustava s TRIMom na OS X, neka samo izvoli, također; planirao sam koristit Carbon Copy Cloner, što kažete na njega? btw.; mislim da sam ovdje našao dobre cijene(odma link na Samsungov koji mi je u užem izboru): http://www.supernet.hr/webshop.php?Host=2&CatID=137528&ProdID=M0140306 Budući da taj Samsunog s linka dolazi s USB konventerom, mogu ga prvo spojiti preko USBa, s CCCom prenjeti OS X na njega i onda ga samo zamijeniti s HDDom unutar laptopa. Što mislite?

Hvala!

Post edited by Dottore at 2011-12-06 14:11:29
  • 5 Komentara sorted by
  • Preporuke za hard nemam ali ovo sto si naveo za CC je odlicno i stvar sljaka. Sa njime sam si ja prebacio image diska na novi hard i onda izvadio stari hard i maca i stavio novi na kojemu je bio image. Sve sljaka. Sto se tice TRIM-a Lion ti ga ima.

Jedino sto god kod citam o dobrim ssd-ovima ne sjecam se da je ikad samsung bio nesto ekstra, sad zavisi koji kontroler ti je na maticnoj. Nema smisla kupovati zadnjeg Vertexa ako ti je kontroler na maticnoj stariji pa ionako neces dobiti reklamirane brzine citanja i pisanja.

• Ha čuj, MBP je early 2011 tako da mislim da neću imati problema s kontrolerom. Inaće, ne trebam ništa previše, samo neku brzinu i sigurnost, mislim da je Samsung pouzdan u tome. Ha, odlično, sve sam onda isplanirao. Jedino moram još izabrati SSD. Jel itko ima optibay?

• Imaš na ebayu ili owc. Pogledaj malo po forumu, imaš temu o zamjeni ssd-a u mbp. Ja sam ubacio ssd u mbp i sve radi savršeno!

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Uzeo Samsungov SSD od 128gb i optibay s eBaya. Hvala svima, javim se s dojmovima i pokojom slikicom :)

• Bog, svakako javi kako radi komp, koliko brzo se učitavaju aplikacije i to.