pozdrav,
citam cesto da se prodaje iphone 4, ali koji je iz neke druge drzave kupljen (i zaklucan), ali da je kao baseband neki 4.1 (ili tako nesta) i da radi pomocu one gevey kartice na sve mreze (vip, t-mobile, tele2) i da je jailbraikan.
pa me zanima dali se to moze kupiti bez nekih "posljedica"? jer meni u biti treba phone koji radi na sve mreze (odnosno sigurno na tele2)... koje su mane toga ako ih uopce ima?
ja sam kupio nekoliko iphonea nedavno i dva 4S u njemackoj i jedan u apple storeu a drugi u vodafonu i obadva su otkljucana i ne treba jailbreak i gevey. prije da je neka mucka nego da bi to sve trebalo raditi. gevey sim kad stavis ok radi na sve mreze ali kad ugasis opet moras postupak ponavljati. (navodno imaju neke nove kartice koje rade i nakon gasenja) karticu moras iskasapit sa svih strana pa tako i odozgo ajmo reci osmirglati ako ne zelis razvaliti utor z sim jer sim i gevey nemozes ugurati zajedno bez da ne stanjis karticu.
a to s basebandom je isto lose jer moras imati jailbreak (untethered) da bi to sve radilo, praviti custom firmware i jos puno toga. ako nisi vec radio problem ce ti biti, imas hrpa videa na YT ali opet kazem 100 peripetija.
zato moj savjet je tako nesto ne kupovati ako ne zelis imati zajebancije oko svega.
aha, ok. hala ti. budem potrazio onda neki na hrv mreze ili mozda cak tvornicki otkljucan ako postoji neka normalna cijena.
lp!
Jedino tvornički otključan radi na Tele2.