Frend iz skole je dobio 4s, pa sam se malo igro sa Siri-em i primjetio sam da je ekran zuci (za razliku od moje 4-vorke) i na iphone 4 su dosta ljepse boje, pito me ako se mogu raspitat o tome, pa me zanima jel netko od vas primjetio nesto slicno, jel probo to dat na garanciju itd..., takodjer se puno o tome pise na net-u. iPhone je kupio u T-mobile-u. Ovak je slicno i kod njega:
I ja primjetio isto. Imam 4 i 4S. Display-i su stvarno različiti kako si naveo. Malo sam guglao o tome, i ipak je hardverske prirode, nema veze s OS upgradeom kako se neki nadaju. Malo sam se naviknuo na plavkastu nijansu 4-ke, ali kad sam vidio 4-S i njegovu žućkastu nijansu, odmah sam pomislio da iPhone za povrat...ali patka.
Mislim da je samo stvar navike. Negdje sam pročitao da ova plava verzija čak daje iskrivljenu boju bjeline za razliku od od ove žućkaste.
Prosudi sam.
Je li ovo stvarno toliko primjetno žutilo, ili se samo primjeti kada se stave 4s i 4 jedan do drugog?
Razmišljao sam si prodat svoju četvorku jer sam nešto malo uštedio pa kupit 4S, ali još sam neodlučan da li mi uopće 4S treba, jer samo ima malo jaći CPU, malo bolju kameru i taj SIRI koji mi se sviđa, ali opet kolko ću koristit taj SIRI?
A ono, ja sam odmah skuzio da je zuti display, ali vjerovatno onaj tko nema iPhone to nece vidjeti. Ja mislim da nema smisla prelazit na 4S, ono kaj te najvise mami to je dobar marketing Apple-a,ali vjeruj mi u praksi nema tolko razlike. Dzaba ti dual-core kad aplikacije vise-manje rade isto, 4S ce je otvorit koju sec prije i to je to. Kamera je po meni glavna prednost 4S-a, ali opet nedovoljan razlog za prelazak. Siri je shit, zajebavo bi se s tim 2 dana i mislim da bi pao u zaborav.
Btw. Kriza je :D (kako za koga) i steta trosit novac na takve male razlike, radje to cuvaj za sljedeci iPhone.
Ma čuvao bi ali razmišljam si jer ako sad prodam četvorku, mogu je prodata za dobre pare, a ako ne onda će imat puno manju vrijednost kada izađe šestica. Ma da nam daju SIRI svima kako spada možda nebi niti razmišljao o 4S.
ali ako sad NE prodaš onda možeš i dalje štedjeti i imat ćeš veću ušteđevinu za kupiti sljedeći model...
Navodno problem sa žutilom ekrana na iP4S i nije neki problem. Ista stvar je bila sa prvim primjercima iP4 na pocetku prodaje i problem je nestajao sam od sebe vecinom. Govore da je to zbog ljepila na ekranu koje se nije osušilo i da s vremenom (dakle sušenjem) žutilo samo od sebe nestaje. Osim toga sumnjam da itko stvarno vidi žutilo osim ako ne uspoređuje iP4S s iP4 jedan do drugog. Osobno nemam iP4S, ali vidio sam par primjeraka u T-mobile i VIP centrima i nisam primjetio nikakave nedostatke u prikazu ekrana, pa ni žutilo. Možda se radi o samo dijelu telefona koji imaju taj simptom koji bi trebao sam nestati.