Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• rubalba
  • mačak
  • dale_cooper007
  • DomagojH76
  • vanja
  • Rissien
  • blenton
  • Hampy
  • imarink
  • Boom-Apps
  • t_i_n_a
  • wilson
  • TiaRhea
  • MonoKulen
  • Febo
  • dragonflyqueen

Tko je online (2)

iPhone 4S SIRI pitanje...
  • Pozdrav svima. Pitanje za one koji imaju iPhone 4S. Koliko često koristite SIRI? Da li je stvarno tako dobar kao na reklamama? Koja su vaša iskustva (pozitivna, negativna)?

Hvala

 iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display OSX
    (4) PC Windows 7, (1) virtual Windows XP
  • 11 Komentara sorted by
  • Zašto si ti u 95% svog odgovora pisao kako super pričaš engleski sa američkim naglaskom?

• vidim da josip i dalje skuplja minuse po forumu! :D

• Ma ja sam još prije rekao da se to neće koristiti na našem području kao u Americi i da je to mamac samo za Amere. Onaj tko mijenja svoj iP4 u iP4s samo zbog Siri, taj radi veliku grešku. Osim ako ne zna gdje će s lovom, onda razlog nije bitan.

Jedini razlog koji ja vidim prelaska sa 4 na 4s je kamera.

On topic, mislim da će se svatko poigrati nekoliko dana sa Siri, ali da će hodati po gradu i vikati u iPhone "call Marko Markić" (s tim da se moraš takav kontakt memorirati kao Marko Markich i onda se derati u iPhone "kol Merkou Merkić"...) mislim da baš i neće ići...

Ja osobno nebi nikada koristio siri (kao što ne koristim ni "Voice Control"), a i tu ima par dobrih i sličnih opcija.

Mislim da bi Siri koristio većinom u stranim državama (na putu), kada bi imao potrebu za nekom trgovinom, restoranom i slično, no opet, moraš biti online za Siri, a već kada bi bio online, zbog navike bi sve to potražio ručno preko nekolicina odličnih app za takve stvari koje već imam u telefonu.

Svatko neka radi po svome, iako mislim da će Siri koristiti vrlo mali postotak u Hrvatskoj (usudio bi se reći ispod 10% korisnika), i to sve dok ne progovori Hrvatski (sumnjam u tako skori prijevod).

Dok Siri ne kaže "Dobar dan, izvolite", to će biti povlastica samo za one zemlje u kojima je Siri prevedena, odnosno gdje je Siri "doma".

• @Josip, Eto, sam sebi si dao odgovor na nekoliko pitanja koje si postavio u nekoliko tema, a to je: uzeti ili ne 4s.

Znaći tvoj odgovor (kao inas većine) je NE. Znam da je to Apple, da je to novi model, ima neke bolje stvari, znači kamera, chip, Siri, bla, bla, ali ponavljam - to je mamac.

Vjeruj mi, nitko neće primjetiti da imaš 4s, a ti ćeš odvaliti lovu i tako si smjanjiti mogućnost za iPhone 5, jer mislim da će baš taj telefon biti ono što želiš.

Moj savjet je da izdržiš još 6-8 mjeseci jer onda izlazi 5-ica, koja će opet imati bolji chip, kameru, RAM, itd, itd, a ono što je najvažnije imati će novi izgled.

I meni je iPhone 4 dosadio i svake godine kada je izašao novi model, morao sam kupiti novi, ali ovaj put 4s preskačem, jer iako nešto bolji od prve 4-ke, 4s je samo mamac da se zaradi još više novca od Apple fanova, no svakako savjetujem kupovinu 4s onima koji imaju 3G ili 3Gs.

Ja čekam iPhone 5 jer smatram da će osim izgleda biti strojčina, pa savjetujem i tebi da štediš dalje, jer taman do 5-ice ćeš uštediti više i umjesto 16GB, moći ćeš si uzeti 32GB. ;)

• pozdrav.Dvoumim se izmedju kupnje iphonea4 ili 4s.Mozete mi rec sa nekog svog gledista sta se vise isplati.Unaprijed hvala

• Koristio sam oba modela, nema nekih drasticnih razlika, ali osjeti se da je 4S novija generacija, nesto je brzi, ima bolju kameru, Siri, itd...

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • svakako 4S

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • Edge, sta ti koristiš na Siri pa si ju nabrojio kao prednost? što se tiče brzine, očigledna je razlika...

Ja sam je upaltio jedan put, i to čisto da vidim jel radi? :p

Stigao novi :) MacBook Air i7 - 2012 | Apple TV 3 | iPhone 4S 32GB
  • Postoji tweak kojim Siri postaje itekako funkcionalna i kod nas. Nalazi i računa udaljenosti do najbližih benzinskih postaja, hotela, bolnica...

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • Za takve stvari je lakse uci u aplikaciju i pogledati POI tocke, oke je Siri, ali funkcionalnost je i dalje upitna bez obzira na niz mogucnosti.

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Ja sam jedan od rijetkih koji govori u HR engleski sa američkim naglaskom i nemam problema kada je govor u pitanju. Čak su mi se ameri čudili da nisam njihov, ali spelling mi neide, dosta sam loš. Išao sam na privatne sate eng. jezika gdje su imali drukčiji pristup učenja, a došao sam u grupu nešto kasnije tako da sam površno naučio spelat. Ali zato za čitanje i pisanje nema problema. U zadnje ga vr. baš ne koristim pretjerano osim sa nekim članovima obitelji što su prije živjeli u americ pa ga tu i tamo koriste, ili još tamo žive, tako da sam malo zahrđao. Morat ću ponovno počet ga ponavlja i učit spelat jer možda odem u US ili Poljsku radit, ak ne nađem posao tu (završio sam faks nedavno).
    Uglavnom taj SIRI je fora, ali isto mislim da ga baš ne bi koristio. Što se tiće neugodnosti nekima je bed uopće koristit slušalice dok su vani, meni nije bed, ali opet na engleskom govorit nije ugodno jer privučeš pažnju na sebe.
    Jedanput smo se ja i bratič vozili u tramvaju i sad ga nazove buraz iz USA i počnu oni na englesko pričat i još ja nešto automatski dobacim bratiču da porući burazu (na engleskom), kad ono cijeli tramvaj pogled na nas dvojicu i tako do izlaska iz tramvaja, ko da smo neki autsajderi.

Što se tiće kamer nju tu i tamo koristim, uglavnom kad sam na praznicima, ljeti najviše, no ova na četvorci je sasvim dobra za po danu nešto lošija u mraku kada baš nem dobrog osvjetljenja.

 iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display OSX
    (4) PC Windows 7, (1) virtual Windows XP