Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• vekijeaa
  • imaticx
  • ameliepoulain
  • ivanna_t
  • hrvojeduu
  • mijat3108
  • dardam
  • websinger
  • lvudric
  • sbogadi
  • chofizg
  • glatki03
  • hrle
  • glazZ
  • mmike
  • iVar87
  • tonixxx16
  • nonich
  • olymp
  • _matija_

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Izasao untethered JB za iOS 5.0.1 (iPhone3GS, iPhone4, iPhone4-CDMA, iPad1, iPod touch 3G...)
  • iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • 50 Komentara sorted by
  • Ja ne razumijem zasto svi serete kad netko cracka aplikacije, a kladim se da 95% vas, tu i tam pogleda neki film na kompu,upotpuni kolekciju pjesmi ili zaigra igru koja se skida preko torrenta. Pocnite od sebe, pa onda gledajte druge.

Post edited by Edge at 2012-01-01 17:02:16
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • novi cudak na forumu..

Trenutno više ne isprobavam android :)
    Thanked by 1ficho
  • znam fantastično rješenje za taj problem - izvaditi zmiju iz džepa i kupiti aplikacije. garantirano se ne brišu.

• recimo, zato jer je jedno od pravila ovog foruma nepodržavanje krekiranja aplikacija za iOS. ako te zanimaju autorska prava filmaša i muzikaša postoje drugi forumi na tu temu.

Post edited by dubazg at 2012-01-01 13:49:58
  • Isprike @Edge i @dubazg - tako je kako @mate kaže, samo kad si na betama se može downgradeat BB.

• Može li mi netko reći što to konkretno znači za nekoga ko ima iphone 4, 4.3.1 i bb 04.10.01, JB urađen preko stranice jailbreakme.com?! Jel postoji nekakva šansa za unlock preko ultrasnow-a ili ne?!

• Baseband 4.10.01 ne mozes unlockat preko ultrasn0wa, ali zato mozes sa gewey simom, uredjaj koji je JB-an preko jailbreakme.com stranice nije nista drugo nego obicni JB-an uredjaj, samo se jailbreako na jednostavniji nacin.

Thanked by 1nunu
  • ja sam na 4.2.1 kolko sam skuzio updateam normalno preko itunesa pa onda ovaj JB netreba mi unlock

kak se vama ponasa ios 5 na 3gs-u jedan frend je stavio i dosta mu je sporiji i to se vidi vec kad salta stranice lijevo desno

• Ček Edge, da li se može 5.0.1 preko mobilnog Safaria JB , preko jailbreakme.com?!

iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP
  • Josip R. said: Ček Edge, da li se može 5.0.1 preko mobilnog Safaria JB , preko jailbreakme.com?!

>

Ma kakvi. :D To sam odgovaro na @nunu -ov post.

• To je bilo tako ljepo kada je radilo za 4.3.3 preko Safarija odmah JB iPhone...

iPhone 4, iPad 2
  • Nedavno je i neki novi Ultrasn0w izasao cini mi se (1.2.5 ili tako nekako)

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Ok napravio JB, sve opet ljepo radi ko i prije. :D

iPhone 4, iPad 2
  • Još da taj SIRI proradi na starijim uređajima...

iPhone 4, iPad 2
  • Spremite si SHSH-e za 5.0.1 preko TinyUmbrelle za svaki slucaj.

Post edited by Edge at 2011-12-27 11:53:04
  • Nisam ga nit spremio a vidi mi se u Cydia.

iPhone 4, iPad 2
  • iBooks ne radi opet, zna neko da li već ima neki fix, ako ima može link? Poželjno da je fix samo update preko Cydia, a ne da prčkam previše po datotekama iPhone-a...

Post edited by Josip R. at 2011-12-27 19:03:14
    iPhone 4, iPad 2
  • jeli još nekome cydia stalno izbacuje error-e i reload-a se par min?

• meni stalno posix timeout, valjda je preopterećeno

• iPhone 4, iPad 2
    Thanked by 1ssapa
  • Ja nemam nikakvih problema sa Cydia.

iPhone 4, iPad 2
  • Ako se vec volis igrati admina onda si i to trebala napisati u stilu: "na ovom forumu se ne smije pricati o krekanim aplikacijama" ,a ne zavlacit ruku di ti nije mjesto.

dubazg said: ako te zanimaju autorska prava filmaša i muzikaša postoje drugi forumi na tu temu.

Vidim da nisi shvatila poantu mog posta, procitaj ponovo pa razmisli.

• shvatila sam ja tebe no baš mi se ne objašnjava s bezveznjacima. jer ne zavlačim ja ruku gdje joj nije mjesto već zavlačenje ruke na pravo mjesto savjetujem mudracima poput tebe.

Post edited by dubazg at 2012-01-02 04:52:37
  • I jel tko jailbrejkao iPhone 4 sa redsn0w_win_0.9.10b3 ? Evo sad mi kolega javio, od 5 JB, jedan je pokupio bug i sve mu šteka!!! Dao sam mu savjet, napravit tethred, pa onda Corona = untethred! Živjeli u Novoj !

• Pozdrav svima,

prilikom postupka 'Upgrade jailbroken iPhone to iOS 5.0.1 and preserve baseband with redsn0w', nakon što sam napravio custom ipsw, kada idem u iTunesima sa shift+restore podići taj custom ipsw javlja se error 10 ili error 1013. Da li netko zna kako da iphone vratim na firmware 4.2.1 koji je bio na njemu? Kada ga spojim na iTunes želi ga podići na 5.0.1 ali to će mi onda dignuti i baseband a to ne želim..

Hvala

• Ne klikaš samo shift i restore - prvo ga stavi u Pwned DFU (u redsn0w pod Extras) i tek onda u iTunes shift i restore pa odaberi taj custom FW.

Post edited by pech at 2012-01-03 15:34:04
  • @pech Radio sam tako da ga stavim u DFU mode kroz 'Extras' i tek onda Shift+restore u iTunesima, ali mi stalno javlja neki od errora (1604, 1601 itd.)

• Ako si sigurno stavio u PWNED DFU (nije isto što i "običan" DFU), onda još jedino može biti problem u hosts fileu - pogotovo ako si koristio tiny umbrellu. Obriši 74.208.10.249 gs.apple.com

• Tako je, u PWND DFU modu sam radio, i koristio sam tiny umbrellu. Odakle brišem taj hosts file?

• NE, samo tu liniju obriši ili u tiny umbrella pod Advanced makni kvacicu sa Set hosts to Cydia on exit

• Ok, tnx, probat cu

• Jel Cydia i tweakovi utjecu na orginalni Backup?

Tj. ako dodje ikad do battery draina zbog tweakova, jel backup ostane "zarazen :D" zbog tih tweakova ?

• Kad ti javi Error 10, 1013, daj samo upali Tinyumbrellu i Exit Recovery mod!

• Evo ne znam da li ste vidjeli, ali drugi tjedan dolazi JB za A5, odnosno za iPhone 4S i iPad 2!

Jedva čekam da napravim update svog iPad 2 na iOS 5.0.1, još mi je na 4.3.3

Post edited by Josip R. at 2012-01-04 22:11:19
    iPhone 4, iPad 2
  • Napravio sam JB :o

Instaliro sam Winterboard, te stavio neku temu i SB settings zasad. :D

Baterija nikad nije bila bolja, ne sjecam se kad mi je samo 1% otiso preko noci, a spavo sam 10-ak sati. :P

• bok.imam jedan veliki problem sa iphone 4,mojom pogreškom napravio sam update na itunes.sada je zaključan i samo daje emergency call.prije toga je radio sa gemey karticom i tele 2.što napraviti,pomagajte

• Ako si napravio update iPhone-a na 5.0.1, moci ces ga koristiti kao iPod, bar dok ne izadje neki unlock. Gewey kartica ne radi sa basebandom od 5.0.1.

• drugim rijeci napravio si gadan zajeb :) jel bio jailbrejkan mozda se da vratiti na nizi

• eagleone said: drugim rijeci napravio si gadan zajeb jel bio jailbrejkan mozda se da vratiti na nizi

Ne vrijedi mu se vratiti na nizi softwer, kad baseband ostaje isti. :P

• Na iphoneu 4 se spušta i baseband kad downgradeaš FW, samo treba imat spremljen SHSH.

• e moj pech, od kud si to izvukao?

• pech said: Na iphoneu 4 se spušta i baseband kad downgradeaš FW, samo treba imat spremljen SHSH.

Jok. :D

• eagleone said: kak se vama ponasa ios 5 na 3gs-u jedan frend je stavio i dosta mu je sporiji i to se vidi vec kad salta stranice lijevo desno

Mogu ti samo reći da sam jako iznenađen kako se dobro 3gs ponasa na iOS5. Jako sam zadovoljan sa brzinom i toplo ti preporučam da si probaš staviti,prvi put kad sam stavio iOS5 je bio malo šteko baš kako i sam kažeš kod prebacivanja stranica ali sam odmah išao na novi restore i sad je sve za 5. Bat mi drži isto kao i na iOS 4.2.1

iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • ja imam ipod,ali doša rođak sa iphone i pritisnu update.nije jailbrejkan ,ima samo gewey karticu sa tele 2.kako bar osposobiti na da radi kao ipod?kad ga upali,samo daje izbor jezika,regija i onda pokaže uloži sim karticu.nema ikona

• to se može samo na betama

• Edge said: Jel Cydia i tweakovi utjecu na orginalni Backup?

Tj. ako dodje ikad do battery draina zbog tweakova, jel backup ostane "zarazen :D" zbog tih tweakova ?

Ovo i mene zanima; da li moj backup na icloudu sad sadrži i fileove te promjene u sustavu (premještanje nekih sisitemskih fajlova) koje je napravio nedavno obavljeni jailbreak?

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • Prestigao si me. Konačno je stigao.!

Post edited by Josip R. at 2011-12-27 08:19:59
    iPhone 4, iPad 2
  • Edge said: Jok.

Nije jok - još kad sam isprobavao bete 5.0 FW-a vraćao sam se na 4.2.1 i downgradeao se i BB.

• Evo nije da se hvalim, ali izdao sam knjigu neki dan: "Tajne koje krije iPhone". 130 str, color! Sve što postoji vezano za iPhone je u njoj, svi tutoriali i sva rješenja za bilo koji problem su u njoj. Ne treba vam više internet, pa zovi prijatelja koji to zna, pa mu nosi mobitel, pa forum, pa zblokaš mob jer nisi dobro radio...samo knjigica, pogledaš sadržaj šta ti treba, fino otvoriš stranicu, pročitaš, složiš si i amen. Naravno uz knjigu idu i dva DVD-a u kojima imate poredane sve iPhone uređaje, njihove firmware i za svaki firmware jailbreak i video kako se to radi. Downgrade, upgrade, ma sve...javite se na mail: iphoneopremaa@gmail.com.

Zadnje stranice sadrže pismeno i u slikama korak-po-korak kako se rastavlja i sastavlja iPhone 4 i mijenja ekran.

Uživajte!

Post edited by Mafija at 2012-01-04 08:36:35
  • pozz ljudi

da li netko ima problema sa app syncom 5.0+ ??nakon jailbreakanja iphone 4 na ios 5.01. svaki put kad recimo skinem app preko installousa i odem sync apps na itunesu , izbrisu mi se svi appovi koje sam instalirao putem installousa sto mi se prije nije dogadjalo...a imam app sync u cydii instaliran...