Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• hrle
  • frosty89
  • iKenzo
  • aktion
  • JosipM
  • Ivana555
  • grgamajstor
  • matic_2.4
  • JiXaW
  • Antonio
  • Andy_Boy
  • zake
  • Saby1978
  • Klaudio
  • kakarinac
  • LordShigi
  • nunu
  • neo091
  • aladin
  • Milkyinki

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
  • Situacija je napeta! pupčanom vrpcom sam vezan za Win, ako se ne varam, gledajuću unatragmislim da je sve počelo sa win 3.0, davnih dana. Provukao sam kroz ruke gomilu desktopa, lapova, sve na Win-u i sad kad sam stariji, pametniji odjednom sam se našao sa iPhonom i iPadom (2) u rukama. Besparica ubija, ali ni približno toliko koliko mi živaca popije HP 6820 koji koristim za posao i kuću. Nešto malo vektorske grafike, PDF-ovi, mailovi i naravno skidanje filmova i muzike. Nemam baš nešto sredstava na raspolaganju pa razmišljam o MacMini-ju. Pitanja su: Može li na njega "no name" tipkovnica (dok se ne kupi fensi šmensi) Može li se spojiti obični monitor (lcd) nekim adapterom i dal to radi kako spada? (ili možda na LCD TV?) Šta s mišem?

Iz pitanja se vidi da mi ta periferija nije bitna a i nemam sad novaca za priuštit si prave stvari, želim da mi stvar radi, da ne čekam mailove ko ozebli sunce, da kad se budi iz standby-a čekam minutama, o pregledavanju neta da ne pričam...

Budite korisni i dajte mi što više argumenata zašto se prebacit na OS jer moju ženu je teško uvjeriti u moje "hirove"

Unaprijed zahvaljujem!

iPhone 3G 8gb
    iPad2 Wi-Fi+3G 32gb
  • 4 Komentara sorted by
  • Jedan od mojih razloga prelaska na mac je standby i sleep... na macu to radi savršeno :)

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • trebali bi svi misevi i tipkovnice raditi kako treba. monitori isto. hdmi vec imas na imacu, a mozes i uzeti adapter za mini display port/thunderbolt.

nema tu sta zeni objasnjavati za mac. kad ga jednom pocne koristiti nece ni pomisliti na windows :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Može bilo koja usb/wireless tipkovnica i miš samo što ti je layout tipki malo drugačiji. Na Macu za copy koristiš CMD + C umjesto CTRL + C, a pošto ćeš imati običnu pc tipkovnicu umjesto CMD ćeš koristiti tipku win.

Postoje adapteri mini display port na dvi ili možeš jednostavno sa hdmi kabelom spojiti.

Ja bi ti još preporučio da kupiš 8GB rama pošto su cijene sad oko 300 do 400 kn. Sa Minijem nažalost dobiješ samo 2GB.

• netreba kupovat nikakav adapter posto sa Minijiem dobijes adapter HDMI na DVI ;)

a ostalo sve radi kako treba bilokoja tipkovnica na USB ili BLUETooth isto kao i misevi ;)