Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• McLaren
  • Dom031
  • big_mac
  • SFSoM
  • panda
  • Jaksa
  • gf38
  • nikolamujdzic
  • th3ana
  • brunci
  • dragonflyqueen
  • luxx
  • Shinobi
  • adriaguide
  • bionda
  • werfter
  • A7ibaba
  • deanmilisic
  • bignjato
  • websinger

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Zašto radite jailbreak?
  • Evo zanimaju me razlozi zašto radite jailbreak na svome iOS uređaju i koje aplikacije instalirate? Vi što radite jailbreak da možete krasti developerima me ne zanimate!!

Ja koristim iFile, Activator, Springtomize i Zephyr.

• 46 Komentara sorted by
  • dubazg said: evo jednog teksta za sve vas poput mafie ne-mogu-bez-navigona i josipa koji se sad malo pritajio ali svi znamo prave namjere koje ima: http://wowmobi.net/iphone/iphone-news/why-piracy-hurts-the-jailbreak-community/

Nisam se pritajio, samo sam počeo poštivat pravila foruma jer smo već imali dosta rasprava na tu temu s kojim nije postignuto ništa.

Post edited by Josip R. at 2012-01-29 13:49:31
    iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP
  • Vote Up2Vote Down Josip R.Josip R.
    This answer was Accepted.

Evo 30 razloga zašto neki od nas koriste Jailbreak.

iPhone 4, iPad 2
  • Vote Up1Vote Down PejoPejo

Josip R. said: SBsettings, omiljena app iz Cydia.

Naravno i zato sto dolazi port SIRI aplikacije (legalan).

E sada si ga malo ukakako. Svi na forumu znaju da si to radio i prije Siri, a i sam si nekoliko puta rekao da je i zbog aplikacija.

• josipe svi mi znamo zašto ga ti radiš

• iPhone 4, iPad 2
  • Vote Up0Vote Down TarlesTarles

Jailbreak radio na iPhonu 3g, jedini razlog mi je bio taj da ga mogu unlockat za tele2. Ipad nisam ni pokušavao jer mi nije potrebno.

Krađe developerima? Nikad čuo! Gdje da pročitam više o tome?

iPhone 3G 8gb
    iPad2 Wi-Fi+3G 32gb
  • Vote Up0Vote Down Josip R.Josip R.

SBsettings, omiljena app iz Cydia.

Naravno i zato sto dolazi port SIRI aplikacije (legalan).

http://i4siri.com/

Post edited by Josip R. at 2012-01-01 18:05:07
    iPhone 4, iPad 2
  • Vote Up0Vote Down SalkoSalko

Radi Cydie,jer mogu napraviti iP po svom ukusu. :)

iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • Vote Up0Vote Down DamirstDamirst

Radi SBsettings i radi probe pojedinih programa/igara prije same kupnje.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Vote Up0Vote Down big_macbig_mac

Ja sam prije radio jailbreak zato sto je taj ios tolko ograničen i zatvoren da to nije normalno.Vise ne zelim raditi jb jer mi je baterija i bez jb-a kratkog vijeka

• Vote Up0Vote Down iAnteiAnte

@Pejo nemoj ga napadat molim te. Ovo je prvi put da se suzdržao i poslušao pokretača teme:

mate said: Vi što radite jailbreak da možete krasti developerima me ne zanimate!!

Moramo poticat pozitivno ponašanje. Možda mu prijeđe u naviku.

• Vote Up0Vote Down dubazgdubazg
    • sbsettings (osnova valjda svakome tko ima iphone - žalosno što developeri u appleu još nisu prepoznali neophodnost implementacije takvih toggleova. notification center bi bio izvrstan za njih)

a kad se već jailbreaka prvenstveno zbog sbsettingsa, onda obavezno idu i:

• lockinfo
    • biteSMS
    • copic (slikice kontakta u phone appu)
    • multifl0w (multitasking app)

svi appovi i tweakovi su kupljeni (koji nisu free naravno), imam ih još dosta kupljenih ali dok mi se ne ukaže potreba ne instaliram ih

• Ja sam sbsettings koristio sve dok nije izašao iOS 5, sad mi se nekako ne uklapa u iOS i još onaj glupi bug sa libhide kad sakrijem ikone :/

Ovaj jailbreak je pun bugova, trbaju ga još malo "ispolirat"

A za multitasking mi je daleko najbolji Zephyr, njega probajte obavezno!!!

• Vote Up0Vote Down ssapassapa

Sbs settings, iFile, Attachment saver to su mi prioriteti, i malo ga ugladim s nekim temicama.. Od appova iskreno samo navigaciju crackanu, malo mi preskupa..:(

• Vote Up0Vote Down XeroxXerox

Nemam JB koristim iP4S Prije sam imao iP3 JB i odtada samo pozitivne stvari vezane za JB.

Sad samo skrušeno čekam JB 4-S i odmah skačem na njega. Zašto? Radi SBS toggle aplikacije koja mi je vrlo potrebna u svakodnevnom radu.

• Vote Up0Vote Down kinsifkinsif

prije sam koristio JB radi unlocka, pa kad je vec tu sbsettingsi i lockinfo su bili standardni! vise manje to bi bilo to! kako mi vec neko vrijeme ne treba unlock, prestao sam raditi JB, jer mi se ne da radi dvije stvari maltretirati, paziti od updateanja i sl.

u svakom slucaju nadam se nekom pandanu sbsettingsima na iOS 6ici, iako sam vec pomalo izgubio nadu! :D

• evo jednog teksta za sve vas poput mafie ne-mogu-bez-navigona i josipa koji se sad malo pritajio ali svi znamo prave namjere koje ima: http://wowmobi.net/iphone/iphone-news/why-piracy-hurts-the-jailbreak-community/

Post edited by dubazg at 2012-01-28 04:46:07
  • Nakon vise od godinu dana bez jailbreaka prosli tjedan sam jb-ao iPhone 4s. Instalirao sam SBSettings (lijepo se integriraju sa notifications centrom, ali lock screen i weather widget su problematicni), biteSMS (koji imam kupljen od prije - lijepo je napredovao i zao mi je sto ne moze izaci u App Store), XBMC (dobra aplikacija, ali mogu bez nje... A i nije bas prilagodjena iPhoneu). Htio sam instalirati jos neke (safari downloader, YourTube...) ali nisu prilagodjene iOS-u 5.

Uglavnom, nakon par dana koristenja situacija sa baterijom se toliko pogorsala da je to nenormalno, mobitel koji je bez problema mogao 2 dana izdrzati sada se isprazni za par sati. Zato - pa pa jailbreak!

Post edited by dare at 2012-01-28 06:39:07
  • Ovo je izgleda posve individualno kako koristiš mob. Moj 4S prije JB je trajao cca max 1 dan. Sad s JB traje mi točno 2 dana. Stavio sam SBS + brdo tweakova + typophone sa weatherom. Bat. mi traje i traje. I nisam požalio ni trenutak...

• Nakon JB-a baterija mi traje osjetno duže, jer preko SBSettingsa mogu uključiti/isključiti 3G, a to mi je bitnije nego bilo šta drugo.

Ako osjetim da se Iphone "čudno ponaša" nakon nekog vremena JB leti vani! :-)

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Ček jel stvarno možeš isključit 3g na 4S putem Sbsettingsa iako on službeno nema 3G switch?

Post edited by mosec at 2012-01-29 13:20:39
  • Očito je nešto postignuto:

Josip R. said: samo sam počeo poštivat pravila foruma

• iAnte said: Očito je nešto postignuto:

Josip R. said: samo sam počeo poštivat pravila foruma

Ali ne u smislu da se promjenilo nečije mišljenje o temi.

iPhone 4, iPad 2
  • Moces, može se preko SBSettingsa uključiti/isključiti 3G.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • volim jailbreak i sve što se njime dobije, no nešto debelo ne štima s njim, barem kod mene. punim ga doslovno 2-3 puta dnevno. pola sata nakon skidanja s punjača baterija je 5-10% u minusu, bez da išta ili nešto malo radim po njemu.

i puknuo mi film, jučer išao čisti restore. sadašnje stanje: upotreba 6h 15min, pripravno stanje: 12h 53min, baterija na 17%. kako se vidi iz upotrebe, stvarno sam jašila po njemu - igrice, internet... nije bajno, ali u odnosu na stanje pod JB razlika je ogromna.

stvarno bih voljela znati što ga kolje, je li sam JB ili neka app sa cydie... a imala sam ih za nabrojati na prste jedne ruke, baš zbog problema s baterijom.

tako da se po svemu sudeći opraštam od JB, bar na neko vrijeme :(

• @dubazg, izgleda da smo imali iste/slicne probleme s JB-om. Uglavnom, sad sam potpuno zadovoljan sa svojim ne-jailbreakanim iPhoneom :)

• I ja sam se nakon nekog vremena navikao na ne-JB iPhone, ali počeo mi je užasno štekat home button - bio je pred kraj garancije na servisu, a ovi kreteni su rekli da kod njih sve radi. Sad nakon JB i instaliranih Activatora i SBSettingsa i ZEphyra mogu normalno koristit iPhone bez home buttona.

• @pech mozes probati kalibrirati home button. Otvoris neki stock app, stisnes power dok se ne pojavi slide to power off i onda drzis home dok se ne vrati na home screen. Meni je na par iP4 pomoglo, ako ne pomogne onda je problem u hardwareu.

A sto se JB-a tice, napravio sam ga samo zbog SBSettingsa (moram priznati da stvarno dobro izgleda u Notification Centeru).

Post edited by songoku at 2012-01-31 17:18:54
    MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • pech said: I ja sam se nakon nekog vremena navikao na ne-JB iPhone, ali počeo mi je užasno štekat home button - bio je pred kraj garancije na servisu, a ovi kreteni su rekli da kod njih sve radi. Sad nakon JB i instaliranih Activatora i SBSettingsa i ZEphyra mogu normalno koristit iPhone bez home buttona.

Try this!

http://isvijet.com.hr/napravite-kalibraciju-home-buttona-na-iphone-u/

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
    Thanked by 1rak21
  • Ljudi to da vam JB uspori iPhone ili neki drugi iUređaj su čiste gluposti ja imam JB na iPhone 4 i iPad 2 i nikad nisam imao probleme u smislu da mi mob šteka ili baterija manje traje. Ako vam mob ne radi kako spada odnesite ga na servis.

iPhone 4, iPad 2
  • Josip R. said: Ljudi to da vam JB uspori iPhone ili neki drugi iUređaj su čiste gluposti ja imam JB na iPhone 4 i iPad 2 i nikad nisam imao probleme u smislu da mi mob šteka ili baterija manje traje. Ako vam mob ne radi kako spada odnesite ga na servis.

Ovo da jb ne uspori ajfon to se slažem ali da baterija ne traje kraće to nije istina.Radio sam jb na 3g,3gs i na cetvorci i na svakom se trajanje baterije dosta skratilo i to je ono sto me najviše nervira kod jb

Post edited by big_mac at 2012-02-01 13:39:42
  • Edge said: Try this!

Probao sam već prije - ne radi. Često ne reagira (tek nakon dva-tri pritiska), a ponekad na normalni, lagani pritisak reagira kao na dvostruki. Baš je pokvaren home button.

Gledao sam na ifixit, novi home button s alatom za zamjenu je oko 200 kn. Naručit ću vjerojatno, samo me smeta što su ovi u tmobile-u gamad - još su nakon par dana se usudili zvati i pitati kako sam zadovoljan sa servisom i da mogu odnijet nekom lokalnom serviseru i platiti popravak ako mi i dalje šteka.

• mene samo čudi kako apple ne može konačno ugraditi home button tj taj mikro prekidač ispod neki kvalitetniji, odnosno promijeniti dobavljača ili poraditi na tome. Pa to je problem već više godina, sve od 3G-a. Odličan mobitel s lošom mehaničkom tipkicom, katastrofa...

• galla said: mene samo čudi kako apple ne može konačno ugraditi home button tj taj mikro prekidač ispod neki kvalitetniji, odnosno promijeniti dobavljača ili poraditi na tome. Pa to je problem već više godina, sve od 3G-a. Odličan mobitel s lošom mehaničkom tipkicom, katastrofa...

Zasto potrositi 3 dolara, kad se moze i jeftinije. :p

• galla said: mene samo čudi kako apple ne može konačno ugraditi home button tj taj mikro prekidač ispod neki kvalitetniji, odnosno promijeniti dobavljača ili poraditi na tome.

Jobs je davno reka, ako im se ne sviđa, neće kupit. Apple ne vodi brigu o korisnicima ni najmanje. Dok mi glupani kupujemo, oni to neće popravit.

• Post edited by Josip R. at 2012-04-05 09:39:42
    iPhone 4, iPad 2
  • @Josip Ovo je do jaja :D

iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • zivio JB ;)

• Ovo s tipkovnicom mi je premocno.

• neka proba ko ima siri sta kaze kod nas :)

• Danas sam samo zbog International Locations for Siri odradio JB i mogu reći da sam oduševljen. Sad je to Siri kakva je trebala biti ;)

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • sta znaci radi to kod nas,a od kud vuce to za restorane i slicno?

• Mislim da restorani ne rade (ionako ih možeš na prste nabrojati, a i navika jedenja u restoranima kod nas je nikakva). Benzinske, hoteli, pizzerije, apartmani, marketi (relativno nepoznati, nema Konzuma i ostalih), pošte rade savršeno kao i banke, radi i rent a car.

Ono što je posebno dobro je npr: Navigate me to the nearest gas station :)

Post edited by kovacevic031 at 2012-05-17 03:44:51
    Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • Vote Up-1Vote Down MafijaMafija

Koristim Jailbreak otkad sam primio iPhone u ruke, prvo iPod Touch 2G, pa iPhone 3Gs, pa sada iPhone 4. Ne mogu bez Navigona, cijela Europa, ne mogu bez tema, bez dreamboarda, ne mogu da imam u jednom redu 4 ikone, jer sada imam 5, u docku imam 6 komada, ne mogu bez KillBackground, Safari Download, pa ProYoutube i njegov Download i masu toga....JA SAM OSIVNIK O JAILBREAKU!!! E da i ne mogu da mi nepiše moje ime umjesto mreže! :)

Post edited by Mafija at 2012-01-05 08:29:08
  • big_mac said: Ovo da jb ne uspori ajfon to se slažem ali da baterija ne traje kraće to nije istina.Radio sam jb na 3g,3gs i na cetvorci i na svakom se trajanje baterije dosta skratilo i to je ono sto me najviše nervira kod jb

Meni ne, to je vezano za iOS ne JB.

iPhone 4, iPad 2