Bok, Koliko mi se cini proslo je vrijeme bogacenja applikacijama za 10$ po komadu. Malo sam citao i shvatio da je dosta posla oko applikacije koja ce nesto kostati, da je najlakse plasirati app koja je besplatna. A ona sa oglasima je nekako cini mi se najbolje riješenje.. E sada molim da mi netko objasni i korake naravno navede, App koje je free, App koja kosta recimo 1$ App koja ima dio za oglasavanje(sta tko koga, iAd?)
Hvala!
p.s. Imam neku malu igriceu koja bi mogla nesto ubosti ,ali nemam zivaca raditi raditei neke recenzije i slicno..da bi se pojavila na Appstoru kao za prodaju.
wtf?
Problem je da uopće nije jasno koje je pitanje.
App treba raditi nešto pametno ili biti zabavan.
App staviš kao free i unutar njega se kroz In-App purchase mogu dokupiti dodatne funkcionalnosti ili staviš neku cijenu i prodaješ. I bez marketinga to neide.
Ne ostavljaš dojam kao netko sposoban tj. iz tvog teksta ništa nije jasno i još sam kažeš da nemaš živaca iliti neda ti se.
gsustek said: koji put mora proci app da bise dobila neka lova
Za pocetak moras naucit hrvatski, a nakon toga neki programski jezik. Onda smislis ideju za app, napravis ga, platis dev licencu, stavis ga na AppStore i cekas pare. Sve skupa ti treba pola sata, a prvi milijun zaradis za oko 2 mjeseca.
ficho said: prvi milijun zaradis za oko 2 mjeseca
Toliko dugo treba? :O
Jos uvijek ne kuzim sta tebi nije jasno i sta te uopce zanima.
da li je isti put app do appstora ako je ona besplatna ili nesto kosta?
Napraviš app, platiš dev program i submitaš app. Odrediš dali je free ili staviš neku cijenu kolko želiš da košta.
Nije mi jasno ovo:
gsustek said: pitam kako stojimo sa raspodjelom novaca od oglasavanja unutar applikacije. kako uopce netko dopusti oglasavanje, pa onda platis da ti se nepojavljuju oglasi.
pa znate da imate app koje su free, ali stalno imas neke oglase dolje pri dnu...tko dobije pare za taj oglas na tvojem app-u.
Cekaj, oces rec da si u stanju napravit app, ali nisi u stanju nac podijelu zarade za neki ad servis? Kod Appleovog iAda 40% ide njima, 60% tebi, a na to placas porez u hr.
vidjeh danas..zanimala me kakva je praxa i sto se danas isplati...to nepise svuda.
u cemu je problem? mozda nije najjasnije, ali me zanima koji put mora proci app da bise dobila neka lova i koji su moguci putevi... hvala.
dakle, app je gotova,zabavnog je karaktera. ono sto mi bas i neide i za sto nemam zivaca jest marketing. znam za kupovanje levela unutar applikacije...pitam kako stojimo sa raspodjelom novaca od oglasavanja unutar applikacije. kako uopce netko dopusti oglasavanje, pa onda platis da ti se nepojavljuju oglasi.