Imam MacBook White i uz njega WD vanjski hard od 500 GB na kojem mi se medju ostalim nalaze svi filmovi i koji je formatiran za Mac. Kupio bih LCD TV, a posto vecina njih ima opciju spajanja vanjskog harda preko USB-a, zanima me da li ce ga TV prepoznati?
Do sada sam ga pokusao spojiti na nekoliko PC-a i nije radilo (ako netko ima neko rjesenje i za to, super).
Da li mislite da ce biti problem spojiti hard s TV-om? I ako da, da li mozda ima neka marka TV-a koja prepoznaje drive-ove formatirane za Mac?
Hvala!
Formatiraj HD u NTFS format. Skini za Mac jedan od programa koji omogućavaju da čita ntfs, i onda si miran. Tako hd možeš koristiti na mac-u, tv-u, na win-u... Ja koristim Paragon i zadovoljan sam, ali ne znam jel on najbolji. Ako netko sa foruma zna neki bolji program za to, neka ti kaže.
Također koristim Paragon, po meni definitivno najbolji.
i provjeri naravno da li taj TV može stvarno pokretati hard disk preko USB-a. Uglavnom to radi sa usb stickovima ali zna biti problema sa diskovima jer nemaju dovoljno struje da ih pokrenu. To obično piše u uputama, koji uređaji su podržani, koji formati itd...