ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Phantom_Lord said: MS = "evo vam sve mogućnosti, ali nisu najbolje rijesene" i hardware
Ovo treba promijeniti MS="evo vam sve mogućnosti, ali ih treba znati iskoristiti" :)
Btw. slazem se da su to 2 kategorije koje nema smisla usporedjivati
@Josip, ja ti nisam dao minus, štoviše dao sam ti plus jer si odgovorio normalno, bez tenzija i pljuvanja, iako je moj post bio puno "nabrijaniji" od tvog.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i ti i ja.
Moram ponoviti da je Win 7 najbolji win do sada i da je u usporedbi sa ostalima odličan. Ali i dalje smatam (ponavljam da je ovo moje osobno mišljenje) da nije dorastao Mac OSu i da nije toliko dobar kao što ga svi Windowaši hvale.
Naravno, ni Mac OS nije savršen i ja sam prvi tu da potvrdim. Prvi ću stati u red i pljunuti na Snow Leopard (crk'o dabogda), ali smatram da je Lion daleko od sedmice.
Stolni ne koristim samo zbog windowsa gore, jer stvarno sam u godinama kada nemam više živaca za takve stvari. Vrijeme mi je ograničeno i tražim od računala da mi pomogne, skrati mi vrijeme posla i rada, a Windows tome još nije dorasao, zato sam i ponosam Macovac.
http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=0514&id_artikl=051.400.110
Inače jel vrijedi ovo?
Vrijedi ako ti je 60 GB dosta, sto ne moze ni teoretski bit slucaj ako koristis Adobe alate. Radije uzmi neki s kotacicima od 320-500 GB na 7200 rpm ako ne zelis preko 1000 kn. 1300 je cini mi se Vertex 3 od 120 na ovoj akciji.
Koja šteta da im akcija sad završava. A ništa molim boga da dobijem posao bilokakav, da si mogu ssd kupiti, obični hard neću.
Sad nemam dovoljno kuna :( čak ni za naručiti izvana, ista je cijena. Baš nemam sreće. Kupim prije 2 godine najjači model minija, i rikne optika, pa onda hard. Da prodaju aute sad bi ga mogla na prvo smetlište odvesti. Fakat prokleta nesreća. ako tko zna za ikakav dizajnerski posao ili išta bar mjesec dana, pliz nek mi javi hard je sve gori. Plex ne mogu ni pokrenuti. Mail jedva pošaljem...
Iskoristi svoje crtanje portreta, oglasi se negdje, itd....
radi nesto drugo... ja studiram stomatologiju, pa sam nedavno radio za dnevnicu u tvornici cigle...
pa javljam se na svakakve oglase...
skipajte josipa, nema smisla. koji mini imas @cozmika? koliko rama?
Pa iskreno ja ne znam zašto govore da su osx-ovi za debile, meni osobno je to windows os, ponajviše sedmica. Meni uopće nije lagano koristiti os, sve moram guglati, kako ovo kako ono, a nije da ga koristim od jučer
Pejo said: Ma daj Josip, pa sada si ga fakat usro!! To je kao da kažem da imam Yugo star 20 goidna i da se ne kvari i nikada nije pokvario.
Moj stari PC prije jedno 7 godina kupljen, koji je tada bio među malo jačima, vrti danas Win 7 bez problema, dok vidim da naj noviji OS X neće na tako stare Macove. Istina novi OS X izlazi svake godine koliko sam shvatio, ali opet.
Pejo said: Ovo je izolirani slučaj i desi se jedan na 100 Mac OS-a, dok kod Windowsa na svakih 100 se desi barem ... 100!
Možda je izoliran slučaj ali u zadnje vr. vidio sam dosta komentara gdje se ekipa žali na OS ili hardware crkava dosta brzo. Kod Windows-a 7 nema takvih problema više i rijetkost su, a rade super i sa slabijim konfiguracijama. A hardware traje godinama i jeftiniji je.
Pejo said: Imam sedmicu i to je loša kopija Mac OSa i zaista (koliko god to trenutno bio najbolji windows) i dalje nije savršen, užasno bagovit.
Ok MS je možda kopirao neke funkcije sa OS X ali da je to loša kopija ne znam baš jer OS nije za istu grupu korisnika. Neda mi se dalje ovo komentirat ali jednostavno postoji razlika. Da ima bugova, to je čista glupost nisam imao apsolutno nikakvih prblema od kada sam ju instalirao. Niti sam čuo od kolega da se žale a u IT struci sam.
Pejo said: Znam da nemaju svi mogućnost kupovine Apple računala, ali to ne znaći da moraš ljubomorno pljuvati na svaki ovakav post. Nitko i ništa nije savršen/o, pa tako ni Mac OS.
Nisam ljubomoran, žao mi je ako si to pomislio, samo me nekad ljuti kada ekipa samo tako kaže pa kupi si Mac to je ko da dođeš među prosječne radnike i počneš pričat o autima i kažeš im pa kupi BMW-a ja sam super zadovoljan s njim. Ne pljujem na svaki post samo ističem neke očite nelogične stvari.
Pejo said: Savjetujem ti da si od svog računala probaš napraviti Hackintosh, jer ako to napraviš, barem jedno dnevno ćeš biti na ovoj temi i ispričavati se što si rekao, a nedaj Bože da ti u ruku stigne MacBook ili iMac. Nakon 10 dana bi se preporodio i nikada više nebi napisao ništa loše, ne samo o Macu, iOSu, Mac OSu ili drugom Apple proizvodu, nego općenito o svemu.
Savjetujem ti da malo ugasiš Star Trek (iako su tamo svi pozitivni, ne razumijem od kud tebi ta negativna energija), pa da si pogledaš film: Yes man.
Imam AMD CPU tako da nema drajvera za njega. Jednog dana si možda nabavim Mac ali sumljam da ću promjeniti mišljenje koje o njemu imam. Moje mišljenje nije toliko loše o njemu, samo se ne slažem sa svim politikama Apple-a. Šta se tiće ST nisam ja negativan ili loš, odnosno jesam društvu koje se protivi ili ne shvaća ST. Evo puno puta sam govorio kako je novac i ekonomija loša pa i politika, pa evo jedan dobar primjer o uzoru na ST filozofiju. Tema je NEKI DRUGAČIJI NOVAC
Pejo said: Imam Windows 7 i ne koristim ga, jer me nerviraju bagovi, sporost i iako mislim da 8-ica neće biti puno bolja, ali ponavljam, što sam i nedavno rekao: 7-ca je daleko najbolji windows
Koji su to bugovi i kakva sporost? Na mom starom PC sedmica radi brzo. Sačuvaj šta MS radi sa Win 8, totalno ubija desktop. Apple je u tom slučaju daleko bolje rješenje napravio.
Pejo said: Ne volim Win iz jendog jedinog razloga, a to je što kada krenem raditi na winu, pola vremena provedem radeći neoptrebne stvari i imam osjećaj da sam rob windosa, jer non stop nešto traži od mene.
Ovaj komentar ko da je kopi pest iz doba XP-a. Ne znam što to nepotrebno radiš na sedmici jer od Win XP nemam potrebu uređivat OS jer sve radi dobro. Ne znam što to non stop Windowsi traže od tebe a da OS X ne, update?
Sry komentari su mi na brzake jer ne stignem tipkat tu rasprave i ić u detalje.
Uglavnome nemoj me krivo shvatit nisam mrzitelj Apple i OS X, pozdrav. I dajte malo lakše sa tim minusima mislim da je jedan dovoljan da se vidi da se ne slažete samonom. ;)
windows, linux i android su smece, ali mac os i ios su jos vece smece zato sta su napravljeni da ih debili mogu koristit
lol Apple FAIL
Sory ali ne mogu da se ne na smijem toliko para a onda se desi to. Sa Windowsima nema takvih problema barem ne sa sedmicom. Jga probaj sve ako neće prodaj i kupi nešto novo bolje. To je i ovak i onak politika Applea da vas natjera da kupujete njegove nove proizvode. Evo dao sam ti plus.