ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Evo ideje, zašto Apple sa budućim iOS ne ubaci funkciju automatskog paljenja gašenja 3G-a. Sad sam nedavno bio bez neta na mobitelu i imao sam pogašen 3G i E, a baterija trajala dobrih par dana, kad sam nadoplatio internet promet i upalio 3G i E baterija opet traje možda dva dana. Pa se pitam zašto Apple jednostavno ne napravi da se 3G/4G gasi sam kada korisnik ili aplikacije u pozadini ne koriste internet, a upali se kada koristi?
Zna li neko gdje bi se Apple-u mogla poslat ova ideja, ima neka web stranica njihova ili mail?
Mislim da je ovo dobra ideja i da bi u buduće produžila vijek trajanja baterije, a budući da Apple stalno smanjuje dimenzije iPhone i ostalih uređaja ovo je neophodno potrebno.
Ljudi koji rade u Appleu su glupi i sigurno im to nije palo na pamet. Ne vjerujem uopce da je razlog to sto bi konstantnim switchanjem izmedu raznih mreza baterija umrla za sat vremena, jok, samo su pre glupi da se sjete neceg ovako genijalnog.
hahahah presmišno.. kojom logikom gasit ponekad pristup internetu kada npr. push notifikacije traže konstantnu vezu.. jednostavno fail.
ante08 said: hahahah presmišno.. kojom logikom gasit ponekad pristup internetu kada npr. push notifikacije traže konstantnu vezu.. jednostavno fail.
Pa push notifikacije vremenski gledano se spoje svakih npr. 5 minuta ovisi o postavkama. Onda se 3G može upalit i onda opet pogasit. Ekipa koja sama pali gasi 3G ovisno o potrebi uštedi na bateriji. A dobar dio koirniska i ne koirsti push jer je nekima nepotreban. Tako da nije fail ideja. Sve se može kad se hoće, samo treba dobro razmisliti i realizirat ideju.
to jedino stoji ako netko nekoristi push, a push u 2012god je postao jednostavno standard komunikacije na svim mobilnim platformama.(Whatsapp,facebook,messenger,skype,viber..) Tako da onih 5% korisnika koji nekoriste push je premalo da bi uvodili ovakav način transmitanja.. A moram te još ispravit push komunicira sa serverima besprekidno(1-2sec) na mobilnoj mreži dok na Wifi-u u razmaku od nekih 5sec, i nedozvoljava nikakvu mogučnost postavljanja komuniciranja sa serverima. Pada mi na pamet jedino nekakv tweak iz cydie koji dodaje takvu mogućnost,da se poveća vrijeme komunikacije push-a, što bi po mom mišljenju dalo neki bolji vijek baterije ali ništa spektakularno..
Josip R. said: Pa push notifikacije vremenski gledano se spoje svakih npr. 5 minuta ovisi o postavkama.
Fetch da, a ne push.