Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• Dexy
  • mopsy
  • tkotikrivkristijan
  • nunu
  • brankica27
  • cdnm
  • DomagojH76
  • SinkeSS
  • ghost
  • Vlada11070
  • Vedegoo
  • mahniti
  • Boom22
  • Hampy
  • Klaudio
  • tonci

Tko je online (0)

Service Battery
  • image

Jebeno, baš kad mi je nedavno istekla garancija! Definitivno, više ništa necu kupiti bez produžene Apple garancije.

Jel zna netko koliko košta nova baterija za Macbook Pro 13" 7,1 Mid-2010 ?

Post edited by juka28 at 2012-05-13 08:57:43
    MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
    Samsung Galaxy S3 Amber Brown
  • 8 Komentara sorted by
  • Service battery nisam ni uocio. Nadam se da ti nece uskoro crknut baterija. Ako i crkne, trebalo bi se malo raspitat jel možeš ikako doc do nove preko servisa pozivajuci se na podatke sa stranice:

" Advanced chemistry and Adaptive Charging give you up to 1000 full charge and discharge cycles — nearly three times the lifespan of typical notebook batteries.* And because the MacBook Pro battery lasts up to five years, MacBook Pro uses just one battery in the same time a typical notebook uses three. " Jedino šta me buni ta zvjezdica : " *Apple does not warrant the battery beyond Apple’s one-year Limited Warranty. The battery has a limited number of charge cycles and may eventually need to be replaced by an Apple Service Provider. Battery life and charge cycles vary by use and settings. "

Ako si ti npr.imao 300 ciklusa i nisi bateriju izlagao lošim uvjetima, po nekoj logici bi tvrdnja o do 1000 ciklusa bila laž, a laž u propagandi se koliko znam kažnjava.

Naravno da nitko nemože biti prezian tocno u broj ciklusa i odstpanje je normalno. Normalno bi bilo da ti se to desi sa 700-800 ciklusa, ali manje nebi smjelo...

U krajnjoj liniji najjeftinije rješenje na koje sam naišao je ovo za 60$(=350kn):

http://www.cultofmac.com/158463/make-an-external-battery-for-your-macbook-for-under-60-how-to/

 MacBook Pro '10 | 24" LED Cinema | iPhone 4 32gb | iPod shuffle 512Mb '05 | iPod shuffle 2gb '09 ... To Be Continued ;)
  • Suosjećam.

Jutros sam baš zvao iStyle za svoju bateriju, MBP 13" iz 2009. Kaže oko 2000kn - naručuje se. Znam, sitnica...

nothing right in my left brain, nothing left in my right brain
  • Da, zvao sam i ja. Katastrofa. Nema šanse da dam 2 soma kuna za bateriju. Trenutno sam razočaran u Apple jako..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
  • Jesam li dobro shvatio ili ti se baterija nemože napuniti do 100%, nego do 96%? Ako je u tom problem, onda i problem nije veliki. 4% razlike i nije tako puno. Da si uzeo bilo koji drugi laptop (HP, Acer, Asus.. ) bio bi sretan da ti baterija uopce radi nakon godine koliko sam uspio primjetiti kod frendova.

 MacBook Pro '10 | 24" LED Cinema | iPhone 4 32gb | iPod shuffle 512Mb '05 | iPod shuffle 2gb '09 ... To Be Continued ;)
  • Ma nije to problem, mjesec dana nakon kupnje nisam mogao napuniti do 100%, problem je taj što čitam po netu da kad te Mac pozdravi s porukom "Service battery" da ce uskoro riknuti..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
  • Da, pa nisu niti oni ludi.. Ishvalili su se, pa se onda ogradili od svega.. Problem je taj što mi je Mac spojen na eksterni monitor te je stalno na punjaču. Coconut battery kaže da ima 205 ciklusa. Stvarno apsurd da rikne nakon toliko malo ciklusa.

image

Puno ti hvala za ovaj link, svakako cu razmotriti..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
  • juka28 said: Problem je taj što mi je Mac spojen na eksterni monitor te je stalno na punjaču.

Mozda je u tome problem, ne razumijem se bas u baterije, ali kolko sam ja uspio procitati po drugim stranicama, bateriju je potrebno jednom u 2 tjedna isprazniti ispod 20%, a zatim u komadu napuniti do 100%.

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Naišao sam i ja na taj podatak, no piše i da service battery može predstavljat nekakvu grešku te da je u dosta slučajeva format OSa zna pomoci. Samo sad nikako nemam vremena za tu egzibiciju..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue