Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• DanijelMpower
  • bope
  • and1v
  • iBoki
  • ellaa
  • ikola
  • GemahenLahen
  • borinem
  • nixaster
  • Nothing
  • Phantom_Lord
  • r3dsc0rpi0n
  • switch
  • Andy_Boy
  • AndyBoy
  • kiwwy

Tko je online (0)

Dobra i loša iskustva iz Mackorisnik forum oglasnika
  • Poštovani forumaši, pošto na većini foruma ovo već ima, pa neka bude i ovdje da nam olakša trgovanje.. nadam se da će te me podržati, jer mislim da je ovo potrebno. :)

Evo ovako bi to trebalo izgledati:

Primjer iskustva:

Prodavač: xxx (forumaš mora biti linkan,odnosno klik na ime mora voditi na njegov profil)

Kupac: yyy (forumaš mora biti linkan,odnosno klik na ime mora voditi na njegov profil)

Predmet: Link na predmet koji kupujete,prodajete (oglas)

Iskustvo: Ocjenjuje se brojkom od 0 do 5 gdje 0 predstavlja jako lošu neuspjelu kupnju,prevaru i sl, a broj 5 predstavlja kupnju bez ikakvih poteškoća, kao npr. u visini poštarine,da li Vam je sve rečeno o predmetu kupnje ili slično (u davanju ocjene probajte biti maximalno objektivni jer sustav bodovanja ovisi o visini primljenih bodova). I sretno. :)

 RMBP 15" 2.3GHz i7(16GB RAM)
     iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • 33 Komentara sorted by
  • Evo da olakšam dušu podijelio bih ovo iskustvo sa vama na forumu. Znači korisnik foruma @juka28 je postavio oglas na kojem traži new iPad 32GB+4G, ja sam mu se javio( te mu ponudio da ću mu preko firme uzeti iPad tako da će ga dobiti bez PDV-a i još sam mu spustio cijenu sa 4600kn(bez pdv-a) na 4300kn + da ću mu uzeti i SmartCase(400kn) što je sve zajedno 4700kn + da ću mu ja platiti poštarinu koja i sami znate na tu vrijednost koliko iznosi. Znači iPad sam zapakirao da u kutiji nije čak ni zraka bilo :) a za SmartCase sam uzeo onu njihovu kuvertu sa mjehurićima i stavio ga u nju i dečko u pošti ju je zaljepio na moj paket. I tako ja njemu to sve lijepo i uredno poslao, on je samo trebao platiti poštansku proviziju onaj postotak na iznos što oni uzimaju i zamislite njemu je to bilo puno. Na početku nije paket ni htio podići jer je mislio da ja nisam platio poštarinu. I ja mu uslikam potvrdu na kojoj se vidi da sam uredno platio poštarinu. Ali on i dalje po svome, kako mu je cijena veća od 4700kn i da ja nisam platio(žalosno). Međutim onu žutu kuvertu sa SmartCaseom nije dobio jer je vjerovatno u putu ili poštanskim uredu se odljepila ili šta već. I ja nazovem poštu da vidim u čemu je problem, oni mi kažu ako u roku od 48h se ta žuta koverta ne dostavi, da on ima pravo na žalbu, itd.. znate i sami već šta oni tepu, normalno sebe brane.. te na kraju svega toga JA SAM ISPAO PREVARANT I JA SAM NJEGA PREVARIO, TE MI ŠALJE PRIJETEĆE PORUKE DA ĆE MI DOĆI KUĆI I BLABLA.. UGLAVNOM SVAŠTA NEŠTA.

ETO TO VAM JE HVALA KADA NEKOME HOĆETE UČINITI USLUGU.

I prije nego što je podigao paket ja mu pošaljem SMS da ga ne mora podići, te da mi pošalje paket nazad i uplati na račun moje troškove slanja i sve ok, ako mu ne odgovara ta cijena( sa poštanskom provizijom ), on mi odgovara ne ne sve ok, naravno da ću ga podići.

I samo da se još nadovežem da više neću trgovati preko pošte niti bilo koje dostavne službe, već samo da se osobno kod mene dođe i sve pregleda u četiri oka!

Trgovao sam ne znam ni sam sa koliko osoba i sa ovoga i sa jako puno drugih foruma, i NIKADA ALI DOSLOVNO NIKADA MI SE OVAKO NEŠTO NIJE DESILO, ŠTO SVI MOGU POTVRDITI NA BILO KOJEM FORUMU.

Ovo je samo upozorenje da ne trgujete poštom, i sa ovako ne ozbiljnim ljudima( iako mislim da dečko nema više od 20 godina ).

Ispričavam se na ovome malo dugačkom postu, sada mi je lakše jer sam to podijelio sa ostalima.

Pozdrav :)

Edit: naravno imam sve mail-ove, smo-ove, potvrdu o slanju paketa pohranjeno da ovo što govorim je istina. I da još nešto u početku mi je bilo malo sumnjivo jer mi je prvo dao neku adresu za slanje(iako sam ga tražio i kućni broj telefona - NIJE MI GA DAO), pa se kasnije navodno javlja da mu se adresa od prijatelja promijenila, pa da na neku drugu šaljem, ja kažem sam sebi ajde dobro valjda će sve proći kako treba. Da bi na kraju ispalo evo ovako kako je ispalo. Uopće nemam ni nakon ovoga lošeg iskustva, loše mišljenje o tome dečku, ali samo vas hoću upozoriti da pripazite kada nekome nešto šaljete i da se zapitate hoćete li uopće slati.

Post edited by TonySoprano at 2012-08-01 13:29:22
     iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Ja se slažem sa idejom, a već sam slično i predlagao. Ja sam imao samo pozitivna iskustva na MK oglasniku i nadam se da će tako i ostati do daljnjeg. Ali vidio sam da je bilo par iznimki gdje su neki na forumu bili nezadovoljni jer je bilo pokušaja prevare. Znam da se neko žalio da dio koji je kupio nije bio orginal.

 iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display OSX
    (4) PC Windows 7, (1) virtual Windows XP
  • @juka28 - I ZABORAVIO SI još reći da sam ti + zaštitu još poslao DODATNIH 200kn. Zato jer nije bio Smart Case.

I meni je drago da smo sve riješili na civiliziran i kulturan način.

Pozdrav.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Ovime sam samo htio malo potaknuti da se obrati pozornost na moguće prevare/prevarante, i usput da svatko da neki osvrt kratki da li je kupovina dobro prošla ili nije, da li je oštećen bio ili nije, itd.. ali ako Vama to nije bitno neka se tema zaključa i sve 5. Bez ljutnje i bez ičega drugoga. Moja namjera je bila dobra, tako da se ispričavam ako sam nešto pogrešno rekao ili napisao. Očito da Vas je briga kada Vas netko prevari, a onda kasnije kukate, a ovdje bi se lijepo napisalo i znalo.

Ovo je samo moje osobno mišljenje. Znači kada obavite neku kupovinu navedete gore podatke iz prvoga posta i to je to. A ako se to nekome ne sviđa, slobodno može lock na temu. :)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • TonySoprano said: Ovo je samo moje osobno mišljenje. Znači kada obavite neku kupovinu navedete gore podatke iz prvoga posta i to je to. A ako se to nekome ne sviđa, slobodno može lock na temu. :-)

Cemu ovako obrambeni stav, pa ideja je odlicna. Ovo moze zasluziti samo sticky (ili kako se vec to zove na ovoj Vanilli).

MacBook Pro 8.1
    The new iPad Wi-Fi 16GB
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Pa vidim da to mnogima predstavlja kao neki problem, jel toliko teško izdvojiti 3min i napisati kratak osvrt kako je prošla kupovina i s kojom osobom je trgovano?

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • ja sam kupovao od mozda 5 ljudi tu. Marco78zg, Pejo, wilijam23 i ne mogu naci jos 2 - 3 igrača. uglavnom sve 5, nesto je islo preko poste, nesto na ruke.

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • Šteta s obzirom da je @juka28 već ako se ne varam duže vrijeme član foruma. Ali nemoj da te sad to obezhrabri. BTW ja kada sam tu preko jednog od oglasa kupovao iPhone 4 čovjek mi ga je poslao sa CityEx ako se ne varam i oni sve lijepo stave u kutiju ništa na nju i nemaš brige. Platio samo paket jedno cca 50kn i stigao je idući dan. Naravno čovjek me pitao da li želim i kako da pošalje iPhone. Mislim da bi svi dobro trebali znati da kada nešto naruče da će ih dodatno koštati cijena poštarine.

Nadam se da neće biti više ovakvih neugodnosti, jer ovaj forum i njegov oglasnik su uvijek (barem meni) bili na dobrom glasu, mjesto gdje sa povjerenjem kupujem (tu i tamo). :)

 iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display OSX
    (4) PC Windows 7, (1) virtual Windows XP
  • Pa mislim stvarno ovo MI SE NIKADA NIJE DESILO. On očito nije znao da na moju plaćenu poštarinu(znači ja sam ju platio) ide još poštanska provizija od nekoliko % na vrijednost paketa. Nisam ljut ni ništa slično, već sam razočaran. Eto samo to, ništa više. To me grizlo i nisam mogao da ne napišem to iskustvo.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Ima već neko vrijeme, iskreno ne sjećam se nicka ali tražila sam daljinac za mac i netko mi se javio i obavili smo kupnju.

Više se ni ne sjećam kak smo se dogovorili, ali poslao mi je apple remote koji je fantastičan i ja sam lovu, još se sjećam da sam ušla u krivu banku jer su u mom kvartu u razmaku od 1 stanice 2 banke pa sam fulala i čekala i čekala i čekala u redu pa mi se praktički lik na šalteru smijao pa brzo u drugu banku, jebiga kad ne čitam!!! Srećom našla sam banku pa sam brzo uplatila. Huh. Sad koristim internet bankarstvo pa ne moram guglati najbližu banku :)

Post edited by Cozmika at 2012-08-01 16:39:18
     Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • Ma ja sada jedino u što sam siguran da više neću poslovati preko nikakvih dostavnih službi, već samo iz ruke u ruku i to je to. Izađeš nekome u susret on ti vrati na ovakav način. To je stvarno jadno. Nema veze kako god, ispalo je tako kako je. Život ide dalje. Ali ja sam se morao olakšati jer me to kopalo, i sad znam da mogu mirno spavati. Neću se uopće više vraćati na ovu temu, jer nije vrijedna spomena.. za mene je ovo priča završena. Uglavnom pokušajte na koji god način da poslujete samo osobno da se nađete, jer ovo ostalo je sve mačak u vreći, koliko vidim. Bio pošten ili ne pošten, na kraju za kupca ćeš uvijek ispasti NE POŠTEN KAKO GOD OKRENEŠ. Toliko od mene.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • poslovati preko hp i pouzecem je losa opcija, najbolje je lijepo uzivo ukoliko je izvedivo. ako nije izvedivo, i ako nije hitno treba dobro razmisliti, jer uvijek moze biti rizika...

ja sam zadnje uzimao ipod touch 4g preko njuskala, za 1000kn nov zapakiran. srecom takav je i dosao, ja sam zadovoljan bio. al nikako nisam mogao izbiti iz glave da bi mi svasta mogao lik poslati i prodati pod novo...

od agram trade sam uzeo crni lunatik, za koji se ispostavilo da je fake, srecom ispali su posteni pa su mi vratili novac kad sam im ga poslao nazad...

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • Razumijem temu i podrzavam ju apsolutno,ali recimo sad zadnih tjedana sam trebao kupovat neke mobitele itd i koga god da nazovem ,ne on nece slat postom ,nece pouzecem nece nikako.Meni se stvarno iz virovitice ne isplati ici u zg i potrosit 300 kn samo goriva za iphone od 2500 kn ili 3000.onda kazu ma da kao ja posaljem a ti ne podignes i onda on gubi postarinu.Ja kazme pa dobro uplatit cu ti prvo na racun za postarinu tak da ako ja i ne podignem opet nista neces izgubit.I ne i ne i ne ,nek ja dolazim u zg ili osijek ili slavosni brod itd. Mislim ,ako nazovem za neku stvar i ti kazes koristen je 3 mjeseca ali je ko novi i onda mi i posaljes ,a ja dobijem nesto sto uopce ne izgleda ko novo ni priblizno onda narsavno da ce bit problem.Evo ja sam danas prodao iphone i covjeku sam kompletno opisao gdje je ostecen i kako i zbog cega.uslikao ssam sva ostecenje koliko sam god mogao bolje i taj meni nece moci pravit probleme jer dobio je i takvu cijenu.

Onos to zelim reci je da ako prodavatelj tocno kaze i opise sta prodaje onda ni kupac ne smije nit ima pokrice radit ikakve probleme. I uz to ,ja vjerujem da ima bolesnika koji rade takve stavri,tipa ti mu posaljes on nit podigne nit ista ,pa ako nista drugo nsii izgubio izgubio si to sto ta tvoja stvar nije kod tebe sljedecih 10 dana. al pa nema sad valjda da svi koji nesto prodaju da se bas svim to desilo.Evo meni se nikad nije tako nesto desilo ,da netko nije podigao ono sto sam mu poslao ili da me trazio zbog necega.Suprotno tome meni se desilo da su me prevarili ,a prevarili su me samo zato sto sam bio dovoljno glup da uplatim pare na racun prije icega. Hocu reci da nije sve to razlog da znaci za sta god da hocu kupit moram sjest u auto i napravit po 300 km tam i nazad da bih nesta kupio.

Evo trenutno sam u nekoj trgovini s dr.who s ovog forum i taj covjek je ono bez problema prisato da se nadjemo na pol puta i na jos neke stvari na koje neki ne bi ni u ludilu.

• @juka28 - ako staviš neku vrijednost na paket, onda se zaračunava i postatak na tu neku vrijednost, ali ono, smiješna cifra, ali vjerovatno ti je uz poštarinu i to je još oknuo, to je osiguranje da će pošiljatelj dobiti pare u slučaju nečega

Post edited by therrlu at 2012-08-05 07:51:49
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Da, ali to je sve u postarini skupa zaracunato.. Vrijednost je stavio 1900 kuna..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
    Samsung Galaxy S3 Amber Brown
  • cesto saljem pakete, i sigurno je da primatelj ne mora platiti nista ako posiljatelj odluci da ce on sve platiti. koliko shvacam ovdje se desilo da je posiljatelj odlucio platiti postarinu, a osiguranje vrijednosti je ostavio primatelju. ako su se dogovorili da ce platiti sve, onda objektivno nije fer, ali ocito je doslo do nesporazuma. pogotovo kod otkupnine koja je bila 4750 koliko kazete. nadam se da cete smartcase brzo naci i o svemu porazgovarati na kavi.

• Naručio sam knjigu od jedne cure koja je koštala 40kn, slala mi ju je Hp-expressom kao što sam i ja tebi, ona je platila poštarinu, poslala mi potvrdu da je plaćeno, i sve 5. Kada mi je knjiga došla kući ja sam trebao platiti 63kn. U čemu je problem?!

Prije nego iznesete svoje mišljenje odite do bilo koje pošte i informirajte se o tome.

A kao što sam u prvome postu napisao za mene je ova priča završena, koliko vidim i drugi su me u tome podržali tako da stvarno neću ulaziti u svađe i prepirke. Nikome se ne prijetim, ne želim ništa loše samo sa moje ljudske strane iznosim one informacije s kojima sam upoznat u potpunosti.

Lijep pozdrav.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • "A kao što sam u prvome postu napisao za mene je ova priča završena, koliko vidim i drugi su me u tome podržali tako da stvarno neću ulaziti u svađe i prepirke".

cek malo toni , temu si sam otvorio , napisao svoju stranu price ,..... pa normalno je da i juka28 isprica svoju pricu. sto se podrska tice koliko vidim u komentarima nitko ovdije nije podrzao nikoga. te ste stvari na kraju mogli kako kinsif kaze rijesiti i sami.

• Kao prvo i posljednje. Prije nego što je digao paket ja sam mu se javio i rekao da ga ne mora podići neka mi ga vrati, također kada mi je poslao SMS prijetećeg sadržaja da će mi doći kući, i bla bla.. ja sam mu na to odgovorio neka slobodno dođe ponese iPad ja ću mu vratiti novac i sve ok. I ti pričaš da sam ja ne pošten?! Ok, hvala tebi, i svima koji misle kao ti. :)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Ok toni, ne mozes skakati na prvu! Niko te nije optuzio da si neposten! Prijetnje koje si dobio su izvan svake rasprave i treba ih osuditi, ali isto tako treba priznati da si zajebo kod pakiranja! Sto se poste tice, kad saljem pouzecem, saljem HP expressom i u tom slucaju ako platim sve (postarinu, osiguranje i uslugu placanja pouzecem), primaoc ne placa garantirano nista! Sad, ja pretpostavlja, da si ti platio postarinu ali ne i osiguranje, moguce i nehotice.

• Kinsif nisi u pravu, naruči nešto - bilo šta neka to bude i za 50kn i taj koji ti šalje neka plati poštarinu, i ja dajem ruku u vatru da ti nećeš platiti to samo 50kn, nego će te izaći više. Garantiram.

Ja sam iPad zapakirao kao što sam rekao da u paketu nije bilo zraka - zbog njegove sigurnosti(a svi znamo kako se pošta odnosi prema paketima pa makar bilo i označeno da je lomljivo, misliš da oni paze na to? Da,sigurno.) npr. šta da je taj iPad došao sa puknutim ekranom njemu, ja bi bio kriv ili pošta? Ajde objasni tu situaciju.

Uostalom ja njemu izađem u susret i ovako mi se vraća. Thank you.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • @toni??????? pa gdje si ti vidio da ja pricam da si ti ili netko drugi neposten? samo kazem da ste nesporazume mogli rijesiti sami . ovako ti tvrdis da je on prevarant , on tvrdi da si ti prevarant a ja sigurno necu zbog toga zvati postu i istrazivati. sve sto sam htio reci je da je ova svadja i prepucavanje bilo bespotrebno. inace do sada nisam imao negativnih iskustava niti s HP expressom, niti slanjem ili primanjem paketa busom.

• Sto se placanja tice ocito te varaju, jer saljem i primam pakete na tjednoj bazi i po dogovoru sa drugom stranom, placa ili jedna ili druga strana, cijeli iznos! Ili mi posta iz ne znam kojih razloga izlazi u susret ali sumnjam da sam te srece. :) Ovo sad govorim i za druge, da ne dodje do zabune ili ne daj boze prevare.

To sto si izasao u susret i ipad kupio preko firmeide ide ti na cast. Malo je takvih koji ce bez neke zarade nepoznatom ucitini ovakvu uslugu, prilicno veliku ako se mene pita jer u teoriji riskiras da inspekcija prilikom kontrole zatrazi nauvid taj ipad kupljem preko firme, ali ajde u praksi se to ne desava bas! Zao mi je sto je tako stvar zavrsila jer to ocito me zasluzujes, ali mora se priznati da ste posao obavili slampavo.

• @kinsif i meni je stvarno žao što je ispalo tako šlampavo kako ti kažeš, i nadam se da se neće više ponoviti, samo sam mu htio izaći u susret i učiniti uslugu, ništa drugo, jer je i meni sa ovoga foruma dosta njih učinilo uslugu, tako da ako mogu zašto da to ne učinim.

Ispričavam se svima ako sam nekoga uvrijedio ili slično, jer mi to nije bila namjera, i još jednom žao mi je što je to sve tako ispalo, i to je valjda to. Sorry.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Aj ovako, da završimo pricu... Vec sam napisao da je cijena bila i više nego korektna i svaka mu čast što mi je izašao u susret.. No, kad se pogleda da meni smartcase nikad nije stigao, te da sam platio poštarinu koju nisam trebao platiti kako da se ne osjecam prevarenim? No, ja zbog tih 500 kuna necu propast i ja sam na to vec zaboravio..

kinsif said: Prijetnje koje si dobio su izvan svake rasprave i treba ih osuditi.

Slažem se, pretjerao sam i nisam tako mislio..

kinsif said: Sad, ja pretpostavlja, da si ti platio postarinu ali ne i osiguranje, moguce i nehotice.

Ali to nije moguće, to kao da dođeš u kafić i dva puta platiš kavu.. Jednom samo kavu, drugi put pdv na tu kavu. Placas sve odjednom..

Iskreno da Vam kažem, najviše mi je žao sada što sam na moru a nemam nikakvu zaštitu za svoj iPad..

Post edited by juka28 at 2012-08-06 07:13:23
    MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
  • Evo drago mi je da i ti se slažeš da završimo ovu priču, jer stvarno više ne znam ni šta bih napisao ni rekao, ispričavam se što je sve tako ispalo, jer stvarno nisam ništa loše mislio niti želio.

Ova tema neka ostane, jer evo uvijek se desi nekakav problem, pa da se ovdje iznese svoje mišljenje ili dojam o kupcu/prodavaču kao što smo to sada u našem slučaju napravili. I još jednom žao mi je što je sve tako loše ispalo.

@juka28 - ispričavam se još jednom(pred svima) vjeruj da ništa loše nisam mislio niti želio.

Edit: poslao sam članu @juka28 mail, pa ćemo mi dalje privatno to riješiti.

RIJEŠENO - OSTATI ĆU ČOVJEK I PONOVNO MU POSLATI ZAŠTITU I NA KRAJU OVE PRIČE SVE JE DOBRO ZAVRŠILO. :)

Lijep pozdrav.

Post edited by TonySoprano at 2012-08-06 07:14:32
     iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Ajd bas super! Drago mi je da ste sredili stvar, bravo! :)

• što niste na bus poslali i dali šoferu 50kn

MacBook Pro 13'', 4GB RAM, 320 GB HD @ 7200rpm + Magic Mouse
    iPhone 4, 16GB
  • Iskreno ja se nisam ni sjetio, kao drugo ipak nije mala vrijednost pa se ne bi ni zezao sa takvim stvarima, kao treće evo baš sam sada pogledao i nema direktne linije od moga mjesta do njegovoga, i četvrto sve je uspješno riješeno - ŠTO JE I NAJBITNIJE. :)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • klock said: što niste na bus poslali i dali šoferu 50kn

Ja sam se sjetio ali nema direktne linije do Vodica, samo do Šibenika..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
  • Eo samo da javim da mi je stigla zastita kako je i rekao da ce poslati.. Narucio sam smartcase, no javio mi je da mi je kupio Zagg zastitu, NIJE! Stigla mi je ona obicna silikonska.. Ali nema veze, bar dok sam na moru moj iPad je kolko tolko siguran.. Drago mi je da smo @TonySoprano i ja to riješili na civiliziran način..

Pozdrav

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
  • Ovako, istina je da je dogovor bio da mi proda iPad za 4300 i smartcase za 400 kuna. Te da ce on platiti poštarinu (za koju se sam ponudio platiti). Cijena toga svega je po meni i više nego korektna i tu stvarno nisam imao nikakve zamjerke. A sad nastupaju problemi.

Kao prvo, u pravilniku pošte NIŠTA se ne smije dodatno zaljepiti na paket. Tako da tebi poštar i nije mogao (SMIO) zaljepiti kuvertu na paket. (U paket je bez problema stao smartcase da si stavio malo manje novinskog papira) Sljedece, kakve poštanske provizije??? Poštanska provizija je uključena u poštarinu. Nema tu nikakve provizije. Dogovorili smo se bili da ces mi prodati to sve skupa za 4700 kuna i tvoja poštarina. Dakle, svaka normalna osoba očekuje da ce kad mu paket stigne platiti 4700 kuna. Nadalje, iz one potvrde koju si mi slikao jasno je vidljivo da si stavio da je otkupnina 4750. Dakle dodao si još 50 kuna, a ja sam morao platiti 4830 kuna. Lako je provjerljivo na stranicama pošte da je na tu kilažu poštarina 80 kuna.

Dragi forumaši, jel vama iz ovoga jasno da on uopce nije platio poštarinu za koju se SAM ponudio platiti, te da mi smartcase uopce nije stigao. (Imam sačuvane sve mailove i sve sms poruke, te ako bude potrebe sve cu postaviti na forum)

I sad mene zanima tko je tu koga prevario?

Istina je da sam ja njemu poslao sms poruku sa svojim brojem racuna na koji sam mu rekao da mi uplati lovu za neposlan smartcase i poštarinu koju sam morao platiti te da sam mu rekao da ako ne uplati da cu osobno doci po nju. To naravno nisam mislio, vec sam napisao jer sam bio živcan kao pas, jebe mi se za tih 500 kuna. Ako ce njega to obogatiti, neka mu bude..

A ovo što je napisao za adresu, pa lijepo sam ti rekao da sam na moru gdje imam vlastiti biznis. Spavam kod prijatelja u kuci, te sam ti i dao njegovu adresu na koju ces slati. S obzirom da se u ovim jebenim Vodicama u zadnjih 5 godina 3 puta se promjenila adresa, dao sam ti adresu gdje mi je biznis. I ne razumijem, gdje je to problem. Očeš ti meni objasniti kako to da si se ti predstavio u mailu kao Toni Lovrić, a na paketu je pisalo sasvim drukčije ime pošiljatelja.

Trgovao sam i ja s gro ljudi s foruma, naprodavao sam se stvari i stvari i nikad nikakvih problema nisam imao do sada.. No i dalje ponavljam, znam da od tebe više nikad ništa necu kupiti i to je to.. Smartcase sam si vec narucio novi i zaboravio sam na tebe..

Lijep pozdrav

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
  • TonySoprano said: On očito nije znao da na moju plaćenu poštarinu(znači ja sam ju platio) ide još poštanska provizija od nekoliko % na vrijednost paketa.

Oke, bacimo na stranu poštarinu. Šta je s činjenicom da ja nikad nisam primio smartcase? Jel nije tvoja dužnost kao pošiljatelja da osiguraš siguran transport? Zašto nisi slao na dva puta, posebno iPad posebno smartcase?

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue