ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 trebam preporuku za neko dobro mjesto za ugradit SSD u 27' imac
imam iMac "Core i5" 2.66 27-Inch (Late 2009)2.66 GHz Core i5 (I5-750)
e sad...ja bih ugradio neki best buy SSD od 128gb...
na drugom kompu od starog imam corsair force 3, on je to uzeo kao da je to bio best buy dok je on kupovao i super mu radi i super je zadovoljan, samo kaj on to ima na PC-u...hmmm
pa me zanima da li mi može ostat hard unutra ili da spajam preko firewire kabela pa externo u nekom docku držim hdd?
da li moram radit backup svih fajlova sa harda na neki drugi hard da ne izgubim sve fotke...
uglavnom me zanima koji SSD uzet... da li kupiti intel-a koji je najskuplji ili uštediti lovu jer je to sve uglavnom isto...razlika je cca 700kn...
Virtus mreza je moja preporuka, ugrađivao prije mjesec i pol, uzeo sam ocz vertex 3
@rak21 Da. A ti?
što je previše para i ne vrijedi razlike? ugradnja SSD-a općenito ili ovaj intelov koji svi preporučuju za mac...
kolko te koštala ugradnja i koliko je brzo bilo gotovo?
kakav je slotom u ilici...rekli su mi za ugradnju 200kn i isti dan gotovo...
@rak21...ovaj adata se čini predobar s obzirom da košta 850kn a ima brzinu čitanja i pisanja kao i ovaj intelov za 1800kn...
ja bi to iz gušta sam sebi ugradio... :)
Stavio bih OCZ SSD u MacBook Pro 15, i7, 2.66 mhz neki veci od 500 GB. Volim vise prostora... ima li tko slicno iskustvo, i moze li biti toliko dobar da podijeli svoje iskustvo samnom? I opcenito poneki savjet oko MacBook Pro-a i SSD-a oko brzine...na sto trebam obratiti paznju itd. Zahvalan unaprijed.
ja imam u 2010 i7 MBP SSD, bas od OCZ - Vertex 2. od 120GB - dosta mi je, ali ne bi se bunio za 240GB.
Ima ti opcija da izvadis svoj SuperDrive i stavis svoj HDD na to mjesto. Znaci SSD + 500GB HDD. Kupio sam taj bracket, al ne da mi se to montirati, jer mi nekad zatreba opticki drajv, a na rubu sam da prodam svoj Mac, da uzmem jedan od ovih koji bi sad trebali na ljeto kod nas...
@Phantom_Lord Hvala na infu. Znam za mogucnosti zamjene SuperDrive-a, ali iz istog razloga kao i ti necu to. Trebam veliki disk jer radim video (izmedu ostalog) i neda mi se nosati vanjske diskove na snimanja, a fajlovi i baze su veliki... I ja cu novog kada dode :)
Nasao sam ga...
OCZ Vertex 4 SATA III 2.5" SSD - 512GB.
Ima li netko iskustava s njim?
još jedna stvar...ako sam ja dobro shvatio...iMac ima SATA 2 tak da nema smisla kupovat SATA 3 disk...jel...
Ako je cijena zanemarivo veca ima, pogotovo ako se u dogledno vrijeme misli uzeti novi komp..
yup do tog zakljucka sam i ja dosao...radje dat nesto sitno love vise i uzet sata 3...a kolko sam gledao ovih sata 2 rjerko gdje i ima za kupit...
Može neko napisat koliko košta ugradnja jer nemam namjeru sam otvarat svoj iMac...
@Clark ja ovaj ponedjeljak idem na ugradnju u Zg (filex) jer mi je imac pod 3god jamstvom. Sve će biti odrađeno isti dan (unutar nekog vremena) cijena je 420kn (s PDV) bez migracije OSa.
Radim zamjenu 1 za 1 diskova (7200rpm 1TB disk ide van)
@GoRk88 - kostalo me je 1150kn, a tim da sam ja u svoj imac 27 dodavao jos jedan disk, znaci staroga nisam bacao van nego uz postojeci dodavao ssd, cekao sam dijelove koju su bili potrebni i tako to. Bilo je gotovo za 2 sata.
Sto se tice Slotoma, neznam kaj da velim, dosao sam tamo jedan sarafic ugraditi jer mi je ispao sa mbp,naravno krivi mi je nasarafljen, neznam mozda se ja varam, mozda decki dobro rade, ali ono.
previše para, ne vrijedi razlike, best buy ti je ADATA s510 120gb..
ne vrijedi intel tih novaca..
Beli said: Stavio bih OCZ SSD u MacBook Pro 15, i7, 2.66 mhz neki veci od 500 GB. Volim vise prostora... ima li tko slicno iskustvo, i moze li biti toliko dobar da podijeli svoje iskustvo samnom? I opcenito poneki savjet oko MacBook Pro-a i SSD-a oko brzine...na sto trebam obratiti paznju itd. Zahvalan unaprijed.
Jel ti znas koliko uopce kosta SSD od preko 0.5 TB?