ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 9To5Mac ima slike prototipa ili budućeg iPhone. Je li ovo novi iPhone i što mislite o dizajnu na slikama? Meni to izgleda kao da bi to mogao biti stvarno novi iPhone.
Zadnja strana bi trebala bit metalna...
Ja se nadam da nije, pa moraju promjeniti dizajn mobitela. Nije da mi se sadašnji ne sviđa, naprotiv sviđa mi se. No, želim nešto novo..
pa nije bas da dizajn u ovom potencijalnom prototipu nije promijenjen. meni se ovako na prvu svidja, cak izgleda i prilicno uvjerljivo. vidjet cemo...
ovo je vjerovatno to... ja sam se nadao nekom ipad 2-like designu. zaobljeni rubovi, aluminum unibody. ocito nista od toga :/
Phantom_Lord said: ovo je vjerovatno to... ja sam se nadao nekom ipad 2-like designu. zaobljeni rubovi, aluminum unibody. ocito nista od toga
Ja sam se isto nadao tanjem dizajnu nalik na iPad.
Ovaj ako bude, podsjeća me na 4/4S sa nešto promjena, ali to ne mora biti konačan dizajn. Na ovom videu ima još par slika gdje se bolje vidi navodni prototip, iz kojih se da zaključit da je u sredini aluminija, na dnu i vrhu je staklo ili plastika u boji. Aluminij na bijelom izgleda kao na ostalim Apple uređajima, a ne ove skoro pa neke zlatne boje kao na slici što je možda zbog svijetla. A na bijelom modelu si i antene u bijeloj boji.
meni su cudne one perforacije na dnu za zvuk? mini dock connector cak dobro izgleda.... headphone jack sa donje strane - definitivno prakticnije.
kinsif said: pa nije bas da dizajn u ovom potencijalnom prototipu nije promijenjen. meni se ovako na prvu svidja, cak izgleda i prilicno uvjerljivo. vidjet cemo...
Slažem se u potpunosti, samo sam naveo neka svoja očekivanja. A to da novi iPhone bude nešto sasvim drukčije a ne sa sitnim korekcijama..
Hm, ja sam se nadao isto malo većim izmjenama, ali kad se navikneš ovo izgleda ok. Zanimljivo mi je da su se sada odlučili spustiti ulaz za slušalice na dno ko kod iPod-a. Siguran sam da će Apple sve to lijepo isprezentirati i svi ćemo prihvatit novi dizajn.
Sad kada sam ponovno gledao video skužim da je tip spominjao da će možda novi iPhone doči u dvije dodatne boje, što mislite o tome? Nisam baš siguran da će Apple to napravit, ali kad bi, baš me zanima koje bi boje odabrao?
Nedaj Bože! Ovako neš ružno već dugo nisam vidio. Kada je Gizmodo "pronašao" iPhone 4, navijao sam za taj dizajn i da tako izgleda iPhone 4, što je i na kraju bilo, ja sretan i sve 10.
Ali ako ovo bude iP5, još više će me nagnuti ka nekom Samsungu ili HTC-u.
EDIT: i presličan mi je četvorki, što mi se također ne sviđa. Nadao sam se nešto više u stilu iPada. Za prvi iPad potegnuli su i uzeli prednji dizajn od iPhone-a, a sada bi mogli potegnuti i uzeti zadnji dizajn od iPada za novi iPhone.
I meni je to produzenje totalno bezveze, inace skladan 4/4s nakaradno produzen.. a i itunesi te sync sa samo jednim kompom mi sve vise idu na tlaku..
Osobno sam toliko zadovoljan s iPhoneom 4S da me ovi rumori o novom iPhoneu previse ne diraju... to bi trebalo biti nesto zaista revolucionarno da odlucim promijeniti mobitel. Veci ekran mi je vise minus nego plus. A ovaj dizajn koji pokazuju... ne vjerujem da bi Ive stavio potpis na tako nesto.
Citam bas u Bugu Dvorakovu kolumnu, i ne mogu vjerovat kako je taj lik postao ugledni kolumnist. Valja gluposti, prvo da je iPhone prolazni hir, a drugo da pored Androida s AMOLED ekranima iPhone djeluje kao nesto zastarjelo. Ocito ae vodi onom vece je bolje... iza tih povecanja ne stoji nikakvo istrazivanje, samo zelja za izdvajanjem pred konkurencijom, a Apple je navodno godinama istrazivao dok nije nasao idealnu velicinu.
Meni izgleda kao da je napravljen s nedostatkom inspiracije, mozda je ovo samo jedan od prototipova, prerano je da Apple-ov novi iPhone izadje u javnost, a jos ima 4 mj. do predstavljanja.
Moguce je i da je namjerno leakano da vide reakcije... onda ce citati komentare ljudi i odluciti o dizajnu. meni svejedno, imam iphone 4, vrijeme je za novi. kakav je da je uzimam ga pored bilo kojeg androida. ios mi je sjeo samo tako + icloud mi sve drzi na okupu. jos kad dođe Mountain Lion ima sve da se poslozi jos bolje...
Pa prije nego je izašao novi iPad 2 vidjeli smo jedan prototip koji i nije baš izgledao najlješe, ali je bio dosta blizu konačnom izgledu, na kraju ga je Apple malo doradio i izgledao je super, vjerojatno bu tak i sa ovim novim iPhone.
Edge said: Meni izgleda kao da je napravljen s nedostatkom inspiracije
Meni isto. Prva reakcija je bila WTF? Kakva je ovo glupost sa pola plastika pola aluminij i to na ovaj ružan način sa ravnom linijom. A onda i vidim da je malo promijenjena četvorka. Na kraju mi je dizajn sjeo, ali volio bi vidjet da se Apple još malo poigra pa da napravi nešto dobro od tog prototipa.
Negdje sam čitao da je ovo nekakav kineski player, koji je već na tržištu. Ne znam dali je istina, ali moguće je da su 9to5mac htjeli malo reklame i na dobar način su ju i dobili.
Čini mi se da danas ime Apple i njegov logo otvraju svaka vrata.
Ne znam baš iskreno. Baci pogled na video na linku.
(http://9to5mac.com/2012/06/06/video-hands-on-with-the-purported-next-generation-iphone-metal-back/)
ugly
Ne mogu vjerovati. Ako je istina za mene korak natrag. Izgleda da im je svaka druga generacija dizajna za smeće.
Prvi iPhone je bio OK, 3G i 3Gs ruglo kakvo nema, iPhone 4/4s odličan dizjan, sve 5, ali ovaj je opet ruglo.
Prst gore za aluminjski iPhone i Unibody telefon, ali brate, Steve se okreće u grobu. On nema šanse da bi dopustio ovaj dizajn...
čisto sumnjam da stevo nema prste u ovome.. čitalo se pred smrt da su njegovi prsti u uređajima koji će izaći narednih par godina nakon što ode..
To je sve individualno, meni osobno iPhone classic izgleda ok, ali ne svidja mi se plasticni dio, 3G(s) mi izgleda dobro i odlicno lezi u ruci, 4(s) izgleda dobro ali nema dobar osjecaj u ruci, pa mi je vise minus nego plus u odnosu na prethodni (naravno ovdje ne govorim o karakteristikama, samo o vanjskim izgledu). iPhone 5 necu komentirat dok ne izadje, za sad po ovim leakovima nisam zadovoljan. Volio bi da izgleda ko iPad wifi, ali znam da se to ne moze dogodit dok koriste ovakav sustav antena.
Ma ja nekako smatram da su sada to sve vise i vise gluposti da Steve ima prste u ovome....
Pa evo, čisti primjer:
Samsung je sigurno imao dugogodišnji plan od 2007-2014, a onda je izašao iPhone i šta je bilo sa planom? Sve u smeće i počelo je dugogodišnji kopiranje iPhonea.
Tako je i sa Appleom, oni imaju plan, ali sutra sve to može u smeće, tako da ja osobno smatram da možda ovaj dizajn i je vidio Steve, iako sumnjam. No već novi iPhone sljedeće godine neće imati ništa s njim.
Po meni, niti je dizajn koji bi odobrio Steve, a još manje velicinu ekrana kakav ide u ovaj poklopac. Ja se iskreno nadam da je ovo pošteno da zubi konkurenciju i ove stvrinare koji samo čekaju da se dokopaju novog iPhonea, kako bi digli svoj site u nebesa ili da je ovo jedan od mogućih dizajna, koji neće biti prihvaćen.
Moram reći da se slažem sa Pejom. I da što govori mi je logično. Steve je bi picjazlek i ovako što sa onim razdjelom između plastike i aluminija nikad nebi dopusto, jer je pre radikalno narušavanje estetike. Sad da li je neko drugi imao prste u tome iz Apple-a ne znam. Pozdravljam aluminijsko kućište ali čemu onda ova plastika na vrhu i dnu? I sad kad sam vidio prototip (nadalje "pt") pokraj 4S, vidim da je ovaj pt dosta izdužen a to mi se ne sviđa i nekako ne izgleda dobro. Nadam se da će nas Apple ipak iznenaditi nečim ljepšim, sa malo S.J. duha.
Dok god je u Appleu Ive mislim da se za dizajn ne moramo brinuti, vise me strah ostalih segmenata. Cak i u Steveovo vrijeme Ive je imao prilicnu autonomiju, i ako sam dobro shvatio Steve je osigurao koliko je mogao da Ivea ni nakon njegovog odlaska nitko ne moze dirati.
I koliko sam ja skuzio, ovaj stražnji dio nema staklo, nego je izgleda napravljena u dvobojnom aluminiju.
Ali dok ja to ne vidim predstavljeno sa strane Apple-a, ne vjerujem ništa!
Vjerojatno se radi o nekom prototipu, ako ce novi iPhone i izgedati tako to ce oni ispeglat do savrsenstva. Mene vise muci velicina i format ekrana.