Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6830)

• andreicek
  • jedan.tamo
  • baka
  • lakick
  • nbacac23
  • aida1956
  • cyb
  • Matea
  • mahniti
  • t_i_n_a
  • kikash
  • TCvetkovic
  • vanja
  • tr00pa
  • pbaburic
  • Afrodita

Tko je online (2)

WWDC 2012 Keynote u Ponedeljak, 11 Lipnja 2012
  • ... Pa da vidimo sto su pripremili ove godine... Slobodno možete komentirati, odnosno iznositi svoja mišljenja sto bi se moglo naći na repertoaru Apple-a... ;)

• 122 Komentara sorted by
  • dare said: Da, za nas u Hrvatskoj je to jako bitno, Siri sam zadnji put koristio 3 dana nakon sto sam kupio 4s.

...jer si ti jedina osoba i samo su tvoje potrebe bitne u Hrvatskoj i šire. Pa ne misliš li da postoje ljudi sa motoričkim poteškoćama te slijepi i slabovidni kojima ovaj app stvarno treba, a nije tu da postavljaju pitanja "Who is your daddy, Siri?"

@iBlagajic on Twitter
    Kontrolor Leta on Xbox Live!
  • Već vidim da će reklamirati nove mape i novi Siri.

Sad kad su se dojmovi smirili nisam pretjerano zadovoljan novim iOS-om, nisu nista napravili po pitanju widgeta.

Ovo je iOS 5.2

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Nesto novo ce sigurno bit. Kladim se u 10 kn.

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • možda su trebali kopirati Acera pa bi bio i priključak za mikrovalnu.. Koji je k...c vama ljudima..Dajte si malo truda pa savladajte nekakvo štivo osim Crvenkapice. Za početak počnite sa The Macintosh Way od Guy Kawasakija pa onda prosipajte želje i pozdrave.. Apple nevisi po forumima pa nečita želje korisnika niti će ikada implementirati nešto što je nekakav čoban izrekao.. Ljudski pačji mozak nemože provariti toliku tehnologiju u malom vremenu pa iz tog razloga nedolazi sve "to" brzo.. Do prije 2 godine neki nisu imali internet, a danas već cmizdre za multikultivatorom sa svim priključcima na iPhonu..Koji je kc narodu..Kada bude bit će, nemate ni za unibody iz 2009 a znate srati šta novi ima i šta nema..Izmedju ostaloga baš me zanima koliko tih cmizdravaca zaista treba takav kvalitet nekog uređaja i šta sa njime radi.. Čast iznimkama koji ovdje nešto rade i koji sebe nemogu naći u ovom postu..

Post edited by xone at 2012-06-12 17:21:57
    Macbook Air 13.3" 1.7Ghz i5 , 256 SSD
    iMac 27" BTO, 3.4Ghz i7, Fusion drive, Gtx 680
    New iPad 16 Gb Wi-Fi
    iPhone 5 16 Gb
    TC 2TB
  • @xone

josipe, jel to tvoje drugo ja? :D

Post edited by rak21 at 2012-06-12 17:29:46
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • @dare Ako se ne varam, ovo je bila glavna najavna reklama za Siri, pa obrati pažnju na zadnji dio, od 52. sekunde:

Ne da mi se ulazit u rasprave uopće, ali mrzin kad ljudi osporavaju tehnologiju jer "njima ne treba". Mislim da će Siri mnogima pomoć...

Ja, recimo, ne koristim kompas gotovo nikad pa... :D

Post edited by Clark Kent at 2012-06-06 08:18:09
    @iBlagajic on Twitter
  • e ne ovaj put,fino poslije snimku pogledat u miru :P

• Novi mb pro je... Boh, nemam rijeci! :D Jebeno!!!

Thanked by 1Damirst
  • Zalosno je da ljudi imaju uredaje a nekoriste ni 2% mogucnost istihi..glavno da se nosi jabucica i da se moze staviti u sign na forumcicu.. Kome treba Siri na hrvatskom? pored vremena koje provode ispred TVa i po kurcevom netu mogli su savladati engleski i pismeno i verbalno te da niste koristili HR verzije MS windowsa i office-a..Ako neznas postaviti pitanje na engleskom onda ni nemas potrebe koristiti Siri van HR jer nikada neces napustiti njene granice. I onda kazu nema posla za nas " skolovane" , pa naravno da nema jer se nisu potrudili nauciti nesto strano ( jezik) nego se bacili u usavrsavanje hrvatskog. Ja neznam cemu uopce nezadovoljstvo oko funkcije uredjaja. Siri radi kako radi, ako bude nesto bit ce.Na vrijeme cemo znati, a u medjuvremenu nauci drzati telefon u ruci.

Sto se tice MBP cijena je opravdana zbog tehnologije , smanjenja prostora, laksih materijala, velicine NAND- a, heat disipacije i naravno Retine.. Naravno da kojekakvi pavijani nece ni doci do takvog uredjaja jer njima je to nepotrebno, posto ce funkcije mozga opet koristiti 2%.

Macbook Air 13.3" 1.7Ghz i5 , 256 SSD
    iMac 27" BTO, 3.4Ghz i7, Fusion drive, Gtx 680
    New iPad 16 Gb Wi-Fi
    iPhone 5 16 Gb
    TC 2TB
  • hmmm sad pogledao prvenstveno me ios6 zanimao i paf nije bas neki drastican napredak...

super je sta konacno stize njihova navigacija koja izgleda ok samo je pitanje kak ce biti karte kod nas Passbook je recimo super stvar ali isto pitanje dok to kod nas krene Siri poboljsan sto se vec moglo nekim tweakovima ali opet tak malo jezika dodano to ne kuzim E da ono kad te neko zove je super poboljsanje I facebook integracija

eto mislim da je to sve sta je zanimljivo...sam zaboravio sta?

Post edited by eagleone at 2012-06-11 19:24:55
  • Na proslom WWDC-u nisu predstavili nikakav 4S nego novi iOS (koji je btw. bio krcat pravih novih featura za razliku od iOS-a 6 koji ce samo malo usminkati stare feature) i novi OS X. Jedina bomba ovog WWDC-a je Retina MBP, ali je i cijena takva :/

13" MacBook Pro with Retina iPhone 4s iPad 2
  • za tu lovu si kupis fini laptop i jos ipad :P cisti 5.2 nema tu nicega za 6.0 a di si vidio ovo da navigacija nece radit na 4,opet fantaziraju :( btw a i ne kuzim kak ce 6 biti za 3gs a nece za ipad 1 sta nema ipad jacu masinu od 3gsa?

ocekivali smo nesto veliko u ios 6 a dobili opet lagano razocaranje samo se nadam da kad izade iphone 5 kak se cini po slikama da cemo opet biti lagano razocarani jer malo izduzena 4/4s je fail nakon 3god

• Josip R.@ najbolje da nazoveš apple da ti naprave laptop kakav tebi odgovara i po kojoj ti želiš cijeni a onako usput i da ti prilagode OS tvojim željama kao što to radi microsoft...

iPhone 5
    Macbook pro 13"
  • @Beli znam da je slika sa eventa samo tamo nije bila stisnuta kao ova na linki, tako da neznam odkud dojam da se aradilo o novom iPhone.

 iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display
  • pitaj ih da ti daju veću enter tipku i 150$ gift card za aplikacije da ne moras vise jb :P

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • kad josip kupi aplikaciju padat ce zabe s neba. :)

• ficho said: Nesto novo ce sigurno bit.

lol pa normalno

@Pejo pa bilo bi lijepo da nas iznenade ne samo novim OS X nego i iOS 6, barem betom.

A svi bi voljeli vidjet novu seriju Mac računala, a pogotovo novi iPhone prije ljeta!

• hocu iOS6, Air/Pro Hibrid i da se malo iMovie i ostali softvare update-a

• Mountain Lion release, ili barem release date. iOS6. novi MBP i 15" Air, novi iMac.

Sve to lijepo sa Mac Retina Display. mmmmm... Retina Thunderbolt Display sa USB 3.0, SD card slot i integriranom nvidia gtx 680 :D tehnicki je moguce :D

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • Phantom_Lord said: Retina Thunderbolt Display sa USB 3.0, SD card slot i integriranom nvidia gtx 680 tehnicki je moguce

Tehnički je moguće i da Hrvatska ima nezaposlenost 1%, ali... :)

@iBlagajic on Twitter
  • Ja očekujem predstavljanje novog iPhone-a (pa makar i krenuo u prodaju u 9-om mjesecu), no sumnjam da će to biti tako, jer izgleda da će se ovaj put većinom posvetiti softwareu.

• Lani su se posvetili samo softveru, mislim da ce ovaj keynote obiljeziti novi Macovi. Naravno bilo bi glupo da ne predstave i nove OS-ove :)

• ma garant ce rec da otvaraju apple store u hrvatskoj XD

• Po meni će biti samo OS-ovi, ali kladim se da ce to biti nesto *ebeno... i iOS 6 i Mountain Lion...

• Nemoj me zafrkavat, vec me svrbi lova pripremljena za novi MBP :) Vrijeme je! :)

• Mene bi obradovao novi iWork.. :-)

MBA | iP4
  • MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • To moze biti low-end model, high-end bi trebao imati bolju rezoluciju, kompaktnije dimenzije bez optickog pogona i mozda ssd.

• Šuška se a i bilo bi vr. da Siri izađe iz bete te da postanje dostupan sa iOS 6 za iPad 2 & 3 i iPhone 4. A govori se i o podršci za HR jezik.

• Da, za nas u Hrvatskoj je to jako bitno, Siri sam zadnji put koristio 3 dana nakon sto sam kupio 4s.

• Bas me zanima koji debil je downvotao supermana. Nek mu se jaja osuse i otpadnu da se ne razmnozi.

• Josip R. said: A govori se i o podršci za HR jezik.

Gdje se to govori? Zvuci pre pre dobro da bi bilo istinito.

• Josip R. said: A govori se i o podršci za HR jezik.

ajde linkaj izvor pobogu... pa ne mozes samo bombu baciti tek tako. nigdje nisam naletio na tu "informaciju".

• Evo mi sad govorimo :)

@iBlagajic on Twitter
  • Clark Kent said: ...jer si ti jedina osoba i samo su tvoje potrebe bitne u Hrvatskoj i šire. Pa ne misliš li da postoje ljudi sa motoričkim poteškoćama te slijepi i slabovidni kojima ovaj app stvarno treba, a nije tu da postavljaju pitanja "Who is your daddy, Siri?"

Svaka cast, naravno da uredjaj treba biti prilagodjen ljudima s poteskocama, ali to nije key feature za vecinu korisnika. Eto Apple je imao na desetke reklama sa Siri u glavnoj ulozi i ovo sto si ti naveo oni nisu nijednom spomenuli, tako da je upitno koliko i oni smatraju da je Siri pogodna u tim slucajevima. I naravno da ja ovdje govorim iz svoje perspektive, kao i svako od nas, tako da su ti ovakvi uleti nepotrebni.

• Evo izasle su navodne cijene novih Macova, ako je ovo istina novi MBP je gotovo duplo skuplji: http://9to5mac.com/2012/06/06/new-macs-spec-sheet-leaks-out-into-the-internet-pricing-and-names-included/

• Naveo sam ti gore sto sve ne mozes koristiti i ako znas engleski.

Ali pustimo to, zasto na Mac forumu nitko ne komentira nove cijene Macova. Ja sam htio uzeti novi MBP, ali nema sanse da dam 3000 dolara za laptop... to ce u nas biti preko 20 k kn. Obzirom da sada s Mac App Storom dizu 30% od aplikacija mogli su malo smanjit svoj profit na hardveru.

Cemu te perverzije s rezolucijom ako ne mogu cijenu zadrzati unutar normale. Jedan normalan hibrid Aira i Proa bi bio super. Npr stavit ivy bridge, rezoluciju od Aira, izbacit optiku i malo smanjit dimenzije... opcija SSD.

• Ma Siri je odlična stvar, ali svi su brijali na Siri kada je iPhone 4s predstavljen, ali ja sam odmah rekao da nitko u HR neće koristiti.

Nadam se da će je prevesti, jer ja bi to prvi koristio, ali kada je iP4s izašao, valjda su svi tražili razlog da prodaju 4 i kupe 4s, a Siri je kod nas (po meni) bio glupi razlog.

Ali ako se prevede, onda je to stvar br.1 Ja ću to prvi koristiti i stvarno bi to volio vidjeti na hr u novom iOS 6

Post edited by Pejo at 2012-06-07 09:56:40
  • dare said: Ali pustimo to, zasto na Mac forumu nitko ne komentira nove cijene Macova. Ja sam htio uzeti novi MBP, ali nema sanse da dam 3000 dolara za laptop... to ce u nas biti preko 20 k kn. Obzirom da sada s Mac App Storom dizu 30% od aplikacija mogli su malo smanjit svoj profit na hardveru.

Cemu te perverzije s rezolucijom ako ne mogu cijenu zadrzati unutar normale. Jedan normalan hibrid Aira i Proa bi bio super. Npr stavit ivy bridge, rezoluciju od Aira, izbacit optiku i malo smanjit dimenzije... opcija SSD.

Zapravo da, WTF kakve su to astronomske cijene. Valjda nisu to stvarno nove cijene? Nadam se da ne. Baš sam razmišljao da si uzmem do kraja godine jedan MB Pro ili Air, ali ako budu one cijene, baj baj Mac. To bi bilo preskupo i za dobar dio vas zar ne ili? Nekako sam preletio preko te informacije nadam se da je to samo rumor koji se NIKADA neće ostvariti! Sačuvaj da se takvo što dogodi sa novim iPhone ma kakvo god bio revelucionaran ili ne... što je previše je previše!!!

Ne vjerujem da je Apple toliko bedast da sebi ide na štetu. Pa uvijek se trudio držati cijene u skladu sa predhodnim.

Post edited by Josip R. at 2012-06-07 10:55:57
  • Pa mislim da cemo se jos nacekati dok Siri ne nauci hrvatski, a i nekako sumnjam da ce to u prvoj verziji raditi dobro... engleski ima verzije za nekoliko narjecja, nas ce vjerojatno biti prilagodjen zagrebackom narjecju, pa cemo mi iz "provincije" vjerojatno bolje prolazit s engleskom Siri :). Osim toga Siri ima i jedan nedostatak u odnosu na stari voice control, ovisi o internetu, vezama, serverima...

Sto se novih MBP-a tice, nazalost mala je sansa da su cijene netocne. Ja osobno ne mislito platiti, mozda uzmem sadasnji MBP ako budu dobri popusti ili novi Air 13".

• Cijene su u Australskim dolarima. Prosvrljao sam po njihovom storeu i manje vise tu su negdje, cca +-50tak au sa starima. No, vise me zacudila stvar, da novi MBP 13 ima samo mali update, dakle i5 ivy bridge, hd4000, usb3.0 te zadrzava rezoluciju, velicinu, opticki drive, dok novi 15 ima stare sandy uz nvidia gt650m karticu. Velicina i ostali podaci nepoznati.

Post edited by micho at 2012-06-07 14:52:16
    Thanked by 1sljubano
  • Australski dolar i americki se razlikuju u desetinkama, ali imas pravo - americki store je za 300 dolara jeftiniji (vjerojatno radi poreza) pa to malo ublazava poskupljenje.

• Evo izgleda da ipak ima možda šanse za retinu u Mac-ovima.

Post edited by Josip R. at 2012-06-08 11:11:47
  • Baš me zanima koliko budu sad pale cijene starijih Mac računala budući da dolazi nova serija koja nije samo mala nadogradnja neko veći redizajn i upgrade hardware-a?

• Josip R. said: Baš me zanima koliko budu sad pale cijene starijih Mac računala budući da dolazi nova serija

Ti si opsjednut cijenama :)

 iMac | iPad | iPhone
  • Dottore said: Ti si opsjednut cijenama

Naravno kad su tako velike! :-)

• Neće pasti puno cijene, ne brini. To je Mac.

• Lako za pad.. stari Macovi ce pojeftiniti za 10-15% kao uvijek, samo neka novi ne budu preskupi :)

• Pa ako 2012 serija bude pre skupa 2011 nije loša po nižoj cijeni. :-)

• Ja se kladim da neće podizat cijene novih Mac-ova. Ne znam kad su zadnji put podigli cijenu nekog proizvoda....

@iBlagajic on Twitter