Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• Dalmit
  • JiXaW
  • Tomislav7
  • mačak
  • calamityemily
  • pech
  • deYo
  • tetanus
  • imarink
  • Edge
  • macaksb
  • Jose233
  • wilijam
  • icanic
  • tomislavc
  • stanjkof

Tko je online (0)

Novi iPad - problem sa zagrijavanjem?
  • Pozdrav svima,

Ja sam novi na ovim stranicama i zanima me kupnja iPada. Do sada nisam posjedovao niti jedan apple-ov uređaj. Zanima me što vi mislite (vaša iskustva i dojmovi) o novom iPadu. Čitao sam dosta o svim aspektima o novom i starijim modelima iPada. Dvoumim se oko iPada 2 i "iPada 3" . Dvojku mogu dobiti za 1k kuna jeftinije (zanima me osnovni model 16 gb wifi bez cellular). Dok svi veličaju trojku i njegov visoko hvaljeni retina ekran. Ono što me najviše muči koji da uzmem jest zagrijavanje novog iPada. Da li stvarno postiže visoke temperature da s vremenom postaje neugodan za držanje? Te kakva je softwerska podrška novog iPada, s obzirom da nove aplikacije zauzimaju (vjerovatno) više prostora upravo zbog većih rezolucija slike. (znači zanima me kompatibilnost starijih aplikacija s novim ekranom, te zauzeće prostora). Bilo kakva natuknica i informacija je dobrodošla :)

Unaprijed Hvala.

• 15 Komentara sorted by
  • ne zagrijava se. brz je. preporucujem 32GB

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
    Thanked by 1behy7000yahoocom
  • behy7000yahoocom said: znači zanima me kompatibilnost starijih aplikacija s novim ekranom

Većina aplikacija je dobila update tako da nema problema.

 iMac | iPad | iPhone
  • Ja necu nasiroko pisati. Imao dvojku kupio troju, neusporedivi su. Da, toliko je bolji ekran, dramaticno.

• Takoder imao dvojku kupio trojku, bolji ekran, baterija dosta brzo ode ako ga koristis stalno ,(treba nahranit tu retinu) nije drasticno razlicit od dvojke, barem meni, osim ekrana, ma sta god da imas od Applea bit ces zadovoljan! E da i moram reci da se grije, ne pretjerano ali osjeti se ipak, naspram dvojke vrlo osjetno..evo surfam nekih pola sata i pisem ovo, baterija je pala sa 100 na 90 posto, ispod silikonske maske se zagrijalo dosta.. A sta je tu je.. Uglavnom to ti nece smetati...

• meni u prosjeku sat vremena 10% baterije ode, bilo sto da radim... igre ne igram, al sam evo sad skuzio da se kod 3d igara tima infinity blade zna zagrijati - a koliko se sjecam tako je i ipad 2 i iphone 4...

• Znaci pocne se pregrijavati ukoliko se igraju 3d igre. A inace gledanjem web stranica, citanjem knjiga i ostalo, da li se tada osjeti zagrijavanje? Jer ako cjeli internet bruji o tome kako im strasno smeta toplina, onda je valjda stvarno izvanprosjecna. Inace ne bi svi šizili. (dobro možda ne baš svi). Osobno nemam namjeru baš igrat igre, ali sve ostalo bi se dalo pomalo.

• pregrijavanje je grubo receno. postane topal na dodir, ni blizu temperaturama na koje se macbook zna zagrijati...

• zagrije se malo cisto ono mlako onako bude, nista strasno. vise mi se 4S zagrije kad igram NFS recimo. slika i ekran su savrseni, kamera isto dobra, appovi su vec svi update-ani i nema sta. ako si mozes kupiti NEW iPad zasto ne.

iPhone 4S iPhone 4 NEW iPad MacBook Air MacBook White
  • Ne pregrijava se! U cemu je problem shvatiti da se ZAGRIJE, ali se ne PREGRIJAVA. Jer da se pregrijava to bi bila greska u uredaju i ne bi izasao na trziste. Ako se motor automobila pregrije onda sigurno nije ispravan.

• Svaki komad elektronike se grije. Tako i novi iPad. I grije se više nego iPad 2. Ali ne toliko da ti opeče ruke. Otiđi negdi di ga imaju izloženog i pogledaj sam. Ti izložbeni su uvik ugrijani jer uvik ima netko tko se igra s njima.

Usput pogledaj i retina zaslon pa sam zaključi je li vridan toga.

• ja igrao max payne cijeli dan (bio na bolovanju pa trebalo ubiti vrijeme) i u isto vrijeme se punio ipad - osjeti se da je topliji nego ipad 2 ali to mi uopće nije smetalo, nije to ništa dramatično niti zabrinjavajuće, barem meni

• Ma grije se i amen..ako te zanima odi u ducan gdje ih imaju izlozene i uvjerit ces se i sam, sve ostalo je subjektivna procjena hoce li te smetati ili ti je to zanemarivo, meni je zanemarivo zbog retina zaslona..

• Hvala na odgovorima! Recite, jel tko primjetio razliku prilikom ucitavanja web stranica. Naime kazu ljudi da "low-res" stranice postaju blurry jer ipad 3 primjenjuje aliasing. Jedan dio aplikacija je presao na high -res , ali web stranice nisu bas tako brzo u koraku. Pa me zanima kakav imate dozivljaj s tim?

• Ne kuzim kako ces doci do odgovora jer ono sto pitas je zaista subjektivno. Daj odi do ducana i uzivo to sve isprobaj na novom ipadu pa odluci. Nije blurry nista, scaling se radi na raznim objektima, no tekst je retina.

• Nema zagrijavanja i sve funkcionira odlično. Na toliko milijuna komada normalno je da će biti nekoliko komada koji su loši. Ako i dobiješ takav proizvod, zamijeniti će ti za novi.

Te price na internetu većinom su gluposti.

Post edited by Pejo at 2012-06-18 09:23:08