ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Kao što glasi i sam naslov, postavlja se pitanje: Kako najbolje proširiti diskovni prostor na MBA?
Dvije su osnovne opcije (barem prema mom saznanju) koje nude relativnu praktičnost:
USB stick - ovdje govorimo naravno o vrlo kratkom sticku, tipa Sandisk Cruzer Fit, pri čemu taj mali vanjski dio ipak stvara izbočinu i dolazi do zauzimanja jednog usb utora
SD card - cijela kartica ne stane u utor, pa kao i kod USB sticka ostaje izbočina, iako na netu kruže i primjeri gdje se mini SD card stavlja u posebni adapter koji je prilagođen utoru na MBA
Da li netko ima iskustva s ovim pitanjem?
brzina ti je limitacija samo da znas. SD bolje izgleda, al USB je brzi mislim
Znam da se na taj način ne može ostvariti velika brzina, ipak mislim da se sd kartica s brzinom čitanja 10 ili 15 MB/s može koristitit za spremanje libraryja itunesa i da to neće puno smetat. Ono tipa nekih laptopa s kombinacijom SSD-a za OS i HD-a za ostalo.
Pa SD je X puta sporiji od "obicnog" HDD-a, koji je pak X puta sporiji od SSD-a. Poludit ces ako budes morao ista zapisat na SD pokraj SSD-a. Mislim da ti je USB ipak manje los nacin prosirenja.
bilo bi idealno preko thunderbolta SSD. pare tu postaju problem...