ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 pozzzz... pao iphone 4 i sada imam crnu mrlju ispod displaya (izgleda kao neka tekucina) i jos sa sstrane zuti odsjaj...
display radi normalno na touch. koliko bi dosao popravak? (nemam garanciju)
[url=http://postimage.org/]upload images[/url]

Ja ne vidim razliku između onih koji "to rade na svoju ruku" i tebe (iklinikahr) ... i ti radiš na svoju ruku samo za to ispostaviš račun - barem se nadam da ga ispostaviš!
Ja sam svoj razbio, otišao u mobis, 1500 platiš i dobiješ nov uređaj s garancijom, i naravno, mobis je ovlašteni servis, za razliku od ovih - "specijaliziranih servisa"!
Oko 500 Kuna ako ga daješ neovlaštenim servisima, odnosno ovim dečkima koji to rade "na svoju ruku" ili na crno. Znam da ih ima nekoliko koji dobro rade i za OK cijenu, a ako ideš kupovati sam ekran i sam mijenjati, oko 150 Kuna. Naravno, ekran nod 150 Kuna nije Apple, ali sam osobno vidio taj zamjenski i isto je kao "retina" ne vide se pixeli i vrlo je dobrog kontrasta/boje. Nikada nebi rekao da je zamjenski.
Crna mrlja je ostecenje LCD-a, a zuta mrlja je od pregrijavanja, najvjerovatnije maticne ploce. Sto se tice servisa, nikako ne preporucamo decke koji "na svoju ruku" popravljaju uredaje, jer smo dosta njihovih radova vidjeli, i nakon njih ima jos vise posla. Najbolje je promijeniti prednji panel u nekom specijaliziranom servisu, malo vise novaca ali i garancija se dobije, kod nas 6mj.