ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Evo otvorio bih ovu temu pošto volim gledati filmove i volim čuti druga iskustva što se tiče filma kojega ste pogledali, pa neka ova tema bude da ostavite dojam i neku ocjenu od 1-10 filma kojeg ste posljednjeg(nebitno jel posljednji već koji je ostavio dobar utisak na vas) gledali.. nadam se da ćete me podržati i da i ovdje ima vas koji volite pogledati dobar film. :)
Za početak jučer sam pogledao:
Wall Street: Money Never Sleeps (2010) Moja ocjena: 9/10 Film je izvrstan, pomalo nedorečenog kraja, ali u svakom slučaju jako jako dobar film. Moja preporuka, za onoga tko ga nije gledao. PA VI SADA DALJE NASTAVITE..
Btw. nadam se da podržavate temu. :D
Mislim da bi svaki filmofil trebao pogledati Iskupljenje u Shawshanku. Po meni, najbolji film ikad snimljen. Također, Machine gun preacher vrlo dobar film.
The Town 2010 - jučer pogledao već treći puta u dvije godine, film je stvarno dobar, radnja filma fantastična, glumci vrhunski odradili svoj posao(Ben Affleck).
Preporuka za film tko ga nije pogledao, neka pogleda, neće zažaliti. Akcija, drama, romantika, triler 4 u 1. ;)
Moja ocjena je 10/10. Jednostavno nema mane. :)
Inception (2010) - 9.5/10, definitivno najbolji film kojeg sam gledao, ovih pola boda ostaje u slucaju ako izadje neki bolji film.
Limitless (2011) - 7,5/10, zanimljiva prica i ideja, zavrsetak dolazi malo prebrzo, ali svakako preporuka.
Hot Tub Time Machine (2010) 7,5/10, dobra komedija s dobrom pricom
The Social Network (2010) 8/10, zanimljiv film koji govori o tome kako je nastao Facebook.
Vrijeme je novac [eng. In Time] (2011) 7.5/10, originalna ideja koja je dobro pretvorena u film
Sin City - Meni najbolji film ikad, definitivno pomiče granice. Remek djelo.
Once Upon a Time in Mexico - Predobar film koji ima jadnih 6.3 na IMDB (Nastavak Desperadosa)
Sukiyaki Western Django - Meni je bia jako zabavan, a film je nadasve inovativan šta se razvoja fabule tiče
Ma jednostavno pogledajte SVE od Tarantina i Rodrigueza...
Da, nedavno sam gleda predobar film, Intouchables (Francuski). Baš predobar.
Watchmen - po meni najbolja ekranizacija stripa uz Nolanove Batmane
Naravno, tu je i Guy Ritchie sa Snatch i Lock, Stock and Two Smoking Barrels
TonySoprano said: Moja ocjena je 10/10. Jednostavno nema mane.
E sad baš da je 10 od 10... Čim Assfleck glumi ne može imat 10/10. Šta se tiče režije i scenarija, skidam kapu. Jeremy Renner je odličan.
filmovi od nolana (memento, the prestige, batman trilogija...)
brace coen (burn after reading, no country for old men...)
andersona (magnolia, there will be blood...)
aronofskog (requiem for a dream, pi, the fountain...)
takve stvari su mi po gustu. + kum 1, 2 pa i 3 za mene su nedodirljive dogme o kojima se nema sta raspravljati! :D
Contraband 2012 - vrijedi pogledati, krijumčari, dobra gluma, dobra radnja, ali pomalo me razočarao, tako da moja ocjena je 8,5/10.
Drive 2011 - nemojte gubiti vrijeme gledajući ovaj film, totalno sam razočaran, početak filma izgleda brutalno dobar, te nakon 20min gledanja filma totalna katastrofa. Ocjena za film je 3/10. Možda sam puno i rekao.
TonySoprano said: Drive 2011 - nemojte gubiti vrijeme gledajući ovaj film, totalno sam razočaran, početak filma izgleda brutalno dobar, te nakon 20min gledanja filma totalna katastrofa. Ocjena za film je 3/10. Možda sam puno i rekao.
Tony, imaš problem sa filmovima... NHF, ali Drive je jedan od top 5 filmova koji su izašli prošle 2-3 godine. Ryan Gosling je genijalan i film je jako inteligentno serviran gledateljima. Možeš reć da ti se ne sviđa, ali savjetovat ljude da ga nikako ne gledaju je pogrešno.
Ja svima savjetujem da ga svakako pogledaju i ne, nemojte očekivati "Brze i Žestoke" jer je ovaj film o svemu samo ne o jurcanju autima. Sigurno je bolji od Avengersa za koje sam siguran da će svi pogledati, a film je totalno smeće. Avengersi su Kino Klub, a Drive je... King Crimson :D
Ma gledaj nemoj me krivo shvatiti, ali one scene u filmovima su stvarno strašne, ne znam po meni je to horor, a ne akcija(nemoj zamjeriti :) ). Što se tiče glumačke postave ona je odlična, Ryan je super glumac, odlično je glumio kao i ostali u filmu, ali scene su mi prebrutalne. Jednostavno samo nasilje. On je jedan od top 5 filmova, i na IMBD-u ima visoku ocjenu, ali meni nikako nije sjeo. :(
Sutra budem pogledao onaj Project X 2012 - to je nešto tipa Hangover znači brutalna komedija, pa ostavim dojmove, inače u zadnje vrijeme nema dana da ne pogledam barem jedan, ako ne svaki onda barem svaki drugi dan. Lupim ga na projektor, zavalim se u fotelju i kao u kinu. :) ali volim i sa boljom polovicom pogledati neke romantične, tipa: The Notebook, The Vow, Remember Me, itd.. :D baš sam filmomanijak, zato sam i otvorio ovu temu, ali očito nas ovdje nema puno koji vole pogledati filmove ili im se jednostavno ne da ostavljati svoje dojmove, što me malo razočaralo. Ali uvijek se netko nađe da ostavi komentar i neku preporuku. ;)
TonySoprano said: ali očito nas ovdje nema puno koji vole pogledati filmove ili im se jednostavno ne da ostavljati svoje dojmove
Nije problem u tome, problem je kaj opcenito na ovom forumu ima 10-ak aktivnih clanova.
@Edge - nažalost totalno si u pravu. To je stvarno žalosno. A registriranih cca. 5-6k korisnika. Strava.
Budući da je ljeto i mnogi od nas imaju viška vremena preporučio bih i neke serije. Ne one tipične kao Game of thrones, House (koje su u svakom slučaju odlične, ali su poznate svima) ili slično, nego neke manje poznate poput "Suits". Serija ima dobru radnju, nije tipična odvjetnička serija i odlična glumačka postava. Isplati se pogledat. Također, White collar koja se nedavno počela prikazivat na HTV-u iako sam ju ja prije počeo gledati, serija je odlična.
Od serija, svakako Sherlock i Misfits :)
Entourage su valjda svi već pogledali pa neću ni spominjat :p
Battleship 9/10 - http://www.imdb.com/title/tt1440129/ Lockuout 6,5/10 - http://www.imdb.com/title/tt1592525/ Snow White and the Huntsman 7/10 - http://www.imdb.com/title/tt1735898/ The Hunger Games 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt1392170/ Sherlock Holmes: A Game of Shadows - 9/10 - http://www.imdb.com/title/tt1515091/
ovo su jedni od zadnjih koje sam pogledao. Lista je predugačka za sve filmove koji su ostavili dobar/loš dojam na mene.
Čekam The Avangers i Prometheus da budu dostupni na BLu pa da i to pogledam.
Edge said: Nije problem u tome, problem je kaj opcenito na ovom forumu ima 10-ak aktivnih clanova.
puno si i rekao. :) tuzno je sto u hr nema neke zivlje apple zajednice. jabucnjak je nesto malo zivlji, ali on je vise okrenut apple desktop korisnicima (trudi se biti), a mackorisnik bi kao trebao biti iOS community, ali mrtvo. isprika za OT.
John Carter (2012) odličan novi SF!