Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• vjeko
  • anamarijaikatarina
  • Salko
  • gleutar
  • Ficek
  • stanjkof
  • cyb
  • lvudric
  • Zafarano
  • brunno.classe
  • jose34
  • pech
  • User
  • Robery0900
  • atopuzov
  • jpenezic

Tko je online (0)

Koliko je diskovnog prostora dovoljno?
  • Evo razmišljm o kupnji Mac računala (u USA) odnosno Macbook Pro/Air i dvoumim se oko diskovnog prostora. Zanimaju me vaša iskustva koliko vam je dovoljno diskovnog prostora? Da li je 256GB SSD-a dovoljno ili je bolje 512GB SSD-a?

Koliko OS X zauzima prostora kao OS? Želim pokretati OS X i Wondows-e na dvije odvojene particije.

I zna li netko gdje se u HR može zamjenit ENG tipkovnica za HR sa normalnom return/enter tipkom a da nije pre skupo. Pitao sam u istyle i traže 1000kn što je po meni preskupo!

Post edited by Dottore at 2012-07-07 13:11:49
     iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display OSX
    (4) PC Windows 7, (1) virtual Windows XP
  • 12 Komentara sorted by
  • zasto ja nekad imam osjecaj da Josip samo trolla i pravi se debil da nas mackorisnike isprovocira :D ili je to jednostavno fake profil od nekog sa foruma, da nas zeza :P

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • Pa što bi to nijenjo. J sam sebi kupio stickere i naljepio na tipkovnicu na mjesta koja su potrebna i super par dolara

• Nije samo stvar hrvatskih slova, već return tipke. Želim europsku, a ne američku. Navikao sam na europsku i na engleskoj uvijek fulam return/enter. A i ne sviđa mi se ideja da imam naljepnice po tipkovnici...

Post edited by Josip R. at 2012-07-08 14:02:45
     iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display OSX
  • kako ces mijenjati tipkovnicu kad je u aluminij drukcije urezana? moraju ti onda cijelo kuciste minjenjati ili dati drugi mac? ccc

ako hoces hr tipkovnicu uzmi tu, ako ti ne smeta da je americka uzmi tamo. ako imas para ne moras o tome da razmisljas, ako ne, mislim da je par hiljadarki razlike osjetno po svacijem dzepu ipak...

inace danas sam vidio u istyleu retina mbp. sta da kazem, to je to. od kako imam retina na iphoneu i ipadu, sasvim mi je sad normalna stvar da to ima i mac :)

sad me jos zanima sta ce biti do kraja godine, hoce li izici retina thunderbolt display i po kojoj cijeni, pa cemo odlucivati tad. kako god okrenes do kraja ljeta retina mbp je moj ^^

• Josipe dragi ne mozes mijenjati gornji dio kucista, jer su ti macovi unibody, pogotovo kod novog MBP kod kojeg su sve komponente zaljepljene za to kuciste.

to bi znacilo da samo zadrze poklopac donji od tvog starog laptopa a tebi daju sve novo...

mislim da to sta kosta 100kn je tih par tipkica sa ščćžđ, i jos par evropskih sto ti zamijene - ne isplati se - opet ostajes sa svojim malim enterom :P

• E to možeš, ali onaj plan o zamjeni tipkovnice ti nije realan pogotovo ne za 1000 kn. A preko Apple store kod odabira šta želiš kupiti odabeereš tipkovnicu po svojoj želji. Hrvatsku

• ileo said: A preko Apple store kod odabira šta želiš kupiti odabeereš tipkovnicu po svojoj želji. Hrvatsku

Da ali bojim se da nema, možda treba baš tamo otići u Apple store i tražit da se naruči.

• pa ne kužim sad koja je razlika preko online store ili da baš moraš čovjeku u facu reć

• Phantom_Lord said: kako ces mijenjati tipkovnicu kad je u aluminij drukcije urezana? moraju ti onda cijelo kuciste minjenjati ili dati drugi mac? ccc

Da gledao sam po netu ide cijeli gornji dio kućišta novi sa tipkovnicom.

Phantom_Lord said: ako hoces hr tipkovnicu uzmi tu, ako ti ne smeta da je americka uzmi tamo. ako imas para ne moras o tome da razmisljas, ako ne, mislim da je par hiljadarki razlike osjetno po svacijem dzepu ipak...

Gledam u USA su cijene pristupačnije a i dobiš više za kod nas istu cijenu kod koje dobiš manje. Pre skupi su u HR.

Phantom_Lord said: inace danas sam vidio u istyleu retina mbp. sta da kazem, to je to. od kako imam retina na iphoneu i ipadu, sasvim mi je sad normalna stvar da to ima i mac

Ja bio prije koji tijedan i nisu ga imali. Je si bio u Areni ili Vlaškoj?

Ja se dvoumim između Air sa naručenom najačom konfiguracijom ili osnovni Retina Pro samo on mi ima malo SSD prostora. :P

• Phantom_Lord said: Josipe dragi ne mozes mijenjati gornji dio kucista, jer su ti macovi unibody, pogotovo kod novog MBP kod kojeg su sve komponente zaljepljene za to kuciste.

Da mislim da retina pro definitivno ne, ali Air i starije serije Pro da.

• Zna li neko da li se može kako naručiti u americi Mac sa HR tipkovnicom i da se tamo kupi? Kao što ovi u istyle naruče iz HR za svoj dućan u americi.

• ileo said: pa ne kužim sad koja je razlika preko online store ili da baš moraš čovjeku u facu reć

Pa nema HR tipkovnice u ponudi na web stranici, to je problem zato sam mislio da treba otići u Apple dućan i pitat.

Evo primjera. Dakle imaju samo opciju odabira tipkovnice na ENG, SPA, FRA i JAP.