Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6831)

• Dr Beast
  • mujagawudakhi
  • aki
  • Carp
  • Kuki
  • zipce
  • SasaW
  • X Sync
  • adriaguide
  • Hrco
  • Ozi50
  • njuskalo2401
  • ivanos2
  • mate
  • Ivana555
  • kriksy

Tko je online (2)

Gdje je najbolje kupiti Mac u HR?
  • Budući da moram otkazat put u USA za sad, zanima me gdje je najbolje kupiti Mac u HR - ZG? Čini mi se da iStyle ima najveću ponudu. Ima li drugih dućana da su jeftiniji? Gledao sam stranice Store ali nemaju nove Mac-ove u ponudi. Da li se isplati čekati sa kupovinom do devetog mjeseca, ima li kakvih onda popusta za početak škole i slično?

 iPhone 4  iPhone 4S  iPhone 5  iPad 2  MacBook Pro with Retina display
  • 61 Komentara sorted by
  • Jesam da, imao sam dva komada jedan za sebe i jedan taj za prodati, cijena je bila 16000kn. To mi je bratić dofurao iz US. Ali kada pogledaš već ako daješ toliko svotu novca, odmah ti je možda bolje dati malo više i imaš stroj(doslovno), ne kažem da je Air loš, ali ovo je ipak ajmo reći savršenstvo. Realno sada gledajući koji god model uzeo nećeš ga mjenjati najmanje 2-3 godine, jer neće biti potrebe, a biti će ti žao što nisi uzeo Retinu. Mislim barem bi meni bilo.

 RMBP 15" 2.3GHz i7(16GB RAM)
     iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Hej ljudi pale su cijene u iStyle!!!

Update: ipak je popust od 10% i traje još danas, pa ko ima para nek navali!

Post edited by Josip R. at 2012-09-28 14:05:14
  • Koliko znam Back to school akcija je bila do kraja lipnja. Trenutačno još imaš neke starije modele u iStyleu (na stranicama pod AKCIJA). Mislim da na te cijene možeš još dobiti 5% EDU popusta. Ja sam u lipnju kupio MBA 13", i5 1,7GHz, 128 GB, uz popust za stari model + EDU popust za nešto više od osam tisuća kuna.

MBA | iP4
  • Što nema Back to school sad kad počinje škola u 9-10 mj. ? Shvatio sam da su ti popusti početkom semestra, a ne...

Baš su điberi ako daju popuste samo na stare modele.

• Što se tiče akcije, koliko znam ona je bila u lipnju, kao što rekoh. Da li će biti i na jesen, to bi trebalo ispitati. Inače popusti (BTS i EDU) vrijede i za nove modele, ja sam kupio stari pa sam dobio dodatni popust.

MBA | iP4
  • koliko se ja sjecam prosle godine je bilo 12% popusta... tad planiram upecati rMBP ;)

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • @Phantom_Lord - šta će ti ta kršina? ;)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Ja sam sad kupovao MBA, istyle kad zbrojismsve popuste ispadne najjeftiniji. Dakle cijena za kes, pa sam dobio nekih 7% studentskog popusta ali nije bilo bts jer je taman istekao. No nema veze prek frenda sam uzeo na firmu pa je ispao ispod 8k kn.

• A jel uz BTS ide free Office za Mac?

Htio bi ostvarit oba popusta, BTS, EDU i na keš, jer bi možda narućivao jače komponente za MBA.

• @TonySoprano - jer mi je moj 2010 MBP malo zastario - nije da je spor, ima SSD i 8GB RAM, al hocu ja malo retine :D

Najvise bi me razveselilo kad bi izbacili i retina Thunderbolt Display sa puno novih mogucnosti, pa da sebi to iskombiniram ^^

• Ja bi volio vidjet RMBP 13" što prije!!! Jedino bi njega umjesto MBA 13" uzeo.

Post edited by Josip R. at 2012-07-27 18:36:37
  • Meni je RMBP tezak, ja pak cekam dan kad ce doci RMBA, to ce za mene biti savrseni stroj.

• Tommee said: Meni je RMBP tezak, ja pak cekam dan kad ce doci RMBA, to ce za mene biti savrseni stroj.

Uff da. Neki čak govore da će do godine, jer ako Apple izbaci samo RMBP 13" onda će im opast prodaja MBA pa moraju izbacit i RMBA budući da bi pro 13" bio dosta lagan. Ako kupim Air ove godine, i iduće izađe Retina Air, bit ću ljut na Apple ali odmah ću prodati stari Air i kupit novog sa retinom. :D

• Budi siguran da ce sa vremenom svi Macovi imati retina display. pitanje je samo vremena. sad ti mozes cekat do kad i koliko hoces...

• Da to je ono najgore, čekanje. Da barem Apple radi para ne komplicira stvari te da je odmah izbacio sve sa retinom.

• Ima li tko iskustva sa kupovinom preko eBay-a?

• ne vjerujem da se isplati, ni da je sigurno... plus carine i pdv mi mogli biti visoki

• Carine na tehniku nema. Samo PDV.

• ima ako dolazi van EU

• Ja sam uzeo iMac u Finderu,ali sam ga uzeo na BIH putovnicu od kolege i dobio sam preko 2000kn povrata poreza.

iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 5
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • Imam kolegu koji ima dvojno državljanstvo HR i SLO pa bi mi mogao tamo naručiti. Onda bi mogao ostvart povrat poreza ili? Ne kužim se baš puno u te stvari.

• @Salko - svaka ti čast, dobro si se snašao. :)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Uf pogledao sam novi retina Mac kako izgleda uživo i sviđa mi se. Retina ekran je super ali ne nešto što prijeko potrebno moram imati, a i onako će postat standard za par godina. Sviđa mi se kako je lagan s obzirom da se radi o 15". Uspoređujući ga sa ne retina 15" reza ipak bode oči, ali kad napravim usporedbu sa 13" ekranom sa Air-a onda se na njegovoj rez. toliko ne primjeti razlika u odnosu na retinu. Zato mislim da definitivno uzimam Air.

Ali žao mi je da su kod nas cijene visoke, pa vjerojatno neću ići na nadogradnju SSD-a na 512 GB već ću uzet 256 GB. E sad nadogradio bi mem. sa 4 na 8 GB, ali nisam siguran da li da nadogradim i proc, što mislite i5 ili i7 da li se isplati nadograđivati?

Moram naglasit da sam se ugodno iznenadio sa djelatnicima u iStyle, bez predrasuda su mi davali savjet da ako mogu da si probam sam iskombinirat nabavku iz vana. I napravili mi ponudu za slučaj da se odlučim za kupovinu kod njih.

I evo ako nekoga bude zanimalo dakle tražio sam dvije ponude da vidim koliko bi koštale dvije opcije nadogradnje jače verzije MacBook Air 13".

Pa tako: 1.8GHz Intel Dual-Core Core i5, Turbo Boost up to 2.8GHz 8GB 1600MHz DDR3L SDRAM 256GB Flash Storage Backlit Keyboard (English) & User's Guide

bi koštao: 14.763,16kn

i sljedeća konfiguracija: 1.8GHz Intel Dual-Core Core i5, Turbo Boost up to 2.8GHz 4GB 1600MHz DDR3L SDRAM 512GB Flash Storage Backlit Keyboard (English) & User's Guide

košta: 18.243,42kn

Cijene su za kupovinu na karticu. Moguće je ostvariti popust na gotovinu od 5% i na EDU isto 5%.

Post edited by Josip R. at 2012-08-04 08:17:46
  • Ti nisi svoj , (bez uvrede) piknuo bi tu retinu bez razmisljanja i nemrem vjerovat da netko ne bi kad vec uzima za istu cijenu.

• Josip R. said: Ali žao mi je da su kod nas cijene visoke, pa vjerojatno neću ići na nadogradnju SSD-a na 512 GB već ću uzet 256 GB.

@dudum ne znam koji dio nisi razumio ovog dijela teksta. Dakle neidem na opciju nadogradnje SSD-a, samo rame i možda proc. Cijenu nadogradnje SSD-a sam samo naveo ako nekoga zanim da zna. 18 soma kuna mi je ipak previše dati za laptop da je neznam kakav.

Post edited by Josip R. at 2012-08-04 08:39:40
  • Da kupujem laptop za igrice onda bi i uzeo retina model, ali nisu mi igrice prioritet, a vidio sam po YouTube da novi Air vrti dosta novih igara na nekim srednjim postavkama i meni je to ok. Već imam PC mašinu koja vrti igre na max. tako da mi ne treba ultra jak laptop.

• Neces bas igrati na intel HD4000. moguce je, al neces :P

inace mislim da ti je sasvim dovoljan low end MBA 13", 128GB SSD je sasvim dovoljno, vjeruj mi

• Phantom_Lord said: inace mislim da ti je sasvim dovoljan low end MBA 13", 128GB SSD je sasvim dovoljno

Mislim vrtit više od jednog OS-a.

• Phantom_Lord said: Neces bas igrati na intel HD4000. moguce je, al neces

Bogme sad kad u 9 mj. Star Wars MMO postane free to play ću se igrat. :-)

Post edited by Josip R. at 2012-08-06 16:52:40
  • @Josip R. - po meni je bolje i logičnije onda već kada daješ tolike novce da uzmeš RMBP 15".. ali opet svatko ima svoj ukus i mišljenje.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • TonySoprano said: @Josip R. - po meni je bolje i logičnije onda već kada daješ tolike novce da uzmeš RMBP 15".. ali opet svatko ima svoj ukus i mišljenje.

20 000kn mi je previše, čak imam tolko para (ušteđevine) ali mi je previše, išao bi max 15 - 16 000 kada bi bila ponuda osnovni model + magic mouse.

Post edited by Josip R. at 2012-08-07 15:55:24
  • @TonySporano ako se ne varam ti si prodavao 15" retina za 16000?

• Ma bilo bi lijepo imat retinu ali da je 13", 15" mi je velik laptop bez obzira što je lagan i tanak. A i skupo mi je. Kada počnem razmišljat o retina modelu kao jakom stroju opet mi se počinje vrtit po glavi kako bi ga onda koristio i za igre, a onda bi htje da može vrtiti sve na high ili max, što ne može i onda mi je žao para. Naprosto mi je to pre skupo dati toliko para za nešto na čemu ću samo osnovne stvari + nešto programiranja raditi. Stvarno je šteta da Apple nije odmah izbacio 13" pro retina i air također.

• Retina model bi uzeo samo uz neki veliki popust. Još neću uzimat Mac do 9 - 10 mj. dotle ima vremena za neke akcije ako budu u iStyle. A i treba mi ostat nešto para za novi iPhone ako me zainteresira i još tu i tam neke sitnice.

• Hm, da.. ne znam ja možda da sam na tvome mjestu trenutno naravno ako ti toliko nije hitno, ja osobno vjerujem da će Apple izbaciti možda Early modele nagodinu sa 13-icama Retinom, ali u svakom slučaju mislim da će sljedeće godine svi modeli biti sa Retinom, pa ako baš tolika hića nije onda bi se strpio pa makar i godinu dana, jer to ne kupuješ svakih 5 mjeseci. Dosta je nezgodno predviđati situaciju sa Apple-om kad ne znaš šta će biti, milijun glasina..

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • TonySoprano said: Hm, da.. ne znam ja možda da sam na tvome mjestu trenutno naravno ako ti toliko nije hitno, ja osobno vjerujem da će Apple izbaciti možda Early modele nagodinu sa 13-icama Retinom, ali u svakom slučaju mislim da će sljedeće godine svi modeli biti sa Retinom, pa ako baš tolika hića nije onda bi se strpio pa makar i godinu dana, jer to ne kupuješ svakih 5 mjeseci. Dosta je nezgodno predviđati situaciju sa Apple-om kad ne znaš šta će biti, milijun glasina..

Pa to je ono najgore da znam sa sigurnošću onda bi čekao. Nisam pametan. Govorilo se da bi pred kraj godine izašao 13" pro retina, a onda si ja razmišljam da je logično da onda ubace retinu i u air modele jer bi im inače pala prodaja, zar ne? Kažem kada bi znao da će do kraja godine doći ili nedugo nakon nove godine strpio bi se.

• Evo sad kad malo ponovno proguglam vidim da se spominje da bi Apple mogao predstavit čak na jesen 13" retina pro i nove iMac-ove, ali to mi je sumljivo, ali možda to objave ili nas iznenade uz novi iPhone, bilo bi super da to stave za kraj pod "još jedna stvar" ali ako se ne varam to je Steve Jobs koristio pa onda ništa od toga.

Post edited by Josip R. at 2012-08-07 16:50:48
  • Sumnjivo mi je to malo da će sa novim iPhone-om izbaciti i 13" modele sa Retinom, iskreno ne vjerujem, ali na proljeće one Early modele mislim da će tada to biti to, jer ove godine su izbacili samo jednu liniju, nisu kao prošle proljeće - jesen.. pa bi to možda bilo to. S njima nikad ne znaš. :)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • TonySoprano said: Sumnjivo mi je to malo da će sa novim iPhone-om izbaciti i 13" modele sa Retinom, iskreno ne vjerujem, ali na proljeće one Early modele mislim da će tada to biti to, jer ove godine su izbacili samo jednu liniju, nisu kao prošle proljeće - jesen.. pa bi to možda bilo to. S njima nikad ne znaš.

Da ali proljeće je dddaaaaleko i onda još da dođe u HR. Do sad nije bio problem čekat kad nisam imao para, a li sada svrbe u đepu, a već dugo priželjkujem Mac. Isto ako naleti nešto važnije od računala onda neću imat više para.

• Da imam veću plaću onda me ne bi bilo toliko briga. Ovako trebam dosta štediti. :P

• Ma znam da je daleko proljeće, ali onda možda bolje sada tj. kada bude neka veća akcija kupiš najosnovniji model 13-ice Air ili Pro i onda čekaš proljeće/jesen da izbace Retinu u 13-ice, a ovoga tada prodaš, ne bi trebao jako puno izgubiti, ipak to je Apple, drži cijenu i nakon 2-3-4 godine.. a ovo ti neće proći niti godinu dana.. na tebi je šta ćeš i kako ćeš, mi smo ovdje samo da ti pomognemo u odluci. ;)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • ja sam pocetkom godine zamalo uzeo 13" MBA. pare me svrbile isto kao i Josipa, al sam se strpio i krajem ljeta uzimam rMBP - najbolji mac koji je apple napravio

• Ja sam se nadao da će cijela linija biti Retina, i planirao sam ubosti 13" Pro, ali ispalo je ovako kako je, ali svejedno mi nije žao što sam uzeo 15"-icu, jer vrijedi svake lipe + što sam ga riješio iz US gdje je itekako jeftiniji + još neki njihovi popusti.

@Phantom_Lord - imaš sreće što nisi uzeo Air-a, vjeruj da bi ti sada bilo itekako žao. ;)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • @TonySoprano - samo me zanima sta je u planu za slijedecu generaciju, samo spec bump, ili neke nove stvari, da isprave dječje bolesti od prvog modela.

al s obzirom na to da imam 2010 MBP i7 sa 2 jezgre (i dalje jako brz, zbog SSD-a) i zastarjelom grafikom, nesto novo bi stvarno htio imati :) zvuci super, quad core, kepler, retina, SSD

svrbe me i pare :D

• @Phantom_Lord - ja da sam na tvome mjestu možda ne bih ni mjenjao taj tvoj model još godinu dana, pa uzmeš sljedeće jeseni neki model. Ali opet kad svrbe novci. Jel? ;)

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • a sta ces, sad kad god idem u arena centar, ne smijem otici u istyle, jer ako pogledam rMBP dođem u iskušenje da ga kupim :) al opet jednako me toliko zanima sta bi moglo za pola godine izic... sad bi trebali negdje pocetkom 2013 refresh napraviti...

• Haswell - sljedeća generacija intel cpu-a bi trebala izaći između 3 i 6 mjeseca sljedeće godine (ako ne bude kasnjena). Ako će biti kao do sada možeš ocekivati da će Apple nove notebooke izbaciti mjesec dva nakon toga, onda jos mjesec dok dođu u HR. Tako da sto se tiče 15" modela vjerojatno neće biti ništa prije sljedećeg ljeta, eventualno 13 retina na jesen

• @pully - mislim da je to netočan podatak što si rekao, jer koliko vidim da će već ove jeseni izaći Haswell, evo ti dolje link pa pročitaj.

http://www.bug.hr/vijesti/haswell-idf/117680.aspx

Ja vjerujem u 2013 Early modele da će sigurno biti izbačeni, i da će cijela linija biti Retina. I 13" i 15".

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • Predstavljanje je jedno, pustanje u prodaju i dostupnost drugo, googlaj si Intel road map pa vidi

• Ma sve je meni jasno, već ne vjerujem ako će ga predstaviti ove jeseni da će maltene čekati godinu dana na predstavljanje. Vjerovatno će ga do 3 mjeseca i izbaciti na tržište. Moje osobno mišljenje da se ne nađeš uvrijeđen.

 iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G