Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• borostef
  • prcela
  • tkotikrivkristijan
  • zeljkofilipin
  • dpeji
  • mackkris
  • smurfastic0
  • wilijam
  • Oblique
  • gadafi
  • cdnm
  • theoblak
  • DjBeNI
  • bsevo
  • fulek
  • icanic

Tko je online (0)

iMac Servis na području PGŽ
  • Zanima me znate li neki dobar servis na području Primorsko goranske županije? Konkretno, treba mi ugraditi SSD u iMac. Mislio sam da je jednostavno kao ugradnja u MBP,ali sam se iznenadio koliko je komplicirano! :D Dobio sam jednu ponudu od 500kn, ali kada uzmem u obzir da sam SSD platio 600kn mi se i ne isplati baš toliko davati.

• 6 Komentara sorted by
  • Mislim da je 500 kn stvarno previse. Recimo neka je 2.5" to 3.5" bracket nekih 100-injak kn, znaci tip ti trazi 400 kn za posao od pola sata. Nekakva normalna cijena bi bila max. 200 kn, sto je jedan radni sat prosjecnog PC servisa.

Moj savjet ti je probaj sam, nije toliko komplicirano. Ne znam koji iMac imas, ali imas tutoriale za sve na iFixit.

Post edited by songoku at 2012-07-28 18:30:12
    MacBook Pro 8.1
    The new iPad Wi-Fi 16GB
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Ako je novi imac ima tu i 2 sata posla!

• Nije baš jednostavno, i trebaju dijelovi koji se moraju naručiti, pogotovo ako je kako @CooL kaže, noviji imac, ja sam ugrađivao u mid 2010 i oko 1200kn je ispalo + ssd

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • ja sam nedavno dao ugraditi OWC 240GB disk (sa kupljenim 2,5" to 3,5" konverterom) u FileX u ZGu (mac je pod 3.god jamstvom pa ga nisam htio otvarati).

Pola sata posla gore 420kn (s PDVom). Nije malo pošto je disk bio oko 2200 sa PDVom, ali garancija je tu u pitanju i nisam htio riskirati sa time.

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • therrlu said: Nije baš jednostavno

Pa nisam reka da je jednostavno, ali nije ni toliko komplicirano.

CooL said: Ako je novi imac ima tu i 2 sata posla!

Minja sam HDD na 24" Early 2009 i na 21.5" Mid 2010 i trebalo mi je nekih 40-ak minuta, za 2 ure bi skoro moga jos i klonirati stari HDD na novi.

Inace radim u PC servisu, ali radimo i Mac-ove i do sad smo uvik naplacivali HDD + 1 radni sat. Stvarno ne vidim razlog zasto bi 1 radni sat PC servisa bio 200 kn, a Mac servisa 400 kn.

MacBook Pro 8.1
    The new iPad Wi-Fi 16GB
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Hvala na odgovorima. iMac je 21.5" Late 2009 model. Još ću malo razmotriti ponude pa ću vidjeti šta i kako! :D