ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Ako se sje*e jedan connection point na matičnoj (točnije iznad spoja lock buttona sa maticnom), dali se što desi?
Ja sam slucajno "odvalio" jedan, ali sve mi funkcionira i radi savršeno. Zna li netko posljedice tog djela?
Hvala svim znalcima i majstorima.
OK, hvala. Onda kada mi stignu svi dijelovi, poigram se s time. Još se čujemo. tnx. ;)
Pa u principu nemora ništa strašno biti, ako mobitel radi normalno znaći da i nisi nešto previše zeznuo. Bilo bi preciznije da staviš točno sliku toga, ali bitno da ti sve radi.
Kada ga otvorim, slikam pa stavim sliku.
Uglavnom sve mi funkcionira, ali prije par dana sam updateao sa 5.0.1 na 5.1.1, kako bi napravio jailbreak ... Bilo mi je dosadno pa sam se htio malo igrati sa cydiom i svim onim tweakovima, ali telefon se je užasno dugo boot-ao, znači trebalo mu je 3x duže da se upali, baterija se puno više trošila, a od jailbrakea nisam imao neke koristi, jer sve app kupujem, pa sam ga opet vratio tj. napravio novi restore.
Sada sam primjetio da ne radi proximity sensor. Probao sam nekoliko puta restore, pošto mislim da je do software-a, ali i dalje ne radi. Onda sam probao i jedan trik sa zatamljenom samoljepljivom trakom, ali i dalje ne radi.
Ne znam što se desilo, ali pričekati ću da dođe iOS6 i vidjeti dali je do softwarea. Ako ne, znači da je vrlo moguće da je otišao proximity. Sada sam i na ebayu naručio "rubber sticker", kažu da to pomaže i ispravlja problem kod problema sa proximity-ima, ali mislim da je to (kao i trik sa samoljepljivom trakom) za one koji imaju problem od početka.
Također, kupio sam novi proximity, pa kada sve isprobam, ako vidim da i dalje ne radi, promijenim senzor, iako mi se to neda, jer je to najgori posao. Stvarno morasš sve rastaviti.
Mijenjao sam flex cable na home buttonu jer mi je home button prestao raditi i to je užas. Ali sam uspio i sve radi.
Uglavnom, želim reći da mi je proximity radio do upgrade/jailbreak/restore. Znači da nije do tog connection pointa, jer mi je ovih dana sve radilo normalno, a radi i sada.
'ajd, stavim sliku kada budem radio na proximity senzoru.
Vezano za proximity sensor. Nije ti do software-a u 99% slučajeva, jer ako si napravio restore i dalje ne radi proxy onda je do sensora ili u rjeđem broju slučajeva do matične. Ovaj rubber sticker je nužan, jer inače u malom broju slučajeva to radi bez njega jer se radi o jako osjetljivom dijelu. Sad je sljedeći problem u tome od koga ćeš naručiti taj proxy sensor, to je jedini dio kod kojeg sam imao jako lošeg iskustva, npr. od 5 komada 1 je radio dobro, svi ostali su bili s tvorničkom greškom a kupljeni su od 5 različitih prodavača. Ne moraš sve rastaviti, display i touch možeš ostavit dok mjenjaš proximity sensor. http://www.iphoneservisvarazdin.com/
Znači kažeš da nemože biti software u pitanju? Iako sam ga jailbreak-ao prije nekoliko dana? Inače mrzim JB i nikada to ne radim, ali mi je bilo dosadno, tj. iPhone mi je malo dosadio, pa sam krenuo u igru sa tweakovima, a znam da kada se jailbreaka, da se tamo instalira svašta u telefon, tj. sofwarski se dobrano uzdrma.
Čudno mi je kako je samo riknuo nakon skoro 2 godine rada... :/
ako napraviš restore i dalje ostane isti problem, onda nije problem u software-u bez obzira što je prije bio jailbreak-an. Problem je ili u proximity sensoru ili u matičnoj.
Vidiš, nekada je dobro odgovoriti na temu iako nisi siguran o čemu se radi ili ne znaš o čemu se radi, jer ću zato sada, zahvaljujući tome, poslati tebi iPhone na diagnostiku, pa možda i na popravak, pa ćeš si ti staviti koju šušku u džep.
Čujemo se ovih dana za besplatnu diagnostiku čim nađem zamjenski telefon ;)
Hvala. ;)
Mogu ja pitat nesto, puko mi je ekran i narucio sam s ebaya novi, pregledo uputstva, sve skidao i stavljao redoslijedom na stranu, Medjutim kad sam vracao limic od wifi antene onaj gore, donji saraf mi se vrtio u mjestu, odnosno matica se odvojila od maticne ploce pa je saraf imao lufta (znaci na maticnoj ploci s lijeve strane desni saraf, u uputstvima na netu je žutom bojom oznacen), uzmem ja cjenofix i zakeljim maticu nazad i zasarafim lagano i sklopim sve, ekran radi, touch isto sve pet, sretan ko malo dijete i odem se spojit na kucni wifi radi updatea kad ono wifi zasivljen. Da li je to zbog te matice ili se nesto drugo razmrdalo? probao sam vise puta skidat lim taj kao radi signala al nije do toga
Prvo, moram priznati da stvarno imate hrabrosti upuštati se u popravak iPhone-a a da se ne bavite time. Drugo, Taj šrafic koji se odvojio od matične nebi trebao brinut ljude jer taj jedan šrafić ništa ne znaci a zna se dogodit nerjetko da se odvoji i neda se više zašarafit. Treće, veći je problem u cjenofixu, to nikako nejde blizu matične, od toga moraš bježat kad operiraš sa matičnom, i da, moguce da je zbog toga WIFI zasivljen ako ti je otišlo malo sa strane i napravilo negde štete.
A sta ces, popravio sam frendovima vec nekoliko ekrana i nikad nista, i meni se to govno odvoji... sad gledam i ta matica ima kontakte i sa donje i sa gornje strane, tako da necemu sluzi a ne stoji u mjestu i ne znam kako ju pricvrstit. Doduse to sam rastavljao prije par mjeseci pa sad vise ne znam ni di mi je matica....
da nosim u iklinik?
ne kuzim kako uspijete rastaviti a da poslije nemozete sastaviti sve kako je bilo. rastovao sam xxx iphonea 4/4S i uvjek sve super funkcioniralo. malo osjecaja dodajte kad ves sami budzite po tom. a to da vijak ne treba,,,hmmm vjerovatno ga nebi stavili tu da nije potreban.