Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• zorkajovanovic
  • zaki23
  • SkiSan
  • GoldenBrown
  • TataSinke
  • FRAGMENTmultimedija
  • tequilla_HR
  • mafijaš
  • Vedegoo
  • andela
  • Oblique
  • nix1001
  • darmar80
  • kraguljgoran
  • ecvis17
  • JiXaW

Tko je online (0)

održavanje osa?
  • dakle vidim da ima programcica za defragmentiranje itd...

pa me zanima dali vi i ako da koje takve programcice koristite?

antivirus maybe?

thx
    pozz
    Post edited by Unknown User at 2008-07-14 09:30:15
  • 5 Komentara sorted by
  • tu i tamo zvrtim onyx da popravi ako se kaj strgalo itd, jednom sam neki antivirus skinuo tek iz znatizelje.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Antivirus ne treba kao ni defrag jer to radi sam sistem (eventualno ako si teski profic i radis sa ogrooomnim video fileovima)
    Sto se tice nekog posebnog odrzavanja na OSXu to stvarno nije potrebno, kao sto Sbogadi kaze Onyx ako se nesto sje... i u principu to je to, eventualno bi preporucio Macaroni kojeg ja koristim ili Cocktail koji ima istu svrhu (izvrsava ugradjene Cron scripte koje se inace ne izvrsavaju ako stroj nije upaljen preko noci). Takodjer najcesce izvrtim repair permissiona prije i nakon sistemskog updatea i to je sve od mog odrzavanja ali znam da vecina ljudi ne radi apsolutno nista i nemaju nikakvih problema.
  • A kako ukloniti program, koji nema neki svoj uninstall a ocito ima vise toga po kompu osim fajla u Applications folderu?
    TIpa ja sam za probu instalirao neki WD backup program dok sam ga pokusavao namjestiti da ga leopard prepozna .. i sad kad ga zelim maknuti ... nema neki svoj uninstall, i maknuo sam ga iz applicationsa sa AppCleanerom i on je i nasao neke njegove dodatne fileove ali mi je gore u meniju jos uvijek njegov notification ...i prek growla me svako malo podsjeti da nemam ustekan externi HD? I sad kako da to maknem? :roll:
    Tnx
  • Eh. ocito appcleaner ne radi kako bi trebo :? Si probo AppZapper?

A ja kad se sjetim pokrenem repair permisisons, al i kad se ne sjetim sve radi ok kao sto MoschuS kaze :) Na Tigeru sam koristio Onyx, al sam se ulijenio :D
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • said:

A kako ukloniti program, koji nema neki svoj uninstall a ocito ima vise toga po kompu osim fajla u Applications folderu?
    TIpa ja sam za probu instalirao neki WD backup program dok sam ga pokusavao namjestiti da ga leopard prepozna .. i sad kad ga zelim maknuti ... nema neki svoj uninstall, i maknuo sam ga iz applicationsa sa AppCleanerom i on je i nasao neke njegove dodatne fileove ali mi je gore u meniju jos uvijek njegov notification ...i prek growla me svako malo podsjeti da nemam ustekan externi HD? I sad kako da to maknem? :roll:
    Tnx

napravi spotlight search za taj wd backup i pobrisi sve vezano za njega
    meni hazel sad cisti programe, od ostalih programa za odrzavanje, trenutno nista, onyx nisam odavno pokrenuo
    ja bi rekao da je najbolje odrzavanje raditi non stop na macu:) i nemojte ici ispod 10-15% slobodnog prostora na hdd-u