Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6831)

• smile
  • cromen
  • Kikachica
  • Pandurantt
  • Afrodita
  • icanic
  • Milkyinki
  • mopsy
  • Oblique
  • Carp
  • luciferred
  • FRAGMENTmultimedija
  • mackkris
  • juricaciruj
  • switcher7
  • Vedo

Tko je online (2)

I ja hoću Maca!
  • bok svima.
    evo vam još jednog isfrustriranog, neostvarenog macovca. ;)
    još uvijek nisam uspio složiti kombinaciju (financijsku, naravno) za prelazak na mac, pa zasad razmišljam o tome da ga barem probam staviti na svoj pc.
    konfiguracija mu je sljedeća, pa me zanima kakve su mi realne mogućnosti za to:
    (Sharkoon Rebel9 Economy, black)
    MSI KT3 Ultra2 Series: MS-6380E (v1.X) ATX Mainboard
    AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+, 2.11 GHz
    2 GB RAM
    NVIDIA GeForce 8600 GTS/256 MB
    500 GB HDD
    ili bi ga trebalo malo nadograditi?
    šta kažete?
    pozdrav.
    Post edited by Unknown User at 2008-07-21 14:29:57
  • 5 Komentara sorted by
  • Dobrodošao!
    Ma nije ti neki problem skinut Mac osX sa neta. Provijeri ovdje svoje konfiguracije dal Mac osX može na AMD.
    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.0

Ja sam skinuo bio 1. put frendu jedan Mac osX Leoprad za AMD, pa nije ni čudo zašto mu nije valjalo kad nije imao AMD onda je skinio kalyway koji mu odlično radi... Ja imam MAcPro meni također Mac os radi odlično, Malo me muće programi al snaći ću se ja...

Pozdrav
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • bok.
    hvala na odgovoru, ali nisam uspio ništa skužit na tom linku. postoji li neki jednostavniji način da saznam odgovor na svoje pitanje? nisam informatičar, ne kužim se u hardware... :oops:
  • Ako se ne kuzis i ni si na "ti" sa tim sa tim stvarima preporucujem ti da zaboravis instalaciju jer najcesce nije bas trivijalna. Radje ustedi neku lovicu, prodaj stroj i uzmi nekog rabljenog Maca za pocetak ;)
  • said:

Ako se ne kuzis i ni si na "ti" sa tim sa tim stvarima preporucujem ti da zaboravis instalaciju jer najcesce nije bas trivijalna. Radje ustedi neku lovicu, prodaj stroj i uzmi nekog rabljenog Maca za pocetak ;)

potpis
  • da, to mi je naravno bila prva opcija, ali postoji i mogućnost da u neko dogledno vrijeme uspijem uzet novi, pa sam se u međuvremenu htio upoznat s os x-om. kad smo već kod toga, mislite li da mi se isplati uzimat novog (po sistemu "novo je novo") ili bi mi bilo jednako dobro uzet polovnog koji bi me došao cca 50% jeftinije, što je velika razlika? govorim o iMacu 20'', recimo. koristio bih ga za prijelom, obradu fotki i sl. tip grafike, ali ništa profesionalno i posebno zahtjevno.

ne bih se ja igrao s instalacijom nego bih našao nekoga tko bi mi to napravio (imam i neke kandidate), ali me zanimalo prvo koliko je to s mojom konfiguracijom moguće, tj. koliko bih ju trebao osvježiti da dobijem pogodnije uvjete za instalaciju os x-a.