Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• andela
  • mačak
  • deYo
  • Ivana555
  • CooL
  • nikolina
  • MrNice
  • zhirafica
  • Jonny018
  • calamityemily
  • wilson
  • tequin
  • TataSinke
  • luciusorg
  • selma
  • Vedo
  • sbogadi
  • t_i_n_a
  • Keulana
  • zaki23

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Steve Jobs ?!
  • evo zanima ak neko nes zna o zdravlju steve-a jer nes citam po apple insideru da je zavrsio na operaciji , uglavnom nisam nis skuzio jer mi je engleski hrapav ,pa ak neko zna nes konkretno i o cem se spekulira nek slobodno javi ;)
    Post edited by Unknown User at 2009-07-31 23:00:27
  • 20 Komentara sorted by
  • Koliko ja znam 2004 godine mu je bio dijagnosticiran karcinom gušterače kada je i operiran tzv. Whipple zahvatom kada mu je odstranjena većina želuca i duodenuma dok se jednjak spojio direktno sa tankim crijevom. Zbog toga naravno ima problema sa prehranom, a i on se drži posebne veganske dijete pa je zato onako mršav. Zahvat koji je sada učinjen prema njima je učinjen upravo zbog tih problema sa prehranom a ne zbog recidiva karcinoma kao što su neki pretpostavili kada su ga vidjeli onako mršavog na WDC-u u 6. mjesecu. Međutim on je inzistirao da je njegovo zdravlje njegova osobna stvar i nije želio o tome razgovarati čime dioničari apple-a nisu baš zadovoljni.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
     iMac | iPad | iPhone
  • Ja sam se sledila kad sam vidjela kako je mršav na zadnjem keynote-u.
    Ako netko zna nešto više, Doture ti nam možeš stručno objasniti, mada si u dobrom dijelu to sad i uradio.

Bez obzira šta misle ljudi o njemu ja se najiskrenije nadam da će još dobar broj godina biti živ i aktivan
    :)
  • "Dottore" said:
    Koliko ja znam 2004 godine mu je bio dijagnosticiran karcinom gušterače kada je i operiran tzv. Whipple zahvatom kada mu je odstranjena većina želuca i duodenuma dok se jednjak spojio direktno sa tankim crijevom. Zbog toga naravno ima problema sa prehranom, a i on se drži posebne veganske dijete pa je zato onako mršav. Zahvat koji je sada učinjen prema njima je učinjen upravo zbog tih problema sa prehranom a ne zbog recidiva karcinoma kao što su neki pretpostavili kada su ga vidjeli onako mršavog na WDC-u u 6. mjesecu. Međutim on je inzistirao da je njegovo zdravlje njegova osobna stvar i nije želio o tome razgovarati čime dioničari apple-a nisu baš zadovoljni.

Kolko znam ( a ne znam puno) karcinomi gušterače su iznimno teški sa velikom stopom smrtnosti, njemu je dijagnosticiran vrlo rijedak oblik raka gušterače "islet cell neuroendocrine tumor", koji ima veliku stopu preživljavanja i operabilan je. Uglavnom čini se da je Steve imao "opaku sreću" u nesreći. I nadam se da će sve proći ok.
  • "Luka" said:
    Kolko znam ( a ne znam puno) karcinomi gušterače su iznimno teški sa velikom stopom smrtnosti, njemu je dijagnosticiran vrlo rijedak oblik raka gušterače "islet cell neuroendocrine tumor", koji ima veliku stopu preživljavanja i operabilan je. Uglavnom čini se da je Steve imao "opaku sreću" u nesreći. I nadam se da će sve proći ok.

Istina, većina pacijenata sa karcinomom gušterače umire vrlo brzo (3-6 mjeseci) uglavnom zbog toga što je tumor u početku bolesti asimptomatski tj. nema nikakvih specifičnih znakova bolesti sve dok se ne razviju metastaze kada je već kasno. Neuroendokrini tip tumora je rijeđi ali je isto jako maligan i isto se češće otkrije kada je već metastazirao ali se razlikuje po tome što najčešće nije asimptomatski nego sam tumor luči hormone koji onda uzrokuju različite simoptome (proljevi, ulkusi, poremećaj glukoze u krvi..) koji nam mogu omogućiti raniju dijagnozu i naravno bolju prognozu i veći postotak preživljenja.
     iMac | iPad | iPhone
  • "Dottore" said:
    [quote="Luka"]Kolko znam ( a ne znam puno) karcinomi gušterače su iznimno teški sa velikom stopom smrtnosti, njemu je dijagnosticiran vrlo rijedak oblik raka gušterače "islet cell neuroendocrine tumor", koji ima veliku stopu preživljavanja i operabilan je. Uglavnom čini se da je Steve imao "opaku sreću" u nesreći. I nadam se da će sve proći ok.

Istina, većina pacijenata sa karcinomom gušterače umire vrlo brzo (3-6 mjeseci) uglavnom zbog toga što je tumor u početku bolesti asimptomatski tj. nema nikakvih specifičnih znakova bolesti sve dok se ne razviju metastaze kada je već kasno. Neuroendokrini tip tumora je rijeđi ali je isto jako maligan i isto se češće otkrije kada je već metastazirao ali se razlikuje po tome što najčešće nije asimptomatski nego sam tumor luči hormone koji onda uzrokuju različite simoptome (proljevi, ulkusi, poremećaj glukoze u krvi..) koji nam mogu omogućiti raniju dijagnozu i naravno bolju prognozu i veći postotak preživljenja.[/quote]

Uglavnom izgleda da su mu na vrijeme dijagnosticirali rak. Mislim da se čak u nekoliko navrata taj neuroendorkini spominje u House MD, tako sam ga i zapamtio.
  • Ovaj thread mi je presmjesan, (btw nisam znao da je dottore zaista dotore) gledam dr housea - avatara kako dijagnosticira bolest od Jobsa na MacKorisniku, i raspravlja s lukom o bolesti ... hihi.
  • :lol:
     iMac | iPad | iPhone
  • Meni je naš DotTore super, ljubazan i pristojan!
    Opravdava svoju titulu...
    Na drugom forumu ima neki lik koji nosi isti avatar a takva je prostačina :lol:

Zato obožavam čitat ovog Dottore-a :roll:

I zašto ne bismo imali stručno objašnjenje o tome što je točno Stivu pa je tako mršav, to je baš genijalno!!!
  • "performita" said:
    Meni je naš DotTore super, ljubazan i pristojan!
    Opravdava svoju titulu...
    Na drugom forumu ima neki lik koji nosi isti avatar a takva je prostačina :lol:

Zato obožavam čitat ovog Dottore-a :roll:

I zašto ne bismo imali stručno objašnjenje o tome što je točno Stivu pa je tako mršav, to je baš genijalno!!!

ha ha, i ja znam jednog fejk dr. housea sa jednog drugog foruma koji je stvarno seljačina. thumbs up za naseg. :traži prikladan smajlić:
  • Prema pisanju 24 sata ovako stoje stvari:
    "
    Suosnivaču i izvršnom direktoru tvrtke Apple, Steveu Jobsu, prije dva mjeseca je, prema pisanju Wall Street Journala, presađena jetra. Operirali su ga u Tennesseeju. Jobs se dobro oporavlja i krajem lipnja trebao bi se vratiti na posao. Njegova glasnogovornica Katie Cotton nije željela potvrditi ovu informaciju. Poručila je da se Jobs veseli povratku na posao, te da nema što više reći.
    "
  • Samo nek je on nama živ i zdrav :mrgreen:
  • Jasno. Ja sam 99% siguran da se njega čeka za pretentaciju velikih stvari koje slijede....
  • Bio je vec negdje topic u kojem smo pisali o Jobsovom zdravlju ali nema veze...
    Drago mi je da je dobro iako transplantacija nije bas gripa kao sto bi se dalo zakljuciti iz clanaka a i nikako mi se ne svidja sto mu je rak metastazirao :|
  • cita san nekidan komentar analiticara na rast dionice odkad je jobs otisa...ugl zakljucija je da su se investitori navikli na novo vodstvo, da bi mozda bilo najbolje da se jobs ne vraca u aktivnom svojstvu CEO-a ko prije....
  • Rast dionica je rezultat spustanja cjena Mac pc palete i puno ljudi koji se swichaju sa Win usera na Mac, a ne ovo i naravno da je postavio tim ljudi koji rade s njim vec dulje vrijeme i rezultira se u prodaji. Njegov je problem sto on radi i jedino radi micro menagment koji ga nekada kosta glave ali sada su to ljudi navikli da je on takav jer si vise nece dopustiti da ga izbace iz njegove firme van..... ja mu iskreno zelim sve najbolje i neka se oporavi sto prije
  • Evo, izgleda da se vratio na posao :)
  • Di si to pročitao, daj link.... :?
  • "performita" said:
    Di si to pročitao, daj link.... :?

http://www.cnbc.com/id/31494763
     iMac | iPad | iPhone
  • Evo ga, još uvijek je nevjerojatno mršav. Ovako iz profila izgleda kao ljudi iz logora... nekad se pitam kako je uopće moguće hodati s ovako malo mišićne mase na tijelu :o

Nadam se da će što prije počet vraćati kilograme, te da je ta trnasplantacija stvarno bila uspješna...

BTW... Jonathan looking nice there ;)

http://www.tmz.com/2009/07/30/steve-job ... ceo-photo/
  • Uuuu stvarno je jako mrsav :|