Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6830)

• DjBeNI
  • mate
  • jzelez
  • dembow
  • matic_2.4
  • Riki
  • denis_osijek
  • eagleone
  • Beast
  • pkj
  • dule
  • Jonny018
  • hrca10
  • vanjichh
  • borostef
  • applemanija

Tko je online (1)

This software cannot be installed on this computer
  • Ovo je poruka koju dobijem nakon šta pokušam dignut bundle software sa leopard dvd-a na Lampu (zbog iLife-a).

Pošto nisam uspio to zaobić probao sam reinstalirat sistem (sorry svi win logika :) ) ali ista stvar se dogodi...nakon odabira jezika dobijem ovu poruku i ponudi mi restart.

Sad sam čitao neke fore da je to moguće pošto je na njega instaliran Leopard sa drugog diska pa da se zato kao ne "prepoznaju" dvd i instalacija sustava....šta mislite dali je to to? ili nije?

Po tome bi trebao uč u disk utility nakon tog errora u instalaciji i izbrisat hard i onda opet instalirat sve?

tnx na brzom odgovoru ;)
    Post edited by Unknown User at 2008-08-24 09:08:11
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • 11 Komentara sorted by
  • meni ti je to pisalo kad mi se pokreće tj. boota instalacijski dvd na pc-u iskljući mi se hard disk pa ga onda moram ištekat. i onda ponovim boot sa iskopćanim kablom, i kad dođe boot skin nakon 3 min ponovno uključim i radi...
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • :) fora.....samo šta ja nebi iskopčavao hard :D
  • heh.. pa pogledaj koji ti je vrag.. jel imaš dva il jedan ? ili više..hdd-ova
  • Jedan jedini....na njemu Leo stoji već.

Sada da baš cijeli OS ne reintaliravam sam promjenio samo admin usera zbog nekih postavki, a iLife ću morat onda zasebno instalirat...pa ćekam da vidim će mi to proradit.
    Kaže iMaajka da je to valjda zato šta ovaj dvd šta dolazi sa novim alu imacovima nije za powerpc-jeve...pa je moguće da je i do toga i da zato odbija bilo kakvu instalaciju
  • Ako koristis DVD Alu iMaca, zaboravi :)

Inace da bi instalirao iLife s Leopardovog DVDa, ne moras bootat s njega, mozes ga jednostavno unutar OS Xa otvorit i pokrenut instalaciju programa. Probaj tako, valjda sami programi nisu Intel-only... Iako bi ti mogo rec isu stvar zapravo... :S
    Mozes jos kopirat prek mreze s Alu iMaca iLife aplikacije i sve njihove foldere na hard od lampe, tako nesto sam radio prije i upalilo je. (s Intel iMaca na PB G4).
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • probao sam samo iLife stavit sa dvd-a na Lampu ali nije prošlo...isti error sam dobio...kopirat pa prebacit nisam probao ali idem sad :) možda upali
  • Neispunjeni system requirements?
    Admin
  • Meni se takva obavijest pojavljivala kad sam na Kalyway Leopard 10.5.2 instalirao Parallels Desktop. Stvar je bila u tome da se on mogao instalirati na računalo s Intelovim procesorom. Na Internetu sam našao da instalacijski paket treba kopirati na desktop i onda podesiti da se može instalirati na računalo s AMD procesorom.

U Google upiši to što ti se pojavljuje u obavijesti, pa probaj naći savjet.
  • said:

Neispunjeni system requirements?

Ne mora bit, moj PowerBook je debelo preko system requirementsa bio, pa ga je Intel iMacov DVD odbijo pri instalaciji programa :(

said:

kopirat pa prebacit nisam probao ali idem sad možda upali

Upalit ce sigurno, samo moras jos par dodatnih foldera iz Librarya kopirat, to najbolje sa AppZappom il tako necim skuzis koji su.
    SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • said:

Jedan jedini....na njemu Leo stoji već.

Sada da baš cijeli OS ne reintaliravam sam promjenio samo admin usera zbog nekih postavki, a iLife ću morat onda zasebno instalirat...pa ćekam da vidim će mi to proradit.
    Kaže iMaajka da je to valjda zato šta ovaj dvd šta dolazi sa novim alu imacovima nije za powerpc-jeve...pa je moguće da je i do toga i da zato odbija bilo kakvu instalaciju

Koliko su moja iskustva bila, a i potvrdilo mi je to nekoliko ljudi, ti dvd-i koje dobijes sa iMacom, ili bilo kojim macom, rade onda samo na toj masini s kojojm dodju. A za instalaciju na nekom drugom kompu bilo da je PPC ili Intel trebas pitati nekoga tko ima Retail DVD (bilo leopard bilo Tiger ...). Retail su oni oje kupis nevezano uz neki stroj nego cisto ako vec imas komp sa tigerom pa eto izadje leo pa ga odes kupit ... taj onda sljaka na svemu.
    Ovom logikom su se meni desavale stvari kad sam htio instalirat tigera na polovnog PPC MacMinija kad sam ga kupio, i nije htio pokrenut iMacovog (intel) tiger DVD-e nego je rekao nesto tipa no required drivers ili slicno. Retail je radio najnormalnije.
  • Moguće da je i do toga...nisam uspio iLife instalirat sa tog dvd-a na kraju jučer, pa ću sada vidjet neki naćin kako da ga nabavim što prije...

tnx everyone na helpu