Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• AgdaM
  • kristina30
  • mario_kevic
  • lvudric
  • Zabicaa
  • nizg
  • iAnte
  • sbogadi
  • wordpress2011
  • kikash
  • borostef
  • zaki23
  • tequilla_HR
  • leanabelle
  • gari2671
  • axxo

Tko je online (0)

Gdje se nalazi @ na Mac tipkovnici?
  • 69 Komentara sorted by
  • said:

Pa znam,ali ja imam kod kuce nekakvu jamahu receiver sa dva velika zvucnika koji su mi na starom kompu tukli ko zepelini u zivo,a ovo sad kad sam pristekao na taj ulaz za slusalice pa to se nista ne cuje.

Jesi li pojacao na Macu? :roll:
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • e mini di si stari.Sta ima ,jesi dobro.
    Sad mi je tmilovan rekao da u sistem prefernces tam podesim pa cu kasnije probat pa javim.
    Uopce nisam o tome razmisljao.Al sad mi se nekakva consola messages otvara pa sam ispod temu otvorio jer sam se uplasio ,sta je sad to.Sve mislim da necu valjda sjeb.. si komp .
  • guys no HF ali kakve veze ima ovo o cemu vi pricate sa naslovom teme di je @ na Mac tipkovnici??

bilo bi bolje da ste otvorili novu temu pa tamo raspravljali a mozda bi i sa time nekome pomogli a ovako je samo rusvaj nastao :D
  • said:

guys no HF ali kakve veze ima ovo o cemu vi pricate sa naslovom teme di je @ na Mac tipkovnici??

bilo bi bolje da ste otvorili novu temu pa tamo raspravljali a mozda bi i sa time nekome pomogli a ovako je samo rusvaj nastao :D

Da i ja baš gledam što da napravim sa tim postovima od magistra koji su nabacani bez ikakve veze svi u jedan topic s kojim nemaju uopće veze :roll:
     iMac | iPad | iPhone
  • said:

said:

guys no HF ali kakve veze ima ovo o cemu vi pricate sa naslovom teme di je @ na Mac tipkovnici??

Da i ja baš gledam što da napravim sa tim postovima od magistra koji su nabacani bez ikakve veze svi u jedan topic s kojim nemaju uopće veze :roll:

a otvori novu temu nazivom MAGISTAR sve i svasta :P
  • A onda dobro,necemo tu pisat osim o tipkovnici i tim kraticama.Ja sam mislio ,ako za sve sto me zanima otvorim temu da to nece valjat jednostavno pa da ce ju moder. ili netko drugi obrisat pa sam zato samo nastavio ovdje s pitanjima.
    Magistar je kod kuce i ceka da ga ukljuce opet ,ako ga uopce ukljuce.
  • said:

Ja sam htio to vec negdje na 4. stranici ove teme napisati da Dottore ili neki mod prepolovi ovu temu i napravi nesto kao sto je i Pejo davno otvorio temu samo za svoja pitanja ali eto :roll:
    Nekada kada i sam nesto trazim na forumu izpizdim kako ne mogu naci, a znam da sam negdje procitao i to vjerovatno u ovakvoj nekoj temi gdje je rijeseno milion problema samo sto se naslov teme uopste ne podudara sa odgovorima ;)
    Mozda i nije kasno za to ;)
  • pozdrav, koja je kratica za delete? znaci npr ako mi se neko ulogira na face kad ja posli idem upisat svoj email, prozorcicu koji se otvori ce pisat i taj drugi pa kako da ga izbrisem? na win jednostavno dodjme na njega i del
  • Inace je kratica za delete function(fn)+backspace , ali ti na Facebooku nec puno pomoc jer Mac ne oznaci tekst cim udes u polje za pisat, nego ga moras sam oznacit.
     MacBook 13" (white, Mid-2009) 2,13GHz, 2GB, 320GB
     iPod touch 3. gen 32GB
     iPhone 4 16GB
  • said:

Inace je kratica za delete function(fn)+backspace , ali ti na Facebooku nec puno pomoc jer Mac ne oznaci tekst cim udes u polje za pisat, nego ga moras sam oznacit.

možeš ga označiti s tabom
  • Ne, tab je samo za promjenu input polja (npr. sa e-mail polja na password polje), a on (valjda) zeli da tekst, cim on ude u polje, bude oznacen (poplavi). :geek:
     MacBook 13" (white, Mid-2009) 2,13GHz, 2GB, 320GB
     iPod touch 3. gen 32GB
     iPhone 4 16GB
  • Samo da javim da su na hrvatske upute za novi iMac odgovor na ovo pitanje iz naslova teme stavili na naslovnicu priručnika :D

Shvatili su!!!
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Ajme krenem kodirati web i ono ko kreten stanem i ne znam vitičaste zagrade { (ovo sam kopirala) napisati... help?
     Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • said:

Ajme krenem kodirati web i ono ko kreten stanem i ne znam vitičaste zagrade { (ovo sam kopirala) napisati... help?

alt+shift+š
     iMac | iPad | iPhone
  • said:

Ajme krenem kodirati web i ono ko kreten stanem i ne znam vitičaste zagrade { (ovo sam kopirala) napisati... help?

Shift-Option-š i Shift-Option-đ na hr tipkovnici.
    Uglate su Option-š i Option-đ

Option = Alt ako ne znas ;)
  • Možeš si uključiti u System preferences/Language & Text - Keyboard and character viewer
    http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Screenshot2010-03-28at2112452.png
    http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/LittleSnapper.png
     iMac | iPad | iPhone
  • Ne kuzim, meni ne radi ovo za switchanje izmedu otvorenih prozora iste aplikacije. Stiscem cmd+</> (iznad taba) i nista. Iako sam gledao na netu i pise da se stisce cmd+`sto je alt i tipka iznad taba

Hvala

• E sad jos jedno pitanje. kako mogu promijeniti y i z na obicnoj tipkovnici za MAC? stavio sam vec da je hrvatska tipkovnica i daje mi hrvatska slova, ali su i dalje z i y pomijesani... :-/

• gleutar said: E sad jos jedno pitanje. kako mogu promijeniti y i z na obicnoj tipkovnici za MAC? stavio sam vec da je hrvatska tipkovnica i daje mi hrvatska slova, ali su i dalje z i y pomijesani...

Stavi Croatian - PC

MacBook Pro 8.1
    The new iPad Wi-Fi 16GB
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s