Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6821)

• merfi
  • gsustek
  • Vedo
  • luciusorg
  • werfter
  • gorila11
  • dpeji
  • sasha
  • Klaudio
  • ford
  • mafijaš
  • kristina30
  • Cozmika
  • penac
  • icanic
  • ozzbozz

Tko je online (0)

Time machine - vraćanje iz mrtvih
  • Naravno da sam neki k...c morao prčkati i da sam morao probati napraviti update na 10.5.5. i naravno da sam si sad sj... system. Ajde ne budi ljen ubacim 10.5.1 install DVD i odaberem time machine restore (ili tako nešto). Ljepo me pita od kojeg datuma hoću restore i na koji disk hoću da mi vrati backup. Odradi on svoje nekih pol sata i malo više, ali nakon restarta ništa, nula bodova. Sad mi jedino ostaje napraviti clean install i onda probati napraviti restore. Kod restore-a sa install DVD-a restore briše cijeli disk. Onda može biti problem da je restore obrisao PCEFI pa da zato ne želi dignuti system. Da li onda nakon clean install-a isto restore briše cijeli disk ili samo "prepiše" backup na disk??
    Post edited by Unknown User at 2008-10-03 07:09:45
    ...znam da alkohol škodi, ali u vodi utjehe nema...
  • 4 Komentara sorted by
  • said:

Naravno da sam neki k...c morao prčkati i da sam morao probati napraviti update na 10.5.5. i naravno da sam si sad sj... system. Ajde ne budi ljen ubacim 10.5.1 install DVD i odaberem time machine restore (ili tako nešto). Ljepo me pita od kojeg datuma hoću restore i na koji disk hoću da mi vrati backup. Odradi on svoje nekih pol sata i malo više, ali nakon restarta ništa, nula bodova. Sad mi jedino ostaje napraviti clean install i onda probati napraviti restore. Kod restore-a sa install DVD-a restore briše cijeli disk. Onda može biti problem da je restore obrisao PCEFI pa da zato ne želi dignuti system. Da li onda nakon clean install-a isto restore briše cijeli disk ili samo "prepiše" backup na disk??

Nakon što vratiš sustav iz Time Machinea moraš ubaciti Boot 132 CD, podići sustav s njim i onda instalirati Chameleon EFI. Nakon toga sve radi kako spada.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Budem onda iz terminala sa install DVD-a prvo instalirao PCEFI, pa napravio restart da vidim da li će se onda dignuti system

2 svakak: Vidim ti u potpisu da si update-ao na 10.5.5. Na koji način??
  • said:

2 svakak: Vidim ti u potpisu da si update-ao na 10.5.5. Na koji način??

Evo imaš ovdje
    http://www.asksaro.com/2008/09/19/fix-a ... -problems/
  • Evo, TimeMachine restore je uspješno napravljen. I prvi put sam napravio restore, ali se system nije htio dignuti, jer nije bilo boot loader-a. Dignuo sam ga uz pomoć Boot 132 i instalirao poslje Cameleon for HD i to je to. Budem popodne još napravio i update na 10.5.5