Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• MarkoAF
  • Mariobilll
  • SkiSan
  • Predator971
  • proboy
  • judgedredd
  • elvis_zd
  • zabac
  • wilson
  • matic_2.4
  • stanjkof
  • Antonio
  • ford
  • boriskr
  • fosavance
  • monotag
  • alexiaco2
  • croalex
  • weiss
  • violetta

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Drobo - data storage sistemi
  • http://www.drobo.com/Products/Index.html

Jel netko imao iskustva sa ovim, čitam i zvuči mi jako jako zanimljivo i neznam zbog čega ih nema kod nas.
    Vidim da je cijena poprilična ali čini mi se da cijela stvar vrijedi svake kune. Ako je netko imao iskustva sa ovim dajte javite jer ozbiljno razmišljam naručiti jedan ako dostavljaju u HR.
    Post edited by Unknown User at 2008-10-03 18:16:11
  • 11 Komentara sorted by
  • Nisam se koristio, ali gdje god sam čitao ili slušao o njemu, svi su hvale. Nešto kao RAID 5, samo bolje (čitaj: jednostavnije i pouzdanije) :-), samo da je jeftin, i nije baš.... Neko vrijeme sam čak razmišljao o nabavci, ali sam odustao jer nemam neku stvarno realnu potrebu za njim. Kod nas ga nema nigdje, najbliže je službeno dostupan mislim u Austriji.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Znam lika koji ima prvu verziju s USBom, super stroj samo krivo sučelje
  • "Bill" said:
    Znam lika koji ima prvu verziju s USBom, super stroj samo krivo sučelje

Što je najsličnije ovome a da se prodaje kod nas? Znam za Lacie al nešto drugo?
  • Mislim da je ovo jedino što podržava diskove različitih veličina i ima "hot swap" opciju. Novi model ima firewire, a može se dokupiti i mrežno sučelje. Meni treba prazan jer diskove za unutra već imam :)))
    Admin
  • Posto sam tera korisnik i svakim danom baza fotografija i ostalih projekt materijala sve veca i veca, koristim nekoliko externih diskova za backup jer backup cuva glavu, zivce i nofce :) Nedavno sam gledao Drobo kako odlicnu backup platformu, koja cak i nije skupa ako se gleda na opcije koje nudi FW, USB, Lan, hotswop, RAID5, jednostvano spada u top klasu uredaja tog tipa. U Austriji je zastupnik McShark - vodeci Apple reseller za Austriju sa 6 poslovnica, i odlicnim ljudima. Ovih dana radim reorganizaciju backupova, radi manjka gigabajta, tako da lako moguce da osvane recezija Drobo-a na MKu :)

WD je nedavno predstavio ShareSpace http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=501 koji se cini kao dobro rijesenje.
  • "Luka" said:
    [quote="Bill"]Znam lika koji ima prvu verziju s USBom, super stroj samo krivo sučelje

Što je najsličnije ovome a da se prodaje kod nas? Znam za Lacie al nešto drugo?[/quote]

LaCie je sad izbacija novu veš mašinu s 6TB
    http://www.lacie.com/intl/products/prod ... ?pid=11115
  • Steta sto nema toga kod nas. Mi smo vec u par navrata gledali nesto za firmu da se uzme pa nikad nista. Ovo od WDa izgleda isto zanimljivo ali me je jako strah ovog etherneta jer smo se vec jednom opekli sa mreznim MyBookom kojeg smo jedva uspjeli zamijeniti za normalan eksterni disk.
  • "MoschuS" said:
    Steta sto nema toga kod nas. Mi smo vec u par navrata gledali nesto za firmu da se uzme pa nikad nista. Ovo od WDa izgleda isto zanimljivo ali me je jako strah ovog etherneta jer smo se vec jednom opekli sa mreznim MyBookom kojeg smo jedva uspjeli zamijeniti za normalan eksterni disk.

Misliš li da bi bilo interesa za Drobo kod nas? Meni se čine malčice skupi :)
  • "Luka" said:
    [quote="MoschuS"]Steta sto nema toga kod nas. Mi smo vec u par navrata gledali nesto za firmu da se uzme pa nikad nista. Ovo od WDa izgleda isto zanimljivo ali me je jako strah ovog etherneta jer smo se vec jednom opekli sa mreznim MyBookom kojeg smo jedva uspjeli zamijeniti za normalan eksterni disk.

Misliš li da bi bilo interesa za Drobo kod nas? Meni se čine malčice skupi :)[/quote]

Naravno da bi bilo :) Sto se cijene tice realna je, pogledaj slicne uredaje istih/slicnih karakteristika...
  • Skupi? Za kucnu upotrebu mozda ali koliko vidim 4tb model je soma dolara, znaci kod nas bi bio recimo 8000kn sto je za jednu firmu nista. Znam sigurno da bi mi to uzeli da kosta toliko i da ima kod nas, nedavno smo kupili 2 eksterna diska sto nas je kostalo 5 somova a ovaj Drobo je puno bolje rjesenje.