therrlu said: 5
odma bi bacija komp u more
"fhaller" said:
Nažalost Apple Hrvatska ne nudi Apple Care niti nekakvu drugu opciju proženja garancije.
Trazio sam prilikom kupnje, rekli su da oni to ne nude."mr.ezrider" said:koliko ja znam nude .. ali treba traziti odmah prilikom kupnje ..
"MoschuS" said:[quote="fhaller"]
Nažalost Apple Hrvatska ne nudi Apple Care niti nekakvu drugu opciju proženja garancije.
"MoschuS" said:IMO Ako nasi priznaju priznat ce jedino za prijenosnike jer njima priznaju i worldwide garanciju ali za desktope cisto sumnjam. Stvarno bi bilo jako lijepo od nasih da to profunkcionira normalno kod nas, mislim da bi se veliki dio ljudi odlucio za nadoplatu.
"MoschuS" said:Odlicno! To je onda relativno novo jer kad sam ja kupovao svog Maca prije godinu i pol pitao sam ih za to i rekli su da ne vrijedi.
Da li je netko kupio AC preko neta? Da li se to opce moze ili jedino preko Ebaya ili tako nekog sitea?
"Darko Kontin" said:Kupio za Alu iMac...Apple Care me preko eBeya košta $91!
E sad nisam siguran zašto trebaš odabrat zemlju neku sa liste....pa ne znam ti ni reć dali je važno koju da odabereš ili možeš bilo koju. To se iMaajka nešto raspitivao pa možda on zna.
Pretpostavljam da je to informativni podatak, pa su postavljene i države u kojima se apple care može i službeno nabavit. Ali opet ponavljam da nisam siguran pa me ne drži za riječ
"iMaajka" said:Apple Care je vezan u serijski broj stroja...
moze ti ga i mama donesti na garanciju i moraju je priznati. Njima je bitno da im Apple vrati pare za dijelove koji su mijenjali, a Apple im vraca ako je serijski broj stroja u sustavu pod jamstvom.
To je to.. ja kupujem za koji dan Apple Care za USA iMac... kojem je garancija priznata u RH. i Mir u kuci jos 2 godine.
"rope" said:[quote="iMaajka"]Apple Care je vezan u serijski broj stroja...
moze ti ga i mama donesti na garanciju i moraju je priznati. Njima je bitno da im Apple vrati pare za dijelove koji su mijenjali, a Apple im vraca ako je serijski broj stroja u sustavu pod jamstvom.
To je to.. ja kupujem za koji dan Apple Care za USA iMac... kojem je garancija priznata u RH. i Mir u kuci jos 2 godine.
"ficho" said:Edine, pitanje ti je stvarno originalno
Ovakve stvari treba skupit pa sticky napravit
"Bill" said:za kompove kupljene u HR nema nade zar ne?
bez obzira što se Care može kupiti preko ebaya, ja nisam našao način kako da ga aktiviram za Mac kupljen kod nas
morat ću izgleda potegnit veze da ostvarim trogodišnje jamstvo
"ecvis17" said:Hm trebalo pi postaviti (ovako neko kreativno pitanje sa sestrom) pitanje samo sa opcijom da je stroj kupljen u HR ... p da se dobije ovaki neki mail od njih.![]()
Sad nemam vremena ali kroz par dana budem im poslao mail bas da vidim.
"Darko Kontin" said:Taj dio je genericki odgovor za takve svrhe. Nakon toga je navedeno da mi imamo Powercom pa da kod njih tih problema nebi trebalo biti
kako to ide kad imas posla sa garancijama xD
Vrijedi, ako na Apple Careu navedeš adresu iz zemlje u kojoj AppleCare važi.
Znači, uzmeš enrollment number iz Apple Care Boxa. Odeš na Appleove stranice. Prvo napraviš Apple ID, gdje kažeš da se iz neke zemlje u kojoj važi AC, ukucaš neku adresu i grad iz te zemlje i onda povežeš enrollment number sa serijskim brojem svog uređaja. I, radi.
rope, kod koga si provjeravap?
ups, odgovaram na postove iz lipnja 2009. jel to forum zeza nešto ili sam ja preumoran...? :)
mda.. al kad si vec probudio temu iz mrtvih, jel na kraju applecare priznaju tu il ne? prije par dana sam nabavio macbook pro (u hrvatskoj) i jel bi mogo sad uzet prek ebaya AC?
Ok da probam i ja dati svojih par cenata. Apcom ne nudi puni AppleCare, tek garanciju na hardver, ali ok to se već zna.
Apple prijenosna računala kupljena u inozemstvu - garancija se priznaje, no questions asked
Apple stolna računala kupljena u inozemstvu - garancija se priznaje, samo ako je stroj prethodno ocarinjen u Hrvatskoj
Apple prijenosnici i stolna računala kupljena u Hrvatskoj - može se dokupiti još 2 godine jamstva čija je cijena 6% cijene računala.
a pazite ovo, kontaktirao sam dečke iz mstorea u austriji, i naišao na jednu zanimljivu stvar, svaka im čast.
We also offer a repair insurance called "Wertgarantie". It includes damages wich are not included in the warranty. For example water damage, fall damage, software problems etc.
The costs are EUR 5,- per month in the first year.