Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• TiaRhea
  • lorena
  • eagleone
  • tetanus
  • tome0330
  • berta
  • Dottorre
  • Vedo
  • nixaster
  • Gabi95
  • Pandurantt
  • tinna
  • PeroZ
  • Dodo
  • TataSinke
  • apple99
  • take31
  • route00
  • giove
  • Clark Kent

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Apple Care pitanja
  • Bok ljudi, evo ovo je moj prvi post na forumu.

Imam jedno pitanje vezano uz produženje garancije Macbooka, tj. o Apple Care-u.

Kupio sam Macbook ovdje u Hrvatskoj i dobio uz njega standardnu garanciju od 1 godine. Sada me zanima da li ako kupim Apple Care (produženje world warranty s 1 na 3 god) da li će vrijediti za moj Mac kupljen u Hrvatskoj?

Nažalost Apple Hrvatska ne nudi Apple Care niti nekakvu drugu opciju proženja garancije.
    Post edited by Unknown User at 2009-06-21 21:55:46
  • 86 Komentara sorted by
  • therrlu said: 5

odma bi bacija komp u more

• koliko ja znam nude .. ali treba traziti odmah prilikom kupnje ..
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • "fhaller" said:

Nažalost Apple Hrvatska ne nudi Apple Care niti nekakvu drugu opciju proženja garancije.

I kako onda mislis da ce to vrijediti kod nas? :D
    Ako se nesto bitno nije promijenilo kod nas to ne priznaju
  • "mr.ezrider" said:
    koliko ja znam nude .. ali treba traziti odmah prilikom kupnje ..
    Trazio sam prilikom kupnje, rekli su da oni to ne nude.
  • "MoschuS" said:
    [quote="fhaller"]

I kako onda mislis da ce to vrijediti kod nas? :D
    Ako se nesto bitno nije promijenilo kod nas to ne priznaju[/quote]Apple Care vrijedi u čitavom svijetu, jer se radi o World Warranty. Kod nas ga priznaju, provjereno.
    Mene samo zanima da li će mi VRIJEDITI Apple Care kupljen npr. u Njemačkoj, za moj MacBook kupljen u Hrvatskoj?
  • Ja sam kupio stroj u USA, MacMoll, iMac 24" Alu... i u HR priznaju garanciju (100% provjereno), čak i bez računa, samo provjere serijski broj!

Tako da sad razmišljam kupiti Apple Care...i biti miran neko vrijeme
     Moderator
  • Upravo sam zvao Apple Store US i pitao ih za Apple Care, da li vrijedi kupiti Apple Care u USA, za laptop kupljen u Hrvatskoj. I lik je rekao da vrijedi i da imam međunarodnu garanciju. Kako bih bio siguran, poslao sam email Apple Hrvatska i postavio im isto pitanje, pozivajući se na Apple Store Support US. Kada dobijem odgovor, obavjestim vas!

Pozz
  • Ajde javi, bas me zanima sto nasi kazu na to!
    Bilo bi lijepo kad bi to funkcioniralo jer Care nije skup pogotovo kad pogledas koliko kostaju dijelovi za Macove.
  • Da javi obavezno, ja sam nasao na eBayu iMac Care program za 100 $ i htio bih ga kupiti...tako da sam miran jos 2.5 godine... imao sam problema s jednim iMacom, pa eto...sad ne zelim vise...

Kazem opet, USA garancija ide u RH i to bez racuna, samo serial je bitan ekipi iz Svete Nedjelje...kako sam pricao s serviserom (ne sluzbeno), od travnja ove godine vrijedi ovaj sustav internacionalnih garancija...i kazem 100% potvrdjeno za jedan iMac.

ako Care potvrde u RH, bit će zakon, mislim da je vrlo lako moguce, jer ako stavi serial, sustav ce mu javiti da ima garanciju, ali pitaj ti ipak! Trazi mailom, da imas trag, sluzbeni...radi pilanja :)

Poz..
     Moderator
  • IMO Ako nasi priznaju priznat ce jedino za prijenosnike jer njima priznaju i worldwide garanciju ali za desktope cisto sumnjam. Stvarno bi bilo jako lijepo od nasih da to profunkcionira normalno kod nas, mislim da bi se veliki dio ljudi odlucio za nadoplatu.
  • "MoschuS" said:
    IMO Ako nasi priznaju priznat ce jedino za prijenosnike jer njima priznaju i worldwide garanciju ali za desktope cisto sumnjam. Stvarno bi bilo jako lijepo od nasih da to profunkcionira normalno kod nas, mislim da bi se veliki dio ljudi odlucio za nadoplatu.

Kao sto sam rekao, standardnu 12 mjesečnu garanciju za iMac 24" kupljen u USA (MacMall) u priznali bez racuna, samo preko serial numbera. Vratio se sa servisa u ovaj petak! Samo je pitanje, da li je to isto za Apple Care sustav.
     Moderator
  • iMaajka to je onda sve novo jer znam da garanciju na desktope nisu priznavali! Cak znam i da su ljudi imali problema i sa laptopima kupljenim vani jer su ih na prvu loptu odhebavali ali ako si malo upucen pa si znao da bi garancija trebala biti worldwide onda bi ga uzeli. :roll:
  • Priznaju garanciju !
    Meni su isto po serijskom broju, a i priložio sam kopiju računa,jer sin navigava,i kupio ga je u USA.Bio je problem sa grafičkom.
    Tako da, po mom slučaju,stvar funkcionira kako treba,na zadovoljstvo kupaca (koji su imali tu nesreću,da su ga morali nositi u servis) ili onih koji će možda trebat.
    Go Apple ! :D
  • Stigao je odgovor na upit koji sam poslao Apple Hrvatska prije nekoliko dana.

"Poštovani,

Apple Care program u Hrvatskoj vrijedi uz jamčevni list i račun samo za popravak računala u produženom jamstvenom roku. Ništa drugo vezano za Apple Care program što vrijedi u SAD-u u Hrvatskoj na žalost nije podržano.

Za sve daljnje upite stojimo na raspolaganju.

Hvala i srdačan pozdrav,

XX
    Sales manager"

Eto, odgovor je pozitivan. Jamstvo vrijedi, ali ne vrijedi korisnička podrška (a tome, mislim, piše nešto i u Apple Care Termsandconditions u svezi međunarodnog jamstva).

Još samo moram pronaći nekog da mi to donese iz USA... :F
  • JES!
     Moderator
  • Odlicno! To je onda relativno novo jer kad sam ja kupovao svog Maca prije godinu i pol pitao sam ih za to i rekli su da ne vrijedi.
    Da li je netko kupio AC preko neta? Da li se to opce moze ili jedino preko Ebaya ili tako nekog sitea?
  • "MoschuS" said:
    Odlicno! To je onda relativno novo jer kad sam ja kupovao svog Maca prije godinu i pol pitao sam ih za to i rekli su da ne vrijedi.
    Da li je netko kupio AC preko neta? Da li se to opce moze ili jedino preko Ebaya ili tako nekog sitea?

Koliko sam skuzio na eBayu (USA) kupis i tip ti posalje "enrolemnt code" ... i ti trebas otici na Apple Care site i upisati serijski broj iMaca i taj kod koji si kupio. Nakon toga se na taj serial stroja dodaje +2 godine jamstva od dana isteka regularnog jamstva.

Tako kad dodjes nakon 2 godine na servis, majstor ukuca serial i vidi da je stroj pod jamstvom i popravi ga mukte.

iMac Apple Care ide za 100 dolara na eBayu (Apple USA store je 170 dolara)...i to je to... ali napomena je da Apple Care mozes "nadograditi" samo na stroj koji je pod standardnim jamstvom, tj. imas 12 mjeseci da se odlucis na te +2 godine Apple Carea.

Dobijes neku kutiju i sve, ali to ti je nepotrebno, bitan je taj enrolment code iz kutije.

Kupujem uskoro pa javim.
     Moderator
  • Ajde javi kako ce sve proci, siguran sam da ljude to zanima i da bi ih dosta produzilo garanciju da moze.
  • Evo ja sam kupio apple care preko ebaya...sve prošlo dobro....odabrao kupca, uplatio, on mi je nakon jednog dana poslao mail sa linkom, uputama i kodom. Zatim sam sam morao na taj link otić...ubacit serijski broj svog imaca, taj njegov ode i to je bilo to.

Od sitnica važnih spomena moram reć da
    1. morate se registrirat ako već niste na apple.com situ (za šta točno ne znam, ali meni je 1password od prije nečeg zapamtio login pa nisam se preivše obazirao već samo ulogirao)
    2. Nema Hrvatske na popisu pa sam ja uzeo italiju gdje je i kupljen...i sve prošlo dobro

Jedino još nisam kod powercoma provjerio dali imam tu produženu garanciju jer mi se ne da sa njima razgovarat za blagdane :) ali kao što je iMaajka rekao nebi trebalo biti problema, pa se i ja nadam da ako mi slučajno i bude zatrebao servis da mi neće oko toga probleme stvarat.
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • i za koliko si uspio kupiti Applecare preko Ebaya? Za koji stroj? I koju bih ja zemlju kupnje stroja trebao unesti (a kupio sam ga u Hrvatskoj)?
  • Kupio za Alu iMac...Apple Care me preko eBeya košta $91!

E sad nisam siguran zašto trebaš odabrat zemlju neku sa liste....pa ne znam ti ni reć dali je važno koju da odabereš ili možeš bilo koju. To se iMaajka nešto raspitivao pa možda on zna.

Pretpostavljam da je to informativni podatak, pa su postavljene i države u kojima se apple care može i službeno nabavit. Ali opet ponavljam da nisam siguran pa me ne drži za riječ
  • A kako stoji kupovina/priznavanje applecare-a u ovom slučaju:

1. Komp kupljen preko frendove firme (dakle račun nije na moje ime)
    2. Applecare bi bio na moje ime tj. na moj .mac account

????
  • Apple Care je vezan u serijski broj stroja...

moze ti ga i mama donesti na garanciju i moraju je priznati. Njima je bitno da im Apple vrati pare za dijelove koji su mijenjali, a Apple im vraca ako je serijski broj stroja u sustavu pod jamstvom.

To je to.. ja kupujem za koji dan Apple Care za USA iMac... kojem je garancija priznata u RH. i Mir u kuci jos 2 godine.
     Moderator
  • koliko ja znam kad imas apple care samo serijski broj gledaju, ne i tko je platio apple care. Tako da bi ti trebalo biti svejedno. Ali ni ja nisam u sve oko apple carea siguran pa bi bilo dobro da ti ovo jos netko potvrdi
  • "Darko Kontin" said:
    Kupio za Alu iMac...Apple Care me preko eBeya košta $91!

E sad nisam siguran zašto trebaš odabrat zemlju neku sa liste....pa ne znam ti ni reć dali je važno koju da odabereš ili možeš bilo koju. To se iMaajka nešto raspitivao pa možda on zna.

Pretpostavljam da je to informativni podatak, pa su postavljene i države u kojima se apple care može i službeno nabavit. Ali opet ponavljam da nisam siguran pa me ne drži za riječ

Odabares zemlju u kojoj je stroj kupljen... mada... ja bi recimo odabrao RH, nisam jos kupio AC... ali mislim da je ni nece biti u popisu. Ako je nece biti, odabrat cu USA gdje je i kupljen stroj. Kolega koji je kupio samnom isti iMac je imao problema i nosio ga je BEZ racuna u PowerCom i popravili su ga jer je serijski broj prikazivao jamstvo, tako da mi je drago da strojeve kupljene vani Apple servisira...i vjerujem da kad cu imati Apple Care, samo ce ukucati serial (ako se ne daj Boze nesto desi), napisat ce da je u jamstvenom roku i to je to... popravit ce ga...
     Moderator
  • Ja sam bio zvao finder pred dva mjeseca da bi kupio Apple care i rekli su da oni to ne nude, pa sam pitao dali se moze kupiti preko neta ... ovi su ope rekli da nemoze :(
    Neznam zasto sam zvao njih a ne powercom :? al eto.
    Sad me zanime i nemojte mi se smijat ... jel se moze kupit applecare nakon isteka inicijalne garancije (istekla pred mjesec i pol)???
    Recite da ... recite da ... recite da... :D :P :D
  • NE! samo u jamstvenom roku. Nažalost zakasnio si.

"Important Note
    The AppleCare Protection Plan can be purchased only while your Mac is still covered under the standard one-year limited warranty. See AppleCare Protection Plan Terms and Conditions for complete product details."
     Moderator
  • "iMaajka" said:
    Apple Care je vezan u serijski broj stroja...

moze ti ga i mama donesti na garanciju i moraju je priznati. Njima je bitno da im Apple vrati pare za dijelove koji su mijenjali, a Apple im vraca ako je serijski broj stroja u sustavu pod jamstvom.

To je to.. ja kupujem za koji dan Apple Care za USA iMac... kojem je garancija priznata u RH. i Mir u kuci jos 2 godine.

Odlično. Tako sam i mislio. Kupit ću ga i ja. Doduše, imam još par mejseci garancije. I cijene na ebay-u su super. 90-100$ za 2 godine mira. Kad čujem koliko košta popravak nekih osnovnih stvari koje mogu otić - smrznem se. Recimo ekran (4000-5000 kn). Skoro je bolje uzet novi Mac, a starog prodat i neispravnoga. Kupaca za to uvijek ima....
  • "rope" said:
    [quote="iMaajka"]Apple Care je vezan u serijski broj stroja...

Odlično. Tako sam i mislio. Kupit ću ga i ja. Doduše, imam još par mejseci garancije. I cijene na ebay-u su super. 90-100$ za 2 godine mira. Kad čujem koliko košta popravak nekih osnovnih stvari koje mogu otić - smrznem se. Recimo ekran (4000-5000 kn). Skoro je bolje uzet novi Mac, a starog prodat i neispravnoga. Kupaca za to uvijek ima....[/quote]

Nažalost, realnost je takva da se iMacovi dosta kvare... ja sam imao bliskih susreta puno s kvarljivim strojevima, sto mi je u PC svijetu bilo nepojmljivo da se nešto pokvarilo... ali dobro, daju dovoljno razloga da ipak ostanem na njima :) ... za sada... vidjet cemo kad dodje Win 7 :)
     Moderator
  • Ekipa...prvo sam zvao kolege u dolini, a onda i pisao...jer mi nisu nesto uspjeli pomoci...

dakle PITANJE je bilo (ne bas totalno iskreno :) ):
    "Created: 2009-04-13 20:45:06
    Name: Edin Selimovic
    Subject: AppleCare Coverage (Warranties and AppleCare Agreements)
    Program: acfeedback
    Web Order # : (Warranties and AppleCare Agreements)
    Support Subject : AppleCare Feedback
    Sub Issue : Warranties and AppleCare Agreements
    Local Support Subject : AppleCare Coverage
    Comments :

Hello,
    I bought my iMac in USA in late May 2008., now I'm traveling to Croatia and I would like to give my iMac to my sister.
    I live in USA but machine will be in Croatia. If I buy AppleCare in USA and register it here, will iMac be serviced under warranty (if necessary) in Croatia? As I see Apple has authorized service...
    http://www.apple.hr/scr/support/
    http://translate.google.com/translate?p ... l=hr&tl=en

Thank you.
    Regards.
    Edin."

ODGOVOR:
    "Dear Edin,

Thank you for your email.

AppleCare Protection Plan offers global coverage, however, it does not guarantee that there are service options in every country.

Use the Online Service Assistant to see your available service options depending on your product and your location, https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do.

Our Apple Authorized Distributor in Croatia is
    PowerCom Sistemi d.o.o

Tel: + 385 1 332 2661
    http://www.apple.hr
    Best regards,
    Robin
    Apple Customer Care"

Dakle, poanta je PowerCom autoriziran za RH i da bi to trebalo sljakati u krajnju ruku, a ja to odo kupiti i mir :)

Pozdrav svima...
     Moderator
  • odlično... sad imamo i ovaj e-mail pa neka netko ne prizna moj apple care... fala puno na ovom...a i drugima će isto sigurno pomoć
  • Edine, pitanje ti je stvarno originalno :mrgreen:

Ovakve stvari treba skupit pa sticky napravit :)
  • "ficho" said:
    Edine, pitanje ti je stvarno originalno :mrgreen:

Ovakve stvari treba skupit pa sticky napravit :)

A morao sam malo zamuljati :)
     Moderator
  • za kompove kupljene u HR nema nade zar ne?
    bez obzira što se Care može kupiti preko ebaya, ja nisam našao način kako da ga aktiviram za Mac kupljen kod nas
    morat ću izgleda potegnit veze da ostvarim trogodišnje jamstvo
  • "Bill" said:
    za kompove kupljene u HR nema nade zar ne?
    bez obzira što se Care može kupiti preko ebaya, ja nisam našao način kako da ga aktiviram za Mac kupljen kod nas
    morat ću izgleda potegnit veze da ostvarim trogodišnje jamstvo

Moj savjet, kupi Apple Care i na registraciji reci da je kupljen u Austriji, proci ce ti... moj je kupljen u USA, ali mi dozvoli da ga i u Afganistanu registriram. Mislim da je bitno samo da je serijski broj u sustavu...i da... jedino je razlika da se kod nas ne moze kupiti AC ali mislim da vrijedi.

Ja bi kupio.
     Moderator
  • a svakako je jeftinije od bilo kojeg dijela mog MacBooka Proa :D
  • Ja isto mislim da ti na kraju nije važno gdje je kupljen za prijavu apple care-a (ali ne garantiram) jer te pita za serijski kod maca i onda ti nudi biranje zemlje... tako da ne provjerava serijski sa tim podacima... a kada ti to prođe ti si u sustavu kako god.

ja ga imam i drago mi je da mi sad nije uzaludan
  • Hm trebalo pi postaviti (ovako neko kreativno pitanje sa sestrom) pitanje samo sa opcijom da je stroj kupljen u HR ... p da se dobije ovaki neki mail od njih. :?
    Sad nemam vremena ali kroz par dana budem im poslao mail bas da vidim.
  • "ecvis17" said:
    Hm trebalo pi postaviti (ovako neko kreativno pitanje sa sestrom) pitanje samo sa opcijom da je stroj kupljen u HR ... p da se dobije ovaki neki mail od njih. :?
    Sad nemam vremena ali kroz par dana budem im poslao mail bas da vidim.

Probaj :) ... stavi punicu.. skuzit ce nas...

do tada, evo malo screenshotova...
     Moderator
  • "AppleCare Protection Plan offers global coverage, however, it does not guarantee that there are service options in every country."
    Mislim da je ovo vrlo bitno jer se s tim Apple lagano ogradjuje od lokalnih distributera ;)

da, ali opet...isplati se, ako nece u ZG, austrija je blizu... ali budu i u ZG jer nema razloga da ne ide...sve im je pokriveno, vidis sto su rekli.
  • Taj dio je genericki odgovor za takve svrhe. Nakon toga je navedeno da mi imamo Powercom pa da kod njih tih problema nebi trebalo biti
  • "Darko Kontin" said:
    Taj dio je genericki odgovor za takve svrhe. Nakon toga je navedeno da mi imamo Powercom pa da kod njih tih problema nebi trebalo biti

Tako je.
     Moderator
  • I? Jel uspio možda netko saznat dal Apple Care kupljen recimo putem eBaya vrijedi za iMac kupljen u Hrvatskoj?
  • kako to ide kad imas posla sa garancijama xD

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Vrijedi, ako na Apple Careu navedeš adresu iz zemlje u kojoj AppleCare važi.

Znači, uzmeš enrollment number iz Apple Care Boxa. Odeš na Appleove stranice. Prvo napraviš Apple ID, gdje kažeš da se iz neke zemlje u kojoj važi AC, ukucaš neku adresu i grad iz te zemlje i onda povežeš enrollment number sa serijskim brojem svog uređaja. I, radi.

• rope, kod koga si provjeravap?

• ups, odgovaram na postove iz lipnja 2009. jel to forum zeza nešto ili sam ja preumoran...? :)

• mda.. al kad si vec probudio temu iz mrtvih, jel na kraju applecare priznaju tu il ne? prije par dana sam nabavio macbook pro (u hrvatskoj) i jel bi mogo sad uzet prek ebaya AC?

iPad 3 | iPhone 4
  • Ok da probam i ja dati svojih par cenata. Apcom ne nudi puni AppleCare, tek garanciju na hardver, ali ok to se već zna.

Apple prijenosna računala kupljena u inozemstvu - garancija se priznaje, no questions asked

Apple stolna računala kupljena u inozemstvu - garancija se priznaje, samo ako je stroj prethodno ocarinjen u Hrvatskoj

Apple prijenosnici i stolna računala kupljena u Hrvatskoj - može se dokupiti još 2 godine jamstva čija je cijena 6% cijene računala.

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • a pazite ovo, kontaktirao sam dečke iz mstorea u austriji, i naišao na jednu zanimljivu stvar, svaka im čast.

We also offer a repair insurance called "Wertgarantie". It includes damages wich are not included in the warranty. For example water damage, fall damage, software problems etc.

The costs are EUR 5,- per month in the first year.

Post edited by therrlu at 2010-09-08 12:16:12
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE