Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• gorila11
  • soic
  • frosty89
  • TataSinke
  • Rissien
  • ikola
  • dtopal13
  • Phantom_Lord
  • Nick
  • Jimi Hendrix
  • markom
  • brunci
  • aktion
  • mican
  • iLuka19
  • rubalba
  • applemanija
  • montypirate
  • mack666
  • rajko

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Apple Care pitanja
  • 86 Komentara sorted by
  • Znači za dodatnih 60 EUR dobiješ full kasko na MAC :)

Post edited by CooL at 2010-09-08 13:41:02
  • Jel ima netko tko je uzimao Apple Care preko eBaya (Darko?) još negdje sačuvano ime prodavača? Početkom 12. mjeseca mi ističe garancija na MBP (kupljen u SLO) pa bi uzeo dodatnu garanciju.

Post edited by 1v@n at 2010-09-08 13:58:42
  • The warranty for Apple products is worldwide! It should not matter where you bought the Product! The only exception is the iPhone. The stores in croatia should accept the warranty!

CooL said: Znači za dodatnih 60 EUR dobiješ full kasko na MAC

kuiš, i koliko sam skužio drugu godinu ti još smanje ako misliš uzimati, baš kao pravo osiguranje.

Očito računica postoji,e da su naši pametni i oni bi to nudili, sklope ugovor s nekom osig. kućom i nude osiguranja.

Post edited by therrlu at 2010-09-08 15:42:16
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • @Ivan: Moj seller ti je bio memorymate ali koliko vidim ne može ga se više naći... ali probaj just in case da sam ja nešto krivo stisnuo :)

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • jel još vrijedi da se applecare može aktivirati sve do isteka prve godine od datuma kupnje?

meni se MBP-u bliži 1. rođendan ako već i nije prošao pa se mislim dal da uplatim ili ne...

• Vrijedi.

Btw Slovenci u Big Bangu imaju 6-godisnje osiguranje sa ~100€, ovisno o stroju.

• @ Shockre: Možeš. Ali, moraš ga registrirat na adresu u zemlji u kojoj je AC podržan. Znači, prvo kreiraj Apple ID u koji ćeš ukucat, recimo, telefon i zemlju u Njemačkoj, onda preko tog i takovog Apple IDa poveži enrollment number Apple Carea sa serijskom brojem svog uređaja. Radio sam to za svoj laptop, PROVJERENO radi.

@ Ammadeus: "Apple stolna računala kupljena u inozemstvu - garancija se priznaje, samo ako je stroj prethodno ocarinjen u Hrvatskoj" - ovo zaista ne moiže biti istina. ALi zaista. Ovo, ako se i traži, NE MOŽE biti Appleov uslov, već Apcomov uslov - vjerovatno žele spriječiti kupovanje skupih (MacPro) APple desktopa vani, umjesto u Hrvatskoj.

• @ john_st: da, vrijedi

• je li se moze naknadno dokupiti garancija, npr ako pri kupovini nisam imao dodatnih 1500kn pa sam nakon 2 mj skupio?

mislim na istyle

Post edited by Phantom_Lord at 2010-09-09 06:09:55
    MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Phantom_Lord said: je li se moze naknadno dokupiti garancija, npr ako pri kupovini nisam imao dodatnih 1500kn pa sam nakon 2 mj skupio? mislim na istyle

koliko sam ja shvatio iz njigovog pisanja, ne, ni nakon dva dana što ga kupiš, više nemožeš dopuniti garanciju, možeš ju samo pri kupnji

• uff prpa me sa ovim izjavljivanjem da je stroj kupljen vani kad nije nego u RH :(

a s druge strane još samo 9 dana da to izvedem jer je MBP kupljen 18.09.

• to je shit veliki. jbg kad nisam mislio... kad iskesiras preko 18kn za laptop i onda dobijes samo god dana garancije, i nemos to prosiriti. crap

ako se pokvari nakon godinu dana velike pare ce ici na popravke :/

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • čuj, nije da nemoš, nego nisi išo za tim ;) tako ti je i u Americi. garancija godinu dana, a ako želiš dodatne dvije plati u prvoj godini.

sreća da sam se ja sjetio prije isteka pa mogu reagirat. al ne znam šta ću s ovim izjavljivanjem da je kupljen negdje gdje nije. bilo bi glupo platit 100$ za nešto što će mi ovi (ako do toga dođe) na servisu pobit jer to nije istina pa kao oni nisu dužni to popravit o svom trošku :(

• Jel se nešto promijenilo možda po pitanju produživanja garancije za iMac kupljen u Hrvatskoj? :)

• ništa :)

ali ima nova fora ako si zainteresiran. Imaš npr u Triglav osiguranju godišnje osiguranje u iznosu od kojih 120-150 kn koje ti pokriva sve što i apple care (znači neki HW kvar) plus krađe i sl. nedajbože stvari :) Čak ako ti opadne i udobi se pokriveno ti bude osiguranjem.

Praktički više ti bude osiguran Mac za manje para nego da kupiš apple care na dodatne 3 godine.

• Darko Kontin said:

ali ima nova fora ako si zainteresiran. Imaš npr u Triglav osiguranju godišnje osiguranje u iznosu od kojih 120-150 kn koje ti pokriva sve što i apple care (znači neki HW kvar) plus krađe i sl. nedajbože stvari :-) Čak ako ti opadne i udobi se pokriveno ti bude osiguranjem.

Pa zvuči mi dobro. Svakako ću se raspitati. Ima netko iskustva s time? :)

• Osiguranje računala - Triglav Data

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Stvarno super stvar ovo triglav data - baš ću zazvat sutra i raspitat se malo kako to ide...

• Evo nešt malo smo o tome i na Twittera pričali. Pa koga zanima neka se slobodno javi Dariju za više informacija na dario.marosevic@triglav-osiguranje.hr

https://skitch.com/darkokontin1/rf8n9/tweetie

(izgleda da slike sa httpsa se neće automatski očitat)

Post edited by Darko Kontin at 2010-12-15 17:08:54
  • vedran17 said: @ Ammadeus: "Apple stolna računala kupljena u inozemstvu - garancija se priznaje, samo ako je stroj prethodno ocarinjen u Hrvatskoj" - ovo zaista ne moiže biti istina. ALi zaista. Ovo, ako se i traži, NE MOŽE biti Appleov uslov, već Apcomov uslov - vjerovatno žele spriječiti kupovanje skupih (MacPro) APple desktopa vani, umjesto u Hrvatskoj.

Pričao sam s Apcomom u lipnju 2010., netom prije kupnje velikog iMaca i tako su mi rekli. Ukoliko se što u međuvremenu promijenilo, svakako tu napisati :)

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • @darko - haha, rekao ti je za to, nakon što sam ja osigurao svoja dva mac-a, priznaj :D Mogu vam samo reći super stvar, ja sam za svoja dva maca platio mizernih 420kn a pokrivaju svu moguću štetu s tim da ako imate apple care dobivate popust na policu i tako to.

Post edited by therrlu at 2010-12-16 11:36:08
  • Lako moguće :) nisam povezao iskreno nick s foruma sa tim ali sad mi je sve jasnije ;)

I da šteta što za to osobno nisam prije znao jer sam ja kemijao i na kraju uzeo apple care a ovako sam (koliko sam skužio sve) za manje novce mogao dobiti više :)

• therrlu said:

@darko - haha, rekao ti je za to, nakon što sam ja osigurao svoja dva mac-a, priznaj :D Mogu vam samo reći super stvar, ja sam za svoja dva maca platio mizernih 420kn a pokrivaju svu moguću štetu s tim da ako imate apple care dobivate popust na policu i tako to.

Evo par info koje sam saznao.. Više nije moguće (ili nije praksa njihova jer su ljudi to poprilično (is)koristili :)) samo računala osigurati, već moraš imati još nešto osigurano (tipa stan, osiguranje od požara i sl.). Cijena police za komp od 16kkn (znači imac 27", mbp malo skuplji ili sl. :)) je 600kn odnosno 500kn godišnje (ako računalo nije starije od 2 god). Čekam još neke dodatne informacije :).

• ma sve je moguće samo se moraš družiti sa pravim ljudima :D

• heheh tako nekako ;)

ajd javi onda što sve bude pa da i mi i ostali vidimo.

Mi planiramo još neke stvari kod njih osiguran pa ću imati već nešto kod njih pa će mi lijepo sjest sve

• @amadeus: Gle, ja sam ovlasteni Apple serviser u jednoj susjednoj drzavi. Uredno sam servisno procesuirao i popravljao i macproove i imace kupljene u inozemstvu. A radim preko apcoma, znaci ne direktno sa Appleom.

Moraju ti priznati garanciju. Zali se nekoj visoj instanci.

Javi mi se na prajvat ako trebas vise detalja.

• Evo da malo temu probudim iz mrtvih. Kupio sam AppleCare PP preko UK eBay-a, registrirao svoj iMac kupljen u iStyle-u na adresu u Švicarskoj, kod frenda i nakon par dana se aktivirao. Nadam se samo da me u servisu neće gnjaviti, u najgorem slučaju, odem do Austrije u servis, ipak mi se čini da je to jeftinija opcija od plaćanja skupih servisa.

• kad smo vec kod garancija, ja sam kupio macbook air prije tjedan dana u USA, sta sad s garancijom? jel on ima uopce neku garanciju ako ne kupim applecare?

MacBook Air i7 - 2011 | iPhone 4S 64GB
  • Mhm. 1 godinu

• U srijedu kupujem novi imac pa me zanima produžena garancija koju nude u Istylu, da li netko možda zna cijenu i da li se isplati to uzeti

• mislim da produžena garancija na hardver (do 3 godine), iznosi 6% cijene stroja. Po meni se isplati, kad se već kešira toliko love za stroj od kojega očekujem nesmetan rad minimalno upravo to razdoblje...

iPhone 3GS 16GB
    iMac 27" i7 2009
  • Imam ja 2 pitanja vezano za Apple Care. 1. iPad kupljen vani+ Apple Care kako aktivirat dodatnu granciju, 2. Macbook Air kupljen kod nas + Apple Care koji je kupljen vani kako aktivirat?

1. AppleCare aktiviraš kupnjom AppleCare paketa, bilo u dućanu ili preko neta. Na ebayu imaš dosta takvih ponuda, samo pripazi da je za iPad
    2. Ne može, mogao si eventualno kupiti dodatno jamstvo pri kupnji samog računala.
    iPhone 3GS 16GB
    iMac 27" i7 2009
  • Hvala. Ma nisam još kupio niš od toga samo se informiram. I još da pitam za iPad kupljen u hr. dali se može produljit garancija sa Apple Carem

Post edited by ileo at 2012-01-20 12:45:46
  • Jel ima koga

• "tomit" said:
    I? Jel uspio možda netko saznat dal Apple Care kupljen recimo putem eBaya vrijedi za iMac kupljen u Hrvatskoj?

Ne vrijedi. 100%

Ja sam kupio, probao, pitao, ispitao. Ne vrijedi.

Ali ako netko ima iMac kupljen vani, nek se javi jer jeftino prodajem AppleCare kod....
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00