Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• dale_cooper007
  • andela
  • tome0330
  • mitch
  • frosty89
  • beekeeper
  • JosipM
  • macaksb
  • mafijaš
  • Lolle
  • Darian
  • Soffoklo
  • Tunte
  • hrvoje_
  • angel
  • dnbstudio

Tko je online (0)

Who needs a stylus?
  • Ajmo, jeste li dovoljno kreativni da na
    iPhone-u napravite neki zgodan crtež, sličicu, izobličite nekoga ili nešto slično...
    A sve svojim vrijednim prstićima :mrgreen:

Evo iz prvog pokušaja, ispade kao nekakav autoportret...
    Crtala sam Scribble free aplikacijom s App Store-a

Pravo je zabavno :lol:

http://www.imagesforme.com/out.php/i176334_IMG0009.JPG
    Post edited by Unknown User at 2009-11-01 01:11:23
  • 101 Komentara sorted by
  • Auuu....nice.....
    Samo za ovako nešt treba talenta....ja bi crtao po starinski "točka, točka, točkica. Gotova je glavica .... " :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • HiHi, ajd Darkec, može bilo šta... fora je da se crtalo na iPhone-u, ito prstima :mrgreen:
  • WOW performita! za ovo stvarno treba neka deblja umjetnička žica.. stvarno je predobro ;)
  • Umjetnici se uvijek nacrtaju lijepše nego li su u stvarnosti... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • HaHa :lol:

Tko zna, možda je to točno, a opet možda nije :P :lol:

Evo još jedna, nije baš VanGogh al je Stary Night from iPhone

Tko treba kist, bacit ću sve kistove, imam prst, slikat ću samo prstom (jest, ahaaaa)
    :mrgreen:

http://www.imagesforme.com/out.php/i176800_stary.jpg
  • Ovo je stvarno.. wow :D.. mislim da si upravo smislila novi pravac slikarstva.. iPhone finger painting :)
  • said:

Ovo je stvarno.. wow :D.. mislim da si upravo smislila novi pravac slikarstva.. iPhone finger painting :)

ali ono TOTALNO! :D
    2 performita: hoćemo još, hoćemo još :geek:
  • Svaka cast za crteze. :) ima tu nesto :)
    www.rcspotlight.com
  • LOL sad mi je ovo postala glavna zabava :mrgreen:

Evo jedna karikatura... Koja stvarno može nosit naziv: Who needs a stylus?
    :lol: :lol: :lol:

http://www.imagesforme.com/out.php/i177223_stif.jpg
  • :D
    Ma daj, nekad sam se bavio crtanjem,nemoj biti skromna,stvarno si talentirana,a vidi se i da crtaš,jer za to treba vježba.
    Sve mi je milo oko srca,jer sam bio počeo crtati,ali me život odnio dalje.Osvježavaš nam dan!Šaljem pusu,zaslužila si. :lol:
  • svaka čast performita, autoportret je odličan 8-)
  • Hvala ljudi... Mislim nije nešto, al jest s obzirom da je na iPhone-u nacrtano...

danas sam cijeli dan provela pokazujuć ljudima kako se može crtat na iPhone-u...
    Najsmiješnija mi je rečenica jedne profesorice pov. umjetnosti:

Pa, sad kad sam to sve vidjela, i nije tako skupa ta sprava! :roll:

Onaj program scrible je neki dječiji, sad sam isprobala iDoodle i ostala paff :o s njegovim mogućnostima...
    On je pravi mali fotošop, al džepni :lol: :D :P Ito imam lite verziju, šta li tek radi verzija koja se plaća?

Jedan brzinski crtež koji me podsjetio na Vandu iz sport Billy-ja :mrgreen:

http://www.imagesforme.com/out.php/i177634_IMG0024.JPG
  • Ma koliko ja vidim i nije bas do programa ;) Ti kad bi u Notes-ima crtala mislim da bi super ispalo :D

Svaka cast!!
  • Evo jedan svemirski pejzaž... Gotova sam, navukla sam se na crtanje na iPhone-u... :oops: :oops:

http://www.imagesforme.com/out.php/i177849_photo.jpg
  • 2 performita: kad će neka izložba? :)
  • Svaka čast performita.

Čekajte da JA kupim iPhone :mrgreen:
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Vip, Izložba iPhone slikarija bi baš bila zakon!!! :D

Aramic, kad se ovog programa dočepaš, crtat ćeš satima, zapustit socijalni život, stalno ćeš švrljat po ekranu
    ;)
  • Perfica ovaj zadnji "pejzaz" ti je stvarno odlican!
    Primjecujem da ti je najzanimljivi plavo-zeleni spektar bojica :D
  • Je MoschuSe...., nekako se vrtim između tirkizne pa do ljubičaste... :)
  • Nekad u budućnosti u nekoj osnovnoj školi na satu likovnog:

Učiteljica:-Draga djeco, danas ćemo crtati mrtvu prirodu, izvadite svoje iPhončiće i počnite raditi!
    Djeca:- Yeeeeeeeeeeeee!
    Mala Performita: - Učiteljice, učiteljice, ja sam gotova!
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://img.skitch.com/20081008-mjsu8d3hsrcn1fqiwyrkx3s4fn.preview.jpg
    Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
  • Hebote kako su ti dobre slike....
    Ma svaka čast....ja sve šta sam probao nema veze sa ničim pa sam odustao...
    ali ovo tvoje....ludo....stvarno si dobra iPhone slikarica :)
  • Perfica ti ozbiljno imas talenta!
    Da li to crtas sve iz glave ili po nekom predlosku? Ja ovako nebi znao precrtati :lol:
  • Hvala ljudi... Crtam iz glave, naravno :)
    To mi je struka inače sam prof. Likovne kulture, akademski grafičar, a diplomski rad mi je bio kompjuterska grafika, tako da mi leži ovo kompjutersko slikanje više od onog kad se sva zafastam bojama. iPhone crtanje je stvarno otkriće, pravo mi je sjelo :)

(Inače jako puno slikm mišem, pa je možda to razlog. Zanimljivo je da mi stylus nikad nije legao, nisam voljela crtat po drawing pad-u a prstom mi se jako sviđa. Čudno, jelda? )

:lol:
  • Sad je vec jasno zasto su slike dobre ;)
    U svakom slucaju nastavi nas uveseljavati sa radovima!
  • @Performita: šta nestalo boje ili nema vremena za slikanje? :)
  • Jako su ti lijepi uradci.
  • said:

Hvala ljudi... Crtam iz glave, naravno :)
    To mi je struka inače sam prof. Likovne kulture, akademski grafičar, a diplomski rad mi je bio kompjuterska grafika, tako da mi leži ovo kompjutersko slikanje više od onog kad se sva zafastam bojama. iPhone crtanje je stvarno otkriće, pravo mi je sjelo :)

(Inače jako puno slikm mišem, pa je možda to razlog. Zanimljivo je da mi stylus nikad nije legao, nisam voljela crtat po drawing pad-u a prstom mi se jako sviđa. Čudno, jelda? )

:lol:

Pozdrav Performita, odlični crteži !Great talent! :)
    Baš mi je drago da si profaćica likovnog!I meni je struka likovna umjetnost, išao u srednju Primijenjenu umjetnost i dizajn.Bio sam 'opsjednut' L.Da Vincijem i Albrechtom Duererom..Najviše sam volio raditi finim pastelama na tamnopj podlozi + bijela kreda za chiaro-scuro efekt,isto ovako mrljao prstima samo po papiru :!: Bolje da nemam iphone jer bi i ja vjerojatno zaglibio s ovom aplikacijom :D :D
  • Darkec, zapala sam u jedno malo turbulentno razdoblje, a radim i taj intervju s onim redateljem koji sam najavila :)
    Pripremam svoju izložbu (ne iPhone slika, već grafika velikih formata) pa mi i to dnevno oduzme vremena puno...

Kolega axis

Zašto nisi nastavio na akademiji? :)
    Drago mi je čut da voliš Duerer-a meni je često bio tema seminarskih radova.
    Chiaro-Scuro je jako efektan, al ne treba odbaciti ni sfumato ;)

Što se tiče mrljanja prstima, jedna divna stvar s iPhone-om je što ti se ne izližu jagodice od prstiju, a to nekad zna biti bolno kad se ona fina praina od pastela počne ponašati kao šmirgl prema tvojim prstima :)

U svakom slučaju, objavit ću ja još koji uradak ovih dana jer je predivno crtati na iPhone-u
  • @performita
    Pa zaključio sam da akademija nije dovoljno dobra za mene (čitaj: nisu me primili ) :)
    al nema veze...uslijedila je prekvalifikacija
  • Pa nije zagrebačka jedina akademija, ima ih još ;)
    U šta si se prekvalificirao, ako smijem pitati?
    :)
  • Hej perf super mi je onaj prvi autoportret ;) ... pa da onda iskoristim priliku i takodjer se ovdje ukljucim ex-akademija/primjenjena art sektoru :roll: :) .
    Ja sam zavrsio tek nedavno akademiju (ovu zagrebacku :evil: ) te se takovim stvarima i bavim (manualnim i digitalnim) (ako je ovo neka ok podjela) :roll: ... takodjer sam radio neko vrijeme kao prof likovnog ...
    enivej ... nemam iPhone pa nemogu sudjelovati ... al ...eto.
  • said:

Pa nije zagrebačka jedina akademija, ima ih još ;)
    U šta si se prekvalificirao, ako smijem pitati?

U pravu si nije jedina ..al kako sam počeo raditi (bezvezni sezonski poslovi) odustao sam od akademije
    Sad radim kao serviser računala i terminalne opreme....a spremam se polagati Comptia A+ 220-602 certifikacijski ispit
  • said:

Hej perf super mi je onaj prvi autoportret ;) ... pa da onda iskoristim priliku i takodjer se ovdje ukljucim ex-akademija/primjenjena art sektoru :roll: :) .
    Ja sam zavrsio tek nedavno akademiju (ovu zagrebacku :evil: ) te se takovim stvarima i bavim (manualnim i digitalnim) (ako je ovo neka ok podjela) :roll: ... takodjer sam radio neko vrijeme kao prof likovnog ...
    enivej ... nemam iPhone pa nemogu sudjelovati ... al ...eto.

Poštovanje gospon profesor :D
    S kojim alatima tj.programima radiš na Macu ..da li illustrator ili nešto drugo
  • Još malo pa ćemo morat na mackorisniku otvoriti Likovni kutak :)
    Baš mi je drago ecvis17
  • said:

Poštovanje gospon profesor :D
    S kojim alatima tj.programima radiš na Macu ..da li illustrator ili nešto drugo

:lol: Gsn. Prof. ecvis koristi Adobe print production aplikacije (Ph, Il, iD, Acrobat) za statičnu grafiku, dizajn i ino, te FCS Studio pro za pomcnu sliku, aka video ...
    Statična se također pomaže i kistom, perom, olofkom, te kojekakvim materijalom koji ostavlja trag pod pritiskom na određenu površinu + kretanje u odredjenom smjeru. :)
    Ja sam dosta kasno (nedavno) poćeo raditi na kompovima uopće, te me nije zahvatio freehand ... tako da sam preko Photoshopa nekako logikom "ovo mi je poznato" vektorske stvari počeo raditi Illustratorom jer mi je Adobe logika bliža od makromedijine. Hi-hi vidi kako se ispričavam što ne koristim freehand :lol:
    enivejz.
    Počeo sam odnedavno se igrati stop-animacijom, i animacijom koječega u motionu, i prelud mi je program, no s time se zbilja nekako tek upoznajem. Iako moram reći da je prijateljski raspoložen (Motion prema meni). 8-) evo ovo sam dovršio jućer te je upravo poslano u Rijeku galeriji;
    http://img.skitch.com/20081011-b4as7t155nedbapx5g881beg24.preview.jpg
    http://img.skitch.com/20081011-r4ad2drat9fp8hmdhf69cu9b9a.preview.jpg
    tehnika - koješta na platnu
    ;)
  • uh koji spektar aplikacija :) stani, ne mogu te pratiti ..hehe
    Bome radiš svašta , što bi bilo da si prije počeo s kompovima..
    I meni je Adobe draži tj.više sam se navikao na Photoshop/Illustrator još od vremena kad sam išqao na tečaj za Web dizajn..ali slabo ga koristim ..više manje sve je to amaterski.Sramota me imam Imac 24" a više sam radio sa Ilustratorom na bivšoj PC kanti ... :oops: :)
    Slike su real deal :) ...u zlatnom rezu .. :)
  • Mogli smo otvoriti posebnu temu za slikanje i crtanje na kompjuterima :)
    Moj diplomski je bio upravo kompjuterska grafika, i provukla sam kroz ruke mnoštvo grafičkih aplikacija (osim Corel Draw-a koji mi je bljakić :D )

Mogu Vam samo preporučiti da isprobate onaj ArtRage koji sam recenzirala u članku na Mackorisniku, i također mogu ekstremno pohvaliti Painter o kojem sam također pisala...
    Al Photoshop će ostati uvijek alat kroz koji se svi radovi u nekoj fazi provuku
  • said:

Mogli smo otvoriti posebnu temu za slikanje i crtanje na kompjuterima :)

Mogli smo, pa da stavljaju ljudi stvari koje rade. No ja bih rado da ne budu samo "slikanje i crtanje" na kompjuterima, vec da bude bas neki kreativni kutak, za dizajnove, illustracije, fotke, foto-montaze ... linkamo ako netko radi nekakav video animaciju ili sto li...
    said:

Moj diplomski je bio upravo kompjuterska grafika :)

Ja sam diplomirao sa radom koji se sastojao od nekoliko digitalnih fotografija i jednog digitalnog foto kolaža ...
    Evo ovo je illustracija koju sam radio nedavno i koristio kao bazu za korice umjetničke publikacije koja se sastojala od intervjua sa nekim umjetnicima ... enivej ... jednostavno ... al meni je simpa. :oops:
    http://img.skitch.com/20081011-phh5smies77nemi54e3jsb3p47.preview.jpg
    cheers
    @perf ... ovo za photoshop se 100% slažem, uvijek se nekako zavuče u proces ... ja čak i kad slikam manualno ko gornji post se igram sa photoshopom u potrazi za kombinacijom boja i koječime ... a kad je cijeli proces digitalan da ne spominjem :geek:
    Post edited by ecvis17 at 2008-10-11 23:18:00
  • said:

(osim Corel Draw-a koji mi je bljakić :D ) :)

:D :D baš ... jednom sam radio rad od onih plastičnih ploča što se koriste za natpise za vrata ... u koje se ime urezuje. I to se naime radi iz corela, jer laserski rezač koji urezuje slova, oblike ili što već, razumije zamo corel i to mislim tamo negdje do 9-ke (ako dobro pamtim). I ja sam morao neku fotku vektorizirati unutar corela (tj nisam tada bio svjestan da bi trebao moći normalno eps otvorit u njemu iako bi bio nacrtan u illustratoru .... i upeglao me program skroz :roll:.
    Doduše možda i samo zbog manjka prakse ali nije me nikako privukao. :|
  • Baš mi je drago da smo se na mackorisniku sreli kolega :)

onaj rad u magenti je skroz zanimljiv! Smijem pitat tko ti je bio Mentor. Meni je bio pokojni prof. Miroslav Šutej RIP
    :oops:
  • Šutej ... :cry: ... on je odlican bio .. iako nisam ga imao kao profesora ... prvenstveno jer je držao klasu pri grafici a ja sam studirao "slikarstvo".
    Ja sam mjenjao mentore ... prvo sam bio kod Igora Rončevića te sam promjenio klasu i otišao kod Zlatka Kesera.
    Ja nisam bio naš zadovoljan ni sa jednim od njih dvoje. Iako su jako različiti kao umjetnici, imaju zajedničku crtu a to je da oboje nameču svoj način rada ... ali nije bilo ni tako loše, ipak sam radio ono što sam želio tako da je to naposljetku sve u biti ok.
    Dosta sam toga radio u suradnji sa Nicole Hewit, novijom profesoricom sa Akademije koja se bavi filmom, i predaje nove medije i s njom sam puno više naučio.
    Također koleginice ;) ...
    EDIT: Moja jako dobra prijeteljica je išla prve dvije godine u Širokom na akademiju i onda se prebacila tu u Zgb ... neznam ako si ti tada još bila na akademiji - to je bilo oko 2000-te ... Zove se Anita Celić Cella (nadimak je ovo zadnje).
  • said:

...

tnx za slike ...
    cime se onda baviš ... webom ??
    EDIT: aha rekao si gore ... a dizajn, illustrairanje ili nešto od toga ... jel se još radi periodično ili?
  • ecvis17, ja sam 2000. diplomirala, a ona je tad upisala, dakle ne znam ju, nije mi bila ni studentica jer sam kasnije par godina predavala kompjutersku grafiku gore na akademiji... :)

U glavnom... Vraćam temu na pravi put evo jedna švrljotina s iPhona opet:

http://img.skitch.com/20081012-85k6th4dg86q75qpgyncwqsipw.preview.jpg

Ne znam kako ovo nazvati, neka vila ili Đevojka :lol: :lol: :lol:
  • slike su ti pre dobre i ja ih prestajem više hvalit da ljudi ne pomisle da skupljam postove :)
  • @ ecvis17
    Upravo radim jedan crtež (50 x 70 cm) i to za dječji vrtić :D na temu 'jesen' :)
    imam u glavi ideju ali je treba još razraditi...
  • Performita mogla bi otvorit aukciju sa svojim slikama u appstore-u... :D
    Sve u svemu, sviđaju mi se tvoji ručni radovi. ;)
  • Ako se to dozvoli, bilo bi fora imat virtualnu galeriju crteža s iPhonea :D

Evo jedna brzinska, beware of the blue eye ;)

http://img.skitch.com/20081028-mq5nrr7gn2ctdhefknsw3a1rgg.preview.jpg
  • said:

http://img.skitch.com/20081008-mjsu8d3hsrcn1fqiwyrkx3s4fn.preview.jpg

Izvini a da te pitam tj. zamolim ako bi mogla nesto slicno napraviti za mene pa da stavim kao background na phone. Ja sam totalna letva za slikanje i sviranje (ta strana mozga mi se isusila vec odavno :) ) inace zavrsio sam masinsku i krive crtam iskljucivo pomocu "krivuljara" :D

Nije frka mozda ako dopustis mogu i ovu "posuditi" do daljnjeg ;)
  • Za tebe vrlo vrlo rado :)
    Reci samo u kojim bojama želiš da bude???

Mašinsku, prekoputa zemaljskog muzeja??? ;)

Mi smo tu negdje generacija, ja sam ti išla u Primijenjene umjetnosti kod 1. Gimnazije možda smo se i sretali :D
  • @performita !
    Rekao sam da si in.Mene stari nije htio upisati u Primjenjene ,u ZG-u,jer mu je to bilo apstraktno,pa me upisao u trgovačku.Još sam neko vrijeme crtao, ali zbog ostalih životnih preokupacija sam prestao.Još imam žicu , ali mi teba treninga.
    Zato sam odmah skužio talent,čim sam ti vidio slike.Ili imaš ili nemaš,jer se to teško može naučiti.Njeguj to,jer je meni žao što nisam .Sayonara ! :lol: