Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• Cozmika
  • Veyron
  • Vanja VKTR
  • cvitko
  • bope
  • SkiSan
  • iLuka19
  • dabiggie
  • ivanna_t
  • dpeji
  • tomasso
  • tonik
  • cromen
  • Darko Kontin
  • monty_pirate
  • bubi

Tko je online (0)

Tiger na Leoparda
  • Dakle imam tiger 10.4.11 koji je vjerojatno došao sa strojem predinstaliran pa sad molim koja je procedura za nadogradnju na leopard (mora biti retail verzija i ako mora gdje je nabaviti)MBP 2,4
    Naime htio bi maknuti ako je moguče Tigera ili bar na novo ga instalirati tj očistiti stroj pa onda na novo instalirati leoparda,nadograditi se vjerojatno ne može nekim skidanjem sa neta jer je tiger na maximumu koliko ja kužim te stvari??!!
    Hvala na pomoči
    Post edited by Unknown User at 2008-10-15 09:43:54
  • 3 Komentara sorted by
  • said:

Dakle imam tiger 10.4.11 koji je vjerojatno došao sa strojem predinstaliran pa sad molim koja je procedura za nadogradnju na leopard (mora biti retail verzija i ako mora gdje je nabaviti)MBP 2,4
    Naime htio bi maknuti ako je moguče Tigera ili bar na novo ga instalirati tj očistiti stroj pa onda na novo instalirati leoparda,nadograditi se vjerojatno ne može nekim skidanjem sa neta jer je tiger na maximumu koliko ja kužim te stvari??!!
    Hvala na pomoči

U pravu si što se tiče nadogradnje 10.4.11 je zadnja iteracija Tigera. Najbezbolnija instalacija leoparda će ti proći upravo sa retail DVDom, koji možeš kupiti kod svih Apple Dealera. U principu svi noviji strojevi dolaze sa Leopardom predinstaliranim a prijenosnici dolaze i sa pripadajućim DVD-ima Leoparda, pretpostavljam da je MBP kupljen rabljen pa da zbog toga nema Leopard.

U principu instalacija ti je jednostavna, ubaciš DVD i rebootaš stroj, nakon boot signala ( onaj "chime" na početku) držiš tipku C i odabereš DVD kao boot. Nakon toga jednostavno pratiš upute na ekranu, odnosno odabereš New Installation, pri čemu će ti preparticionirati postojeću particiju ( uz to pobrisati sve podatke na njemu) i krenuti sa Instalacijom. Prilično je jednostavno, ako zapneš ili budeš imao dodatnih pitanja slobodno se javi, nadam se da ti je ovo pomoglo.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Još samo pitanje dali tiger mora ostati gore pošto njegov instalacijski disc nemam a izgleda da mi je blokiran hdd pa bi ja to sve maknuo i oslobodio kompletnu memoriju te najbolje bi bilo da ostane samo leopard ili??
    Kad sam stavio leopard od MB dobijenog instalacijskog diska nije htio pokrenuti instalaciju jer kao nije predviđena za taj stroj--vjerojatno radi blokiranog hdd-a?? Leopard instalacijski disc od MB vjerojatno neče pasat gore jer ne kužim razliku između tog i retail disca??
    Hvala na pomoči
  • said:

Još samo pitanje dali tiger mora ostati gore pošto njegov instalacijski disc nemam a izgleda da mi je blokiran hdd pa bi ja to sve maknuo i oslobodio kompletnu memoriju te najbolje bi bilo da ostane samo leopard ili??
    Kad sam stavio leopard od MB dobijenog instalacijskog diska nije htio pokrenuti instalaciju jer kao nije predviđena za taj stroj--vjerojatno radi blokiranog hdd-a?? Leopard instalacijski disc od MB vjerojatno neče pasat gore jer ne kužim razliku između tog i retail disca??
    Hvala na pomoči

Sa instalacijskim diskom mozes napraviti samo clean format install i moguce je da je lockan na stroj s kojim je isporucen,
    bar su mi svi diskovi bili oznaceni sa imac/mac mini/mbp install/.... da li je lockan ili ne, nemam pojma, stvarno nikad nisam probavao

Sa retail diskom mozes upgrejdati bilo koji stroj + mogucnosti clean installa i slicno. Retail disk se posebno kupuje u Apple trgovinama i ima onu lijepu kutijcu
    Za pocetak, mislim da nemas potrebe raditi clean install i upgrejd je u 99% sasvim dobro napravljen i ne bude problema

I mozes searchati malo po forumu, imas stvarno mnostvo informacija na temu installa