ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Kako oko teme legalnosti softvera uvijek nastane neko besmisleno prepucavanje… Bas zato se slazem da je onaj citirani dio Tonijeve recenice bio potpuno nepotreban i krajnje neprofesionalan.
Druga stvar da je ovo njegov osobni blog. Zar ne bi za potrebe MK-a bilo dovoljno nesto tipa:
“Ja si kupovinu Photoshopa nikako ne mogu racionalno opravdati, ali to naravno ne znači da u životu, posebno na poslu, ne moram ponekad otvoriti .psd ili neku sličnu datoteku.”
?? …jos da recenica ne pocinje s Ja…
Krajnje neprofesionalan?:) Tu se moram ne složiti, mislim da je vrlo profesionalan. Ispričao sam se za svoju pretjeranu reakciju koja jest bila neprofesionalna. S druge strane ne pada mi napamet ispričavati se ili sramiti zbog mog stava u članku.
Mislim, da bi se svatko koga je ta izjava pogodila na bilo koji način trebao zapitati zašto je tome tako. Da sam rekao "ne pada mi na pamet nositi crvene cipelice" mislim da se nitko ne bi osjetio povrijeđenim.
Kao sto rekoh, zvuci mi kao osobni blog"...ne pada MI napamet instalirati crackiranu verziju", može li osobnije od toga? To jednostavno znači: "ja neću instalirati crackirani softver", a ne to da sam toliko svet da mi takve misli mi ne padaju na pamet, niti sam želio neći "da vam nije palo na pamet instalirati crackirani softver". To je vaša stvar.
I ako će me netko sad prozvati kapitalističkom svinjom zbog tih mojih stavova
Hej Toni
I samo jos nesto za kraj....opet cu ponoviti pitanje: Imas li sve filmove i muziku legalno placenu na svojem racunalu? Jer ako si zagovornik placanja softvera onda ti vjerojatno "ne bi palo napamet" skinuti mp3-ce s torrenta i ne platiti ih jer time direktno stetimo autorima. Ali vjerujem da ces presutiti ovo pitanje.
Pozdrav
Katarina
Sorry Toni... nema vise smisla raspravlajti, ali da jesi ultra kenjator...jesi
Koristim i jedan i drugi OS ovisi gdje...
Nisi valjda toliko jadan da kolicinu necije kulture mjeris necijim OS-om.... Hilarious...
a da imam pravo reci svoje misljenje imam... ti reci svoje o meni sto god hoces... mene ne mozes uvrijediti...iznad toga sam
Luka i dalje si mi ti jedan cool tip
Možete me nazvati puritankom, ali napisana psovka 10 puta je ružnija od izgovorene.
Izgovorena bude nekad plod afekta, plod trenutka, ispari u zrak nekako...
Napisana psovka ili pogrdna riječ nekome ostaje zauvijek kao biljeg na nickname-u i osobi koja se krije iza toga...
Sorry Toni... nema vise smisla raspravlajti, ali da jesi ultra kenjator...jesi
E sad si ti mene izgleda krivo shvatila , nema veze koji OS koristiš sa tvojom/nečijom kulturom, mislio sam na način izražavanja.
Što se tiče OS-a zaista nisam toliko ograničen da mislim da izbor OS-a ima nekakve veze sa kulturom, štoviše mislim da nema osobe sa zdravom pameću koja bi upotrijebila takav argument.
Kulturološke razlike između Win i OS X/linux svijeta su i poprilične, pa sam mislio da je to u pitanju u ovom slučaju.
Ne branim ti pravo na tvoje mišljenje i ne napadam te,niti pokušavam vrijeđati pobogu samo bih volio da se izražavaš na malo pristojniji način
Iako nisam za zakljucavanje tema, brisanje usera itd, ali kad netko ima ocitu namjeru biti provokator i samo provokator (... simpatican si mi... cmok... i sl.) mislim da je to mozda i najpametnije.