Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• Dodo
  • bope
  • tonci
  • otkup mobitela
  • Boro
  • nbacac23
  • Irencica
  • Boom22
  • Pandurantt
  • duk
  • Graba
  • Wiseguy
  • ivana1989
  • mitch
  • wilijam23
  • GemahenLahen
  • giove
  • iVar87
  • dule
  • ileo

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Naj mjesto za kupnju Macbooka
  • Pozdrav svima,

Već neko vrijeme razmišljam o kupnji Macbooka White.
    Ono što me zanima je koje je naj mjesto za kupnju prema vašem iskustvu?
    Naj cijena koju sam vidio je 8.185,86kn u m-computers-u za 2.4GHz

p.s. jedno početničko pitanje: svaki macbook, ali baš svaki dolazi s instaliranim Mac OS X?

Hvala!
    Post edited by Unknown User at 2010-06-30 23:21:59
  • 105 Komentara sorted by
  • Stigli su novi iMac-ovi

z0jl000fb/cr CPU iMac 21.5" Core i3 3.06GHz/4GB/500GB/Radeon HD 4670/SD with wireless KB

z0jm000p7/cr CPU iMac 21.5" Core i3 3.2GHz/4GB/1TB/Radeon HD 5670/SD with wireless KB

z0jn0009b/cr CPU iMac 27" Core i3 Duo 3.2GHz/4GB/1TB/Radeon HD 5670/SD with wireless KB

z0jp002hq CPU iMac 27" Core i7 2.93GHz (quad-core)/4GB/1TB/Radeon HD 5750/SD/wireless kyb CR

Cijene su na http://tinyurl.com/yg7g7l, a korisnicima koji se pozovu na ovaj forum dodatni popust na sve Apple proizvode.

• I ja kupujem Mac. tražio sam na puno stranica, ali definitivno preporučam M-Computers, jer je definitivno najpovoljniji. Danas me je kontaktirao Saša, posla mi ponudu i mogu reći ne samo da ima dobre cijene, već je i ljubazan i simpa. Što mi puno znaći kod kupovine općenito.

Drugo, u M-Computersu mi se sviđa i to, ako negdje nađeš jeftinije nego u M-Computersu, javiš mu i on ti daje po toj nižoj cijeni.

Svakako prst gore za M-Computers. Ja danas uplaćujem ponudu za bijeli Mac i ulazim u svijet Applea i macova.
    Mislim da neću zažalaiti... bar nitko nije... :D ;)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Da ti odgovorim na pitanje o sistemu....da svako mac računalo opčenito dolazi sa instaliranim mac os X-om...

a drugi neka ti preporuče gdje da ga kupiš :)
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "Yossarian" said:
    Pozdrav svima,

Već neko vrijeme razmišljam o kupnji Macbooka White.
    Ono što me zanima je koje je naj mjesto za kupnju prema vašem iskustvu?
    Naj cijena koju sam vidio je 8.185,86kn u m-computers-u za 2.4GHz

p.s. jedno početničko pitanje: svaki macbook, ali baš svaki dolazi s instaliranim Mac OS X?

Hvala!

pozdrav Yossi :) i dobrodošao na MacKorisnik.

Definitivna preporuka m-computersa, ponajviše zbog kvalitete usluge i ljubaznosti :D, a kolko vidim i cijene.
  • Baci oko na nove alu macbook-ove, imaš na mackorisniku fotografije i specifikacije ali pogledaj i na apple.com. Još ih nema u RH ali bit će pa pogledaj da li ti se isplati čekat.
  • Iskreno, razlika u cijeni izmedu plasticnih i aluminijskih se mozda cini velika, al s obzirom na kvalitetu izrade, ako ti je to prvi Mac, radije jos malo pricekaj i ustedi za posten stroj. Imas na forumu na hrpu mjesta opisane nedostatke plasticnih MacBooka...zajedno sa slikama :(
  • Moja preporuka je diskont24.com, cijene su im tu negdje, a puno su brzi i manje komplicirani od m-computers-a, sam si napravis ponudu i po njoj platis. Ako platis do 8 ili 9 ujutro roba je u 90% slucajeva spremna za isporuku taj dan popodne, odnosno ako trazis dostavu dostavljac je vec sljedeci dan ujutro kod tebe, a kod kupnje nove pile brzina puno znaci :D ako se desi da im dobavljac nema robe na skladistu kontaktiraju te odmah i nude alternative/povrat novca u vrlo kratkom roku.
  • pully a sto je to komplicirano kod M-a? Narucis preko weba, on ti posalje ponudu i ako uplatis covjek te nazove ili maila sa rokom isporuke, ako ne uplatis nikome nista.
  • Pa bas to, AFAIK M-computers je one man show, narucis pa cekas ponudu, koja cesto dode tek drugi dan oko podne (kod mene uvijek jer robu u pravilu narucujem van radnog vremena), pa dok platis, ako nisi u istoj banci on narucuje tek treci dan, a isporuka cetvrti i to ako te potrefi da nije vikend

U diskontu je to puno elegantnije, sam napravis ponudu, po njoj platis, i u pravilu isti dan imas robu. Da je razlika u cijeni veca ili da se u diskontu manje trude ok, ali za 100 kn na 8000 mi se ne da natezat, mislim da diskont radi bolji posao...
  • Cuo sam da diskont zna zezati, uzimao sam kod njih robu, nije bas bilo super.
  • Evo ja neću govoriti di je dobro kupiti ali da te upozorim da ni slučajno ne kupuješ u MacGaleriji (koja još uvijek radi no ka internet prodaja). I imaš po formu postova na tu temu tako da sad neću ulazit u opisivanje ali ... ;)
  • "ellaa" said:
    Cuo sam da diskont zna zezati, uzimao sam kod njih robu, nije bas bilo super.

Sto konkretno, za firmu radim jako puno s njima i nikad problema...
  • Ovo da ako nađeš nižu cijenu da mu javiš pa da ju i on spusti je pre dobro....nisam znao da tako radi...te svaka čast na tome!!!
    Ja inaće jako i diskont24 volim tako da nemamo niti protiv jednih niti protiv drugih ništa loše za reć :)
  • Hvala svima na odgovorima.

A što je s ovom viješću http://www.poslovni.hr/90082.aspx kako Apple otvara trgovine u HR?

Da li itko zna išta o tome?
  • "Yossarian" said:
    Hvala svima na odgovorima.

A što je s ovom viješću http://www.poslovni.hr/90082.aspx kako Apple otvara trgovine u HR?

Da li itko zna išta o tome?

Ne vjerujem. Ako trenutno postoji samo osam država na svijetu u kojima postoji Apple Store čisto sumnjam da će doći u Hrvatsku, jedino ako Apple ne planira agresivno širenje u idućih par godina a i tada sumnjam. Pa koliko znam u Europi jedino u UK postoje Apple Storeovi. I sad da još dođu u HR... teško.
    Inače, tko nije bio u Apple Storeu, ne zna što propušta :D. Ja bih samo radi toga preko bare ili u UK ;)
  • M-Computers, moj izbor. Saša mi je da bolju ponudu čak i od powercom-a :D
  • "pully" said:
    [quote="ellaa"]Cuo sam da diskont zna zezati, uzimao sam kod njih robu, nije bas bilo super.

Sto konkretno, za firmu radim jako puno s njima i nikad problema...[/quote]

kad sam uzimao hdd-e, isporucili krive, morali su biti isti zbog posla, nisu nista rekli, kad sam se pozalio da to nije to, onda su me stavili na cekanje 2 tjedna....kad me sef nije...a frend je imao frku s laptopima...uglavnom sad se zaletim u neke druge firme.da bude jasno i dalje znam tu i tamo uzet nes kod njih i zasada je sve ok, ali ta 2 tjedna...
  • Tko je kod M-Computersa ovlašten za servis? Vrijedi li garancija za powercom?
  • Buz glavni i ovlasteni je samo jedan tako da ti je apsolutno svejedno gdje kupis stroj jer ako nesto krepa nosis to u Sv. Nedjelju
  • Kakva su vaša iskustva s čekanjem proizvoda? Koliko se po prilici čeka na isporuku?
  • ovisno što želiš ali ako ne želiš custom model, više ne čeka duže od dana.
  • Kao sto Bill kaze zavisi sto se narucuje. Mi smo recimo Mac Proove iz mog siga cekali 3 tjedna zbog grafulje a ako se narucuje nesto normalno pa se eventualno stavi jos rama to se rijesi u roku max 7 dana.
  • "Darko Kontin" said:
    Ovo da ako nađeš nižu cijenu da mu javiš pa da ju i on spusti je pre dobro....nisam znao da tako radi...te svaka čast na tome!!!
    Ja inaće jako i diskont24 volim tako da nemamo niti protiv jednih niti protiv drugih ništa loše za reć :)

pa ja to gledan ka čisti pragmatizam. ti imaš namjeru kupit proizvod P po cijeni C. dakle ti ćeš te kune potrošit, zašto da ih potrošiš drugdje ako možeš malo smanjit maržu i dobit te kune i osigurat malo veću likvidnost? ;)
  • Pa stoji to i vlasniku se na kraju isplati. Samo priznaj da toga kod nas nema. Barem ja nisam tako nešt vidio pa me zato ugodno iznenadilo
  • Kakva su iskustva kupovanja Mac-a u Vlaskoj? Konkretno, planiram kupiti Macbook Pro ili iMac. Jos se nisam skroz odlucio. :)
  • "Kid-A" said:
    Kakva su iskustva kupovanja Mac-a u Vlaskoj? Konkretno, planiram kupiti Macbook Pro ili iMac. Jos se nisam skroz odlucio. :)

kratko i jasno NIKAKVA POZITIVNA :)

rade odi do austrije i dobit ces Full Uslugu i jos ces proc jeftinije :)
  • "KristijanZagreb" said:
    [quote="Kid-A"]Kakva su iskustva kupovanja Mac-a u Vlaskoj? Konkretno, planiram kupiti Macbook Pro ili iMac. Jos se nisam skroz odlucio. :)

rade odi do austrije i dobit ces Full Uslugu i jos ces proc jeftinije :)[/quote]

Sad me zanima. Kakvo si negativno iskustvo imao kod njih? :) Osim sto, jasno, imaju vece cijene nego m-computers i neki drugi.
  • "Kid-A" said:
    [quote="KristijanZagreb"][quote="Kid-A"]Kakva su iskustva kupovanja Mac-a u Vlaskoj? Konkretno, planiram kupiti Macbook Pro ili iMac. Jos se nisam skroz odlucio. :)

rade odi do austrije i dobit ces Full Uslugu i jos ces proc jeftinije :)[/quote]

Sad me zanima. Kakvo si negativno iskustvo imao kod njih? :) Osim sto, jasno, imaju vece cijene nego m-computers i neki drugi.[/quote]

p ajednostavno MULJAJU gdje stignu a o cijeni necu ni pricat opcenito su neinformirani i sire krive informacije :) tako da ti nitko sa foruma nece preporucit da kod njih ista kupujes
  • Ok. Hvala! :) Ako cu i imati posla s njima, pazit cu sto mi govore i doublecheckat. A tko je ovlasteni Apple dealer u Hrvatskoj, ako to uopce postoji?
  • "Kid-A" said:
    Ok. Hvala! :) Ako cu i imati posla s njima, pazit cu sto mi govore i doublecheckat. A tko je ovlasteni Apple dealer u Hrvatskoj, ako to uopce postoji?

Ne razumijem što uopće trošiš vrijeme. Sjedni u auto i za nekoliko sati si u Austriji.
  • "Kid-A" said:
    Ok. Hvala! :) Ako cu i imati posla s njima, pazit cu sto mi govore i doublecheckat. A tko je ovlasteni Apple dealer u Hrvatskoj, ako to uopce postoji?

nazalost oni :(

al velim jeftinije ti dode da odes do beca nego da ga tu kupujes
  • Slazem se da se isplati otic na izlet za razliku u cijeni, a o kvaliteti usluge da ne pricamo.

Jedini problem ti je tipkovnica. Ako uzmes iMac, lako kod nas uzmes hrvatsku (iako je skupa ko vrag), al ako uzmes MacBook, onda bi mozda radije htio uzet internacionalni engleski layout na kojeg se ponekad mora cekat koji dan...
  • Kako ide s garancijom ako ga kupim vani? Da li mi vrijedi u Hrvatskoj? Imam mogučnost kupit MacBook pro u Švicarskoj za jedno mjesec dana, pa me strah jedino to za garanciju, da nemoram ić u Šviracsku ako nešto ne valja. :)
  • Garancija na prijenosnike je worldwide, vrijedi cak i u hr :)
  • Vaaaaa.Sad si me jako razveselio. :-)

Šta sve mogu kupit tamo za cijenu jednog MacBook pro ovdje, uhh... Super. Hvala.
  • Imate li informacije da neki od distributera jos uvijek prodaje starije modele Macbook Proa, znaci 'late 2008' modele? Cijena za njih bi mogla biti puno niza od ovih novih modela.
  • Ako idem avionom iz Londona u Španjolsku i onda avionom i Graz, pa autom do Zagreba, jel moguću kupit Macbook u Londonu, uzet povrat poreza odmah tamo na aerodromu (jel bitno što ne idem izvan EU odmah iz Londona ili je dovoljno što sam NON-EU resident?) i onda komotno prenjet prek naše granice macbook uredno u kutiji (bad mi je bacit ju :mrgreen: ), znači Slovencima nikaj ne prijavljujem, oni ne zovu naše i bok...
  • "Don Dumbuška" said:
    Ako idem avionom iz Londona u Španjolsku i onda avionom i Graz, pa autom do Zagreba, jel moguću kupit Macbook u Londonu, uzet povrat poreza odmah tamo na aerodromu (jel bitno što ne idem izvan EU odmah iz Londona ili je dovoljno što sam NON-EU resident?) i onda komotno prenjet prek naše granice macbook uredno u kutiji (bad mi je bacit ju :mrgreen: ), znači Slovencima nikaj ne prijavljujem, oni ne zovu naše i bok...

Mislim da ne jer moraš pokazati kartu da odmah izlaziš iz EU, a u ovom slučaju ti nastavljaš dalje. No nisam 100% siguran.
  • jel ima u Grazu apple store ? Di sve ima u Austriji ? Ne ide me njemački pa neznam da applestore austria :-(
  • "sqrdd" said:
    jel ima u Grazu apple store ? Di sve ima u Austriji ? Ne ide me njemački pa neznam da applestore austria :-(

Nema Apple Store u Austriji nigdje. Ali prije Graza u onom shopping centru Sierzberg u MediaMarktu imas sasvim pristojan komadic* ducana posvecen Apple proizvodima.

* veci od najveceg dilerovog ducana kod nas
  • "sqrdd" said:
    jel ima u Grazu apple store ? Di sve ima u Austriji ? Ne ide me njemački pa neznam da applestore austria :-(

Imaš samo preko neta, pa ako imaš nekog u Austriji naruči kod njega doma i pokupi to.
  • Imaš Apple Store u Austriju u Salzburgu u onom Europa Park centru,bio sam tamo nedavno...
  • "jojo#15" said:
    Imaš Apple Store u Austriju u Salzburgu u onom Europa Park centru,bio sam tamo nedavno...

Ajde molim te odakle ti ideja da je to Apple Store?? Evo ti kompletni popis Apple Storeova u Austriji: http://www.apple.com/at/retail/storelist/ - tako je, NEMA IH! :P

To su mozda neki reselleri, al Apple Store Austrija NEMA. Najblizi je u Rimu http://www.apple.com/it/retail/storelist
  • http://www.europark.at/europark/start.n ... 84E69?Open

Da,tako je,resseler je.Al mislim da je najbolji,jer ima samo Apple unutra,i koliko sam vidio ima više manje sve...
  • Brzopotezno - gdje kupiti novi MBP 17" kod nas? Potreban je R1, pa mislim da inozemstvo otpada... hvala!
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • Pozdrav, odlucila sam se za kupovinu MB Pro 15" 2.53GHz/4GB/250GB/GeForce 9400M/cr

E sad, rado bih ga kupila online, pa da ne moram u zg pa se dvoumim izmedju mcomputersa i apcomove etrgovine
    mcomputers je jeftiniji al kod apcoma bih mogla platiti amexom na 2-3 rate bez kamata.. misljenja pliz

druga stvar je dolazak snow-a, da li cekati da dodje i do nas ili sad uzeti pa upgrade za minorne pare..
    imam jos hrpu pitanja al pomalo :-)
    iPhone 4, MBP 13'', iMac 27'' i7, iPad 2 WiFi 32GB white
  • Ja sam kupio svoj iMac u m-computersu i mogu ti to preporućiti. Uplatio novce u pošti i par dana kasnije sam ga dobio na kućnu adresu.

Po meni se neisplati čekati mjesec-dva na dolazak snow-a, bolje sada kupi. Upgrade dođe samo 30$.
  • hvala na preporuci, jos cu vidjet da li ima ikakva preporuka s amex ratama bez kamata
    a koliko sam vidjela za update na snow cijena ce biti $9 za sve koji su kupili mac nakon cca 01.08. ove godine
  • "brunci" said:

a koliko sam vidjela za update na snow cijena ce biti $9 za sve koji su kupili mac nakon cca 01.08. ove godine

Tako je... Isto ti ne bih preporučio čekanje Snow Leoparda jer ćeš morati čekati da dođe u HR. Leopard je super, a kad izađe Snow samo ga upgradeaš...
  • onda nema cekanja... e sad jel mi moze tko reci s kakvim bi se problemcicima mogla susrest ako kupujem od apcoma online?
    jer mogu se strpit mjesec i pol :o i skupit kesh za mcomputers...