Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6492)

• violetta
  • grgamajstor
  • exy
  • ozzbozz
  • snekhr
  • apple99
  • chofizg
  • micho0305
  • OpiumTea
  • jigMsaw
  • iLuka19
  • catus69
  • MadMax
  • tinna
  • dkrt
  • ameliepoulain
  • nix1001
  • ikdes1gn
  • zaki23
  • darmar80

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Mobile CARNet na Vip-u - postavljanje logiranje itd
  • Pozdrav, imam problema sa postavljanjem postavki za Mobile Carnet na VIp mobile connect usb modemu .

Instalirao sam potrebni driver e sad me brine što treba od postavki što se tiče za carnet. APN je carnet.vip.hr to znam sad za ostalo osim korisničkog imena i šifre što je sve potrebno
    kako bi radilo sve kako treba.

Pa ako koristi netko već CARNet i postavljao je sve te postavke ako može pomoći sa uputama, screenshotovima i sl.

Hvala
    Post edited by Unknown User at 2009-07-23 16:58:06
  • 29 Komentara sorted by
  • Nisi napisao koja kartica i koji OS... Na PC-u bi trebalo radit nakon instalacije, jedino promjenit APN u "carnet.vip.hr" a sto se tice MAC-a imas drivere i upute na dolje linkovima... Na MAC-u nisam jos slagao pa neznam.
    Ako imas Mac-a jednostavnije ti je da nemas nikakve kartice, uzves neki mobitel sa bluetoothom i na pretplati MODEL 25 aktiviras Mobile Broadband podatkovni servis koji dobivas 50% jeftinije. znaci 1GB je 191kn, a ti ga dobijes za 95,5kn. Jednom ih pariras i kasnije ti sam sve skuzi i surfas bez ikakvih stickova ili nekih kvrga koje vire iz tvog ljubimca.
    Driveri i aplikacija
    UPUTE

Model 25kn
    Radijska frekvencija 12,5kn
    Mobile Broadband 1GB 95,5kn
    25+12,5+95,5=133kn
    MOGLO SE JE AKTIVIRAT I NA EASY +PROMO TARIFI ALI ZBOG ZLOUPORABE JE ZABRANJENO TAKO DA JE OVO NAJJEFTINIJA OPCIJA (IMA 512MB ONDA BI BILO 83KN) STO SE TICE PREKO MOBITELA...

Pozdrav
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Ako si instalirao onaj VMC paket odeš u taj folder gdje se instalirao i pokreni ga.
    Pod "Vodafone Mobile Connect" menijem izaberi preferences.i poklikaj "Select connection settings manualy" i "create custom connection settings"
    Za providera kad te pita odaberi VIP a za APN napisi carnet.vip.hr. Username i pass stavi koji ti je na carnetu (user@nesto.hr i pass) a za dns postavke
    ostavi sve nule. Klikni activate i zatvori vmc aplikaciju.
    Onda odi u system preferences network i tamo odaberi VMC modem pa klikni za njega Show modem status in menu bar.
    Sad ces gore u menubaru imati ikonicu s tel. slusalicom i samo klines na nju i connect da se spoji.
    Nisam bas vjest u objasnjavanju, pitaj ako nesto ne ide.
  • spoofy bravo. hvala. ja sam bio napravio custom settings ali je bila stvar u tome kad napravim to da ja nisam odabrao vipnet hr broadband i sad radi sve.

pitao sam carnet i nisu imali pojma, a odi na mackorisniku dobim odgovor.

hvala ekipa, prva liga.
  • imam strashno pitanje, samo da se dovezem, da ne otvaram novi topic, ja sam na carnet paketu, i program vmc je malo poludio, pa sam ga morao maknuti, pa ponovno instalirati, i sad normalno nakon startanja, ukucam pin, i bla bla, i activate. e sad, kad sam kasnije isao nest kopati po programu, skuzio sam da nisam postavio apn(ni password, ni username), nego je ostalo my.apn.com ili tak nest, a bio sam spojen neko vrijeme, bojim se pitati, ali sta mi se moze desiti, visok racun? na vipovim stranicama kazu da pin sluzi za slanje podataka o paketu koji imas itd. zena u szk mi kaze da mi je potrosnja 1,92 kuna, makar sam na netu od 15og ovog mjeseca, a na carnetovim stranicama uopce nema traga prometu, ne znam sta da radim, zena u szk mi je isto tako rekla da ne moze saznat ista, dok ne dode prvi racun, ako itko ima iskustva s ovim, please post, fala ljudi, pozz
  • Ovo i mene zanima. Što ako kao carnet user ostavim vipov vpn? SZK necu ni zvati, nekak sumnjam da bi mi znali odgovoriti.
    Mozda da se napise naeki mail pa da ga proslijede nekome tko zna.
  • pogledao sam kao pregled korištenja sustava i piše mi NIŠTA.

kako to? a postavio sam carnet.vip.hr i onda iskoči onaj prozor i odaberem vip kao provider. izgleda da treba ostat pri custom ili tako nešto?
    spoofy možeš mi screenshotove set upa bacit.
  • konačno se spajam na carnet.

evo ekipa tutorijal, gospodin iz Vip-a mi je sve lijep objasnio. objašnjenje je u linku, zipan pdf dokument.
    napomena: prije svih radnji potpuno maknite instalaciju mobile connect modema tako da otvorite onaj installer i umjesto easy install odaberete uninstall te onda restart pa ponovna instalacija pa tek onda uštekavanje modema pa dok zasvijetli pa onda pokrenut aplikaciju.

http://rapidshare.com/files/158032916/MacVsCarnet.pdf.zip.html

pozdrav!
  • Bok decki VAZNO

Upravo sam uz vasu pomoc i tehnickom sluzbom Vipa upogonio carnet mobile broadband s novim Huwei usb stickom..

Vazno je da se kada se radi po pdf-u iz proslog posta, u terminalu se brisu sigurnosne postavke, i jednom redu koji nije naveden gore unix trazi password. Tada prestane raditi tipkovnica..... Decki iz Vipa su mislili da treba root password, pa da se tako moze nastaviti, ali sudo naredba trazi potvrdu, jer mozes svasta izbrisati.... Posto sam ja laik na svu srecu sam nasao negdje na netu da je pisanje password u unixu sakriveno-ghostano, radi sigurnosti... dakle pises password, ali na ekranu se zapravo nista ne dogadja....
    Za to sam izgubio dosta vremena da skuzim.... nakon toga je sve proslo dobro

No meni je broj telefona na koji se spaja *9***1# , a ne kao u pdfu *9***9#

Nadam se da pomaze ... sretno
  • planiram se pretplatiti na carnetov paket od 3 gb, pa me zanima, imam leoparda i čitao sam na drugim forumima da se ne trebaju skidati nikakvi driveri nego napraviti samo neka podešenja u terminalu, sve ima objašnjeno, mene samo zanima prije nego nabavim jeli netko ovdje to probavao?
  • Evo, ja upravo surfam s Mobile Carneta i sve radi kako treba. Ali ja nisam radio tako bez drivera, već sam instalirao Vodafone Mobile Connect softver (s kkojim također moraš raditi podešvanja u terminalu zbog enkripcije), tako da ti to sigurno radi i ako budeš imao kakvih dodatnih pitanja, samo pitaj....
  • sve ti piše u ovom postu i objašnjeno je :). ima pdf isto. mislim da ću ga morat reuploadat
  • bio bi zahvalan na reuploadanju :D
  • procitaj thread od pocetka sve je objasnjeno i imas moje linkove na manual pdf i na dmg file.
  • "Rayno1" said:
    procitaj thread od pocetka sve je objasnjeno i imas moje linkove na manual pdf i na dmg file.

Je, samo što je link na pdf dead.
    Ja sam napravio po uputama s ove stranice, mislim da je to ista stvar kao u pdf-u: http://mi3dot.org/forum/viewtopic.php?t=10441
  • "soic" said:
    [quote="Rayno1"]procitaj thread od pocetka sve je objasnjeno i imas moje linkove na manual pdf i na dmg file.

Je, samo što je link na pdf dead.
    Ja sam napravio po uputama s ove stranice, mislim da je to ista stvar kao u pdf-u: http://mi3dot.org/forum/viewtopic.php?t=10441[/quote]

LINK RADI - evo ga ovaj. kopirao sam ga sa prve stranice.

http://static.vip.hr/portal/slike/510160_VMC_Upute_Mac_2.07_1.pdf
  • nije to taj pdf.

kako bi se carnet koristio na mac-u mora se u terminalu neke postavke stavit što u tom pdfu nisu objašnjene.

evo pdf:

http://rapidshare.com/files/184469183/MacVsCarnet.pdf.html
  • "sandrinho" said:
    nije to taj pdf.

kako bi se carnet koristio na mac-u mora se u terminalu neke postavke stavit što u tom pdfu nisu objašnjene.

evo pdf:

http://rapidshare.com/files/184469183/MacVsCarnet.pdf.html

Samo da napomenem da nakon sto napravite taj file koji je naveden u pdf-u moguce je da cete imati problema s ostalim konekcijama koje koriste neku vrstu dialup veze sto je i recimo vpn. Ove postavke koje se upisu u taj file vrijede globalno za cijeli ppp podsustav i ako neka od konekcija zahtjeva chap ili mschap nece se moci spojiti dok postoji taj file. Rjesenje je preimenovati ga kad ga ne trebate ili naci nacina da se te postavke upisu negdje gdje bi vrijedile samo za tu carnet konekciju.
  • ja san isto uzea taj vip.mobile.nesto nego mi je zanimljivo zasto mi nece pokrenit vezu kad kliknem iz menubara (namistija san u sys pref da mi stavlja ikonu) nego prvo moran pokrenut vodafone software,upisat pin pa ga izgasit i tek onda ici na connect?
    ima itko ideju?
  • Ja se isto tako spajam....to ti je normalno nažalost
  • Meni se normalno spaja kad kliknem connect u menubaru. Pin sam namjestio da me ne pita.
  • Imam drugi slučaj sa Huawei modemom na Vipu.
    Naime do sada mi otvara sve osim Mackorisnika.Krene i za sekundu - dvije stane i ostane bijela stranica.Preko žice ili Wifia radi, ali kad prebacim na Vodafone modem ne.Jabučnjak i ostalo normalno radi te me zbunjuje što ne otvara samo MC.
    Jeli imao tko sličan problem/slučaj? :(
  • Postavke su ti na defaultu? Nisi slučajno negdje čačkao po MTU postavkamau networkingu.
    Ne vidim drugo objašnjenje za to pošto se meni forum otvara normalno prek vip-carneta.
    Slične stvari sam bio doživio na nekim VPN koncentratorima, kad je bio dignut VPN preko vipa je išlo ok a preko t-coma nikako (ili obratno, ne sječam se). Lijek je bio podešavanje MSS parametra na VPN koncentratoru.
  • @ spoofy
    je , postavke su defaultne, međutim sam utvrdio ni da mi ne otvara preko Wifia.Uglavnom bežično ne otvara ni sa Vip Modemom/Huawei, a niti D-Link preko AirPorta.
    Odmah da velim , dublje u postavke se ne kužim pa mi je to čudno.Kao da ima blokadu preko bežične veze. :( Sve ideje dobrodošle! :D
  • Bump !
    Kaj nitko ne kuži gdje je problem ?? :o
  • sorry, ali ne. Mozda da je to ispred mene na kompu bi mogel uz cackanje nekaj otkriti, ovak ...
  • Evo sad je preko Vip modema otvorio glavnu stranu, otišao na forum kliknuo na softver i to je otvorio i kad sam kliknuo na temu ostao bijeli ekran.Kak sam se vraćao tako se gasilo jedno za drugim a na kraju i početna stranica MK, te više ne otvara, kao da ima nekakav Vatrozid prema MK. Svejedno hvala a vjerovatno ti je Hvar daleko za čačkat! :D
  • Hm !
    Izgleda da sam riješio Wifi preko AirPorta, sad tako pišem.U AP pod DNS sam upisao 195.29.150.3 .Ako i dalje bude radilo onda je to TO ! Sad me zanima kako to probat riješiti kod VIPa. :D Pozdrav !
    Update : Vip radi sa drugim DNS brojem , 212.91.97.3 i sad preko njega otvaram MK. Tako ako nekog bude zezalo , možda pomogne !
    Pozdrav ! :D
  • Upute za spajanje Vodafone Mobile Connect USB uredaja za macbook i macbook pro:

1. Sa web stranice http://www.business.vodafone.com/site/bus/public/enuk/support/10_productsupport/laptop_connectivity/40_software/software/p_vmc_software.jsp downloadajte zadnju verziju drivera za vaš Mac.
    2. Spojite USB modem.
    3. Instalirajte Vodafone MC.
    4. Pokrenite program Vodafone Mobile Connect.
    5. Iz menija "Vodafone Mobile Connect" izaberite opciju "Preferences"
    6. Stavite kvačicu na "Custom settings"
    7. Upišite slijedeće postavke: APN: carnet.vip.hr User ID: <vaš carnet login tipa npr. mmarulic@public.hr> Password: <vaša šifra za pristup Carnet modemskim ulazima> Dns1: izbrišite sav tekst DNS2: izbrišite sav tekst
    8. Kliknite na Save i zatim na Close.
    9. Kliknite na Activate, zatim na Ok
    10. pokrenite aplikaciju "Terminal" iz "Applications/Utilities" foldera
    11. U Terminal prozoru napišite "cd .." i pritisnite enter (bez navodnika)
    12. Još jednom upišite "cd .." i pritisnite enter
    13. upišite naredbu "sudo mkdir etc/ppp" i pritisnite enter
    14. Upišite administratorsku šifru za vaše računalo (vašu šifru) ili enter ako ne koristite šifru. Ako folder već postoji javiti će vam grešku. Zanemarite ju.
    15. upišite naredbu "cd etc/ppp" i pritisnite enter
    16. upišite "sudo pico options" i pritisnite enter
    17. pokrenuli ste tekst editor
    18. upišite slijedeći tekst: refuse-chap refuse-mschap refuse-mschap-v2
    19. Pritisnite ctrl+x
    20. pritisnite y
    21. pritisnite enter
    22. zatvorite Terminal prozor
    23. pokrenite aplikaciju "Internet Connect" iz "Applications" foldera
    24. promijenite postavke na slijedeći način: Pod telephone number upišite: *99# Account name: <vaš carnet login tipa mmarulic@public.hr> Password: <vaša šifra za pristup Carnet modemskim ulazima>
    25. kliknite na connect.
    26. Mac bi trebao biti spojen na Mobile Carnet.
    27. Ponekad moram više puta odabrati opciju connect jer se ne uspijem spojiti iz prvog pokušaja. Možda ima slab signal...

Kod slijedećih spajanja na internet potrebno je prvo pokrenuti Vodafone Mobile Connect, aktivirati modem, pokrenuti Internet Connection i spojiti se na internet.

• od buraza cura je imala problema s tim vipovim stickom u kombinaciji s macbook-om..otišla je u city centar u vip i sve su joj sredili.

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi